Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от sub_eleven » 29 Яну 2016, 23:33

Stoqnov_1979 написа:тази година при мен ще има намаление-от 134 на 97лв

и при мен ще е така... жалко, предпочитах да не премятам постоянно, но ще се напъна, щом са толкова нагли.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 29 Яну 2016, 23:44

kiko написа:в този ред на мисли тея камери над шосетата където ги нацвъкаха из цяла България които уж са за някакво преброяване или контрол,дали отчитат ако мине кола без винетка?

Имат камери в населените места, които засичат дали автомобилът има сключена валидна застраховка ГО по рег.номер на МПС-то, за финетки нямат . :yes:

Идеята за електронната финетка от 2017-та (частично) е точно такава, но нека да изчакаме да ни я сервират. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 29 Яну 2016, 23:53

Преди час я купих вече. Пари на вятъра. Продавачката в бензиностанцията казва,че днес се почна масовото купуване на винетки и талончетата от лотарията свършили :shock: Питам що,ами за 3-те лева остатък от 100 всеки вземал билетче да си я избиел. Тя държавата май нарочно не я направи 100 лв :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 30 Яну 2016, 4:17

Stoqnov_1979 написа:Преди час я купих вече. Пари на вятъра. Продавачката в бензиностанцията казва,че днес се почна масовото купуване на винетки и талончетата от лотарията свършили :shock: Питам що,ами за 3-те лева остатък от 100 всеки вземал билетче да си я избиел. Тя държавата май нарочно не я направи 100 лв :mhihi:

xxaxaxxa.... представяте ли си :D
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 30 Яну 2016, 12:53

Maxmadness написа:xxaxaxxa.... представяте ли си :D

К'во да си представим като в кварталния магазин чакам 20 мин.за един хляб, тия преди мен да си изберат талончета ,че да сменят най-накрая голфо с Е36 ...... примерно :mhihi:
П.П. и моята тая година ще е подвижна Лилетка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Яну 2016, 13:02

Изображение

Една такава, откъде да си взема, да не съм хич без лепенка ? :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Яну 2016, 14:26

Пътна Агенция АПИ напомнят че на 31 януари в 0 ч. изтича срока на годишната винетка за 2015-та.

Приходите от продажбата на годишна винетка за леки - тежкотоварни коли и автобуси за 2016-та само от старта им на 15 декември до 28 януари са 67 милиона лева!
Евала!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002

Мнение от danzel-jtd » 30 Яну 2016, 15:42

Със тия 67 милиончета може да закърпят на околовръсното 2-3 дупки ама от малките,че винетката не е достатачно скъпа за да съберат повече.... :censored:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Яну 2016, 22:16

didodi написа:Всъшност винетката може и у джоба да стои и глобата е 10 лв. за незалепен стикер :) Друг е въпроса че ония с биноклите само това чакат да видат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Глобата за незалепен стикер е като за липсващ такъв, много над 10 лв. Не, че нещо, ама някой може да се върже...
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 30 Яну 2016, 23:21

Днес ме спря един крадец и ми вика : - дай си най-скъпото! ... погледнах го уплашено и му дадох годишната си винетка... :OT:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 31 Яну 2016, 1:21

Във вечерната новинарска емисия на БТВ ако не се лъжа един често появяващ се напоследък клоун от АПИ каза, че за почистването на 1 км канавки и банкет се дават 1000 лв, а за 1 км ремонт на път 400 хиляди лева (говорим за обикновен път, не за магистрала, без мостове и вероятно 2-3 класен).
И на средношколник му става ясно за какви нереално завишени цени става въпрос.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 31 Яну 2016, 11:54

bum_bum написа:Е какво като напишат момера на бележката? Някъде пише ли, че касовия бон е неделима част от винетката?

И не мога ли да си купя винетка е така, без да я слагам на кола? Да кажем, че просто съм колекционер.

Това с гела е идея. Мисля да я пробвам с вазелин.

вазелинчето е екстра. :yes: лепва си перфе. от едно време зная, че касовия бон трябва да е с винетката .. но РЕАЛНО никога не са ми го търсили.
Вчера взех 6 винетки за служебките.. никакви номера не са ми искали.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 31 Яну 2016, 12:11

saleen написа:Глобата за незалепен стикер е като за липсващ такъв, много над 10 лв. Не, че нещо, ама някой може да се върже...

Има си закон в който е описано кое-как е , прочети го поне :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 31 Яну 2016, 13:01

" Шофьорите ще отнасят глоби и за незалепена винетка, предупредиха от Агенция "Пътища". Стикерът за платена пътна такса трябва да се постави в долния десен ъгъл на предното стъкло, пише на инструкцията. Ако лепенката е закрепена със скоч или изобщо не е сложена, КАТ ще санкционира водача с глоба от 100 до 1000 лева. Веднъж поставен, стикерът не може да се ползва втори път. Винетката има и втора част, която не се отлепва, а стои у шофьора. Тя е нужна, в случай че лепенката бъде открадната или унищожена. С талона се взима нов стикер. Безплатно се възстановява само годишна винетка."
Виктория Илкова

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 31 Яну 2016, 13:19

Stoqnov_1979 написа:" Шофьорите ще отнасят глоби и за незалепена винетка, предупредиха от Агенция "Пътища". Стикерът за платена пътна такса трябва да се постави в долния десен ъгъл на предното стъкло, пише на инструкцията. Ако лепенката е закрепена със скоч или изобщо не е сложена, КАТ ще санкционира водача с глоба от 100 до 1000 лева. Веднъж поставен, стикерът не може да се ползва втори път. Винетката има и втора част, която не се отлепва, а стои у шофьора. Тя е нужна, в случай че лепенката бъде открадната или унищожена. С талона се взима нов стикер. Безплатно се възстановява само годишна винетка."
Виктория Илкова

Абе, не че нещо, но не може ли с втората част на винетката да си поискаш нова, под предтекст, че старата е открадната/унищожена. Така за 97 лв ще имаш 2 :lol: :mhihi:

EDIT:

„Съгласно чл. 10а, ал. 5 от Закона за пътищата, при унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер вследствие на счупване или кражба на предно панорамно стъкло, след представяне на втората част от годишната винетка се издава безплатен годишен винетен стикер. Същият се издава на собственика или ползвателя на пътното превозно средство след представяне в съответното областно пътно управление на заявление, към което се прилагат следните документи:

копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство (в т.ч. свидетелство за регистрация на автомобила);-- актът за констатиране на счупването или кражбата на предно панорамно стъкло. Необходимо е да се представи
служебна бележка / удостоверение, издадена от органите на МВР или протокол за ПТП ;
втората част на годишния винетен стикер;
частта, която е била залепена на счупеното стъкло
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата