С колко най-много сте карали?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С колко най-много сте карали ако колата ви позволява над 200?

Над 250
46
17%
Между 200 и 250
145
55%
Между 150 и 200
67
25%
Под 150
5
2%

Общо гласове : 263
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: С колко най-много сте карали?

Мнение от alekangg » 13 Мар 2016, 12:36

Избора 200-250 е в много широка граница и там ще бъдат най-много хора.
Почти всяка втора кола вдига 200 и много по-малко стигат до 250. Не броя километрични засилвания по наклони, километражи отчитащи с 20км повече, когато се подобрява максималната скорост на производителя..

За мен по-интересно е за колко време ги вдига, има коли с голяма разлика в конете и времето за ускорението и накрая вдигат близки максимални скорости.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Мар 2016, 12:43

steeN написа:Интересно с гуми с какви скоростни индекси ги карате колите с такива скорости пък на мен... щото не е от пътя пръскането на гуми :) Неправилни налягания, прегрявания...

С каквито идваше от завода, Y. И да искам, не мога да ги сменя с W, въпреки, че е ограничена на 250 само.
Обикновено производителя се застрахова с много.
Втората ми кола вдига 210 по книжка, а е с индекс V-240.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

С колко най-много сте карали?

Мнение от Dextuar » 13 Мар 2016, 13:56

Как изчислява производителя колко е v-max на даден модел - чрез изчисления или чрез тест на писта? Защото като чета някакви 320д да вдигат 230-240 при 225 заводска, се чудя наклонът ли е бил голям или попътният вятър ( за ГПС скорости говорим)

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 13 Мар 2016, 14:14

Туй щото заводски нямат чип :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Мар 2016, 14:24

dextuar написа:Как изчислява производителя колко е v-max на даден модел - чрез изчисления или чрез тест на писта? Защото като чета някакви 320д да вдигат 230-240 при 225 заводска, се чудя наклонът ли е бил голям или попътният вятър ( за ГПС скорости говорим)

Sent from my iPhone using Tapatalk

И двете :mhihi: С тдс-а на който завода казва 207км/ч , постигнах 225 , ама лек наклон и ако сливенския вятър е побутнал :mhihi: ей го на , рекорд. Скоростомерите винаги дават грешки и то немалки , а гпс.....пак така , не са всички върха на сладоледа еле пък телефонските.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Мар 2016, 15:03

steeN написа:Интересно с гуми с какви скоростни индекси ги карате колите с такива скорости пък на мен... щото не е от пътя пръскането на гуми :) Неправилни налягания, прегрявания...

Ролса беше с втора употреба, почти на конци. Много бях изненадан че такава кола е с такива гуми :mhihi:
Това в кръга на шегата. Наистина малко хора обръщат внимание на състоянието на гумите си преди да достигнат скорост за излитане :mhihi:

Колкото до бързите аудита - аз съм слушал за едно с3 от първите дето спира да набира здраво чак на 275 :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 13 Мар 2016, 16:12

Don_Diego написа:

Ролса беше с втора употреба, почти на конци. Много бях изненадан че такава кола е с такива гуми :mhihi:
Това в кръга на шегата. Наистина малко хора обръщат внимание на състоянието на гумите си преди да достигнат скорост за излитане :mhihi:

Колкото до бързите аудита - аз съм слушал за едно с3 от първите дето спира да набира здраво чак на 275 :shock:

то и аз за същото съм чувал, ама то спирало да набира чак след 290км/ч..... :mhihi:

тези скорости за нищо ги нямате....не се стига толкова лесно 300км/ч

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2016, 19:49

Абе не се стигат, ама то тия дизелови нютони много объркват представите за реалността и всички мислят, че летят. Интересно как няма толкова много бензинки с такива рекорди, а иначе е пълно с дизели, които вървят "доказано" по-бързо и то къде, къде от алтернативния бензин. :mhihi: Ако не знаете, затова вече хората купували дизели защото те вървят, а бензина не. Освен в Америка, но то щото ония били тъпи, нищо, че Европейците са изявени скръндзи в голямата си част. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 13 Мар 2016, 22:54

По километраж:

MB CLK500 - 260 km/h
BMW F10 530xD - 250 km/h

Големият бензинов двигател е много по-приятен във високите скорости от дизела, иначе при потеглянето мигат всички лампи и е бая зле :-).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Мар 2016, 23:19

Мисля, че веднъж с Е39ката вдигнах 215км но беше по пътя Чирпан - Стара Загора - където има много надолнища.
По равното повече от 205-210 не вдига в зависимост от вятъра, но моя V1 ми помага да карам така.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Мар 2016, 18:50

Най много съм карал с 238 км/ч по GPS с 34-ката, където е и прекъсвача. Най-бързо съм се возил с 285 км/ч с Alpina B5 E60.
Аз съм на принципа, че всичко, което карам, трябва да знам колко може от личен опит :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Мар 2016, 21:26

v_p_m написа:
Kris написа:
v_p_m написа:
павката написа:
Denischo написа:309 км/ч на шефа ми колата ( Audi A6 3.0 TDI 2012 годината с некви преработки не съм наясно кво точно е правил ), точно до летище Франкфурт.

3литрова печка да подминава 300 :roll:

Ако разликата с реалната скорост е като при моторите на колегата "Kris" може и 350 да вдигне хаудито :)
Yamaha YZF1000 R1 "04 - Top Speed-296.1 km/h / 184 mph
Kawasaki Z-X10R Ninja "10 - Top Speed- 292.0 km/h

Както казах и преди това: Не се хваля и не съм написал тези цифри за "си го меря" с някой.
Това показаха километражите (въпреки, че на кавазакито, като дадеш контакт, цифрите на скоростомера показват 299 км/ч).

Знам, че всички скоростомери имат отклонение от GPS, но като на всички отклонението е 95% еднакво - то значи говорим за едно и също.

И ми е малко интересно да сравняваш мойто мнение с това на колегата с аудито, което според мен за да е истина, то това ауди трябва да е или поне да се доближава максимално, като показатели, до audi победителя в 24 часа на Льо Ман.

P.S.

Ти карал ли си някой от тези мотори, чисто нов и с макс скорост? Или понеже в интернет така пише и айде да сме остроумни.

-Yamaha YZF1000 R1 "04 съм карал (не нова на 7к. км.) не съм и тествал максималната скорост признавам си
-Kawasaki Z-X10R Ninja "10 до това съм карал :mhihi: ето https://youtu.be/CRgLVgXPbOg :winky: та може да се каже че имам бегла представа кое как върви :driving:

За "кривогледото" кавазаки говоря, колега. Или поне това от клипа ми прилича на предишното.
Но няма значение, както казах и аз се учудих (и на@ках), като го мернах това.

Мя то да беше 3,0 дизел да не се учудвам толкова, а то 1,0 бензин :dummy:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 15 Мар 2016, 9:27

С М3 е93, 290+ по километраж и прекъсва, иначе си ги държи без проблем. Има ограничител на 280(с м драйвър пакидж е-или както там се казва)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 15 Мар 2016, 13:49

195 km/h - E36 M43B16

Бях видял в нета, че пише "Max speed - 195 km/h", но нещо не вярвах, пък и то как да вярваш?! Но после точно пуснаха магистрала Марица, кеф ти право, кеф ти празно, кеф ти и липса на камери/полицаи. Извадих й душицата на колата, ама ги 'фана. :mhihi: Жалко, че това добро двигателче умря на по-късен етап от лошо масло :ranting:

Иначе съм си кротък шофьор, 100-110 и полека-лека си стигам. :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Мар 2016, 14:24

С хубава кола всеки може да кара бързо.
За някои неща в тоя живот обаче трябват топки.....големи при това :mhihi:

Пп: снимката е лично моя, колата е Деу Тико :shock:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата