Formula 1 сезон 2016
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 сезон 2016 - с трима фенове си обсъждаме
bmw maniqk ivo bmw написа:Като задницата не го държи защо рискува и не си преценява възможностите?
Ми според мен в някой случай трябва да се рискува , и точно тея тънки моменти те правят по-силен. Е сега не успя , но кой знае другото състезание може да укроти колата

Да не ти изброявам пък на Хамилтън грешно преценените опити за иправарвания и т.н. , но точно те помагат да станеш наистина голям шампион

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
bmw maniqk ivo bmw написа:И това дето се завъртя левашки пак ще да е от колата![]()
Пф, това вече нямаше никакво значение за първото място. Такива завъртания на всеки могат да се случат. А Хамитън като мина да изпреварва през тревата и се завъртя и помете Розберг да не би от колата да е било?
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
bmw maniqk ivo bmw написа:Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.
хахахах ти нормален ли си или гледаш формула 1 от вчера? Сериозно те питам!
Ти наясно ли си че пилота който защитава позиция има право на едно защитно движение и Розберг направи именно това? Не е длъжен да му оставя цяла писта на "великия" хамилтън. От такива коментари като твоя нивото на дискусията спада драстично и удря абсолютната нула.

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Утре се очертава доста интересно състезание след тази квалификация 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Re: Formula 1 сезон 2016
Интересно състезание се получи поне според мен. 
Бахти и защитното движение да не ти оставят място и да излетиш от пистата!
Той не му остави и малко от пистата, а ти говориш за цялата.

Larbi написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.
хахахах ти нормален ли си или гледаш формула 1 от вчера? Сериозно те питам!
Ти наясно ли си че пилота който защитава позиция има право на едно защитно движение и Розберг направи именно това? Не е длъжен да му оставя цяла писта на "великия" хамилтън. От такива коментари като твоя нивото на дискусията спада драстично и удря абсолютната нула.
Бахти и защитното движение да не ти оставят място и да излетиш от пистата!
Той не му остави и малко от пистата, а ти говориш за цялата.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
"Is it the same like last race?" (Raikkonen)
"I can't answer Kimi, I'm sorry." (Ferrari)
"For sure you can say yes or no!"(Raikkonen)

"I can't answer Kimi, I'm sorry." (Ferrari)
"For sure you can say yes or no!"(Raikkonen)

Tires are evil - destroy them all ...
Ей ченьото за пореден път вади късмет за сметка на Розберг , искаше ми се да му видя нацупената физиономия ако беше финиширал 2ри след това меле дето предизвика.
При Ферари усещам , че скоро ще хвърчат глави , незнам кое подред е това състезание в което нямат ни най-малка представа за стратегията в него.
При Ферари усещам , че скоро ще хвърчат глави , незнам кое подред е това състезание в което нямат ни най-малка представа за стратегията в него.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
"Черньото" си беше в правото тоя път, защото ясно се вижда колко далеч е от състезателната линия с цел да остави на Розберг място. Това, че Нико не успя да спре навреме е друго вече. Все пак никой не е длъжен да излиза от пистата, защото някой друг допуска грешка и излиза извън правилната линия. Инцидента си е състезателен, но вината е на Розберг.
В правото е да го пускат винаги щом е половин кола отпред , странно
В Монако по тая логика трябваше да пусне Рикардо , но по подобен брутален начин го затвори. Щом не го пуснат ами дай да се избиеме , нема що голям пилот
Можеше да подходи по доста по-интелигентен начин и пак да спечели позицията 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:В правото е да го пускат винаги щом е половин кола отпред , странноВ Монако по тая логика трябваше да пусне Рикардо , но по подобен брутален начин го затвори. Щом не го пуснат ами дай да се избиеме , нема що голям пилот
Можеше да подходи по доста по-интелигентен начин и пак да спечели позицията
Айде обясни подробно как ти щеше да постъпиш.

Аз съм отворен за всяко по-различно мнение по въпроса, но не знам как ще си обосновете твърденията, след като ситуацията е толкова проста.
Dirty M5 driveR написа: Съответно на мястото на Розберг пак не бих постъпил друго яче, защото реално няма какво да се направи - седиш на спирачки и чакаш да намалиш достатъчно, за да завиеш.
Ми хамилтън можеше да спре доста по-рано пак от външния край като видя , че Розберг го затваря по такъв начин. Така си гарантира доста по-добро излизане от завоя , докато Розберг с тая дефанзивна траектория и толкова навътре в завоя няма как да излезне със същото темпо от завоя.
Не искам да се изказвам по адрес на пилотите и да ги уча как да карат , но и не е това начина за изпреварвания и "печелене" на точки в шампипоната. Незнам дали гледа публиката как освирка Хамилтън след състезанието , до сега не съм виждал по подобен начин да бъде освиркван.
Трудна ситуация определено , но изведнъж бая такива се насъбраха в полза на Хам

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Мен публиката не ме интересува как реагира. Те освиркваха и Ветел, а просто си беше с бързата кола и печелеше.
За текущата ситуация - няма как Хамилтън да прави други планове при положение, че 50м преди точката на спиране е с 2м пред Розберг. Седиш до последно и чакаш да видиш какво ще стане. Отделно след като започнаха да спират се очакваше Нико да завие нормално, а то не стана така. В тоя случай Хамилтън няма и как толкова подробно да проследи поведението на съотборника си, че да прави сметка да излиза дълбоко в зоната на сигурност и да избегне удар. Реално думите по радиото "I was not the one that crashed" са верни.
За текущата ситуация - няма как Хамилтън да прави други планове при положение, че 50м преди точката на спиране е с 2м пред Розберг. Седиш до последно и чакаш да видиш какво ще стане. Отделно след като започнаха да спират се очакваше Нико да завие нормално, а то не стана така. В тоя случай Хамилтън няма и как толкова подробно да проследи поведението на съотборника си, че да прави сметка да излиза дълбоко в зоната на сигурност и да избегне удар. Реално думите по радиото "I was not the one that crashed" са верни.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Как по-точно Хамилтън го предизвика пък това
По принцип не съм му от феновете, но в случая не виждам как има вина, при положение че отвори максимално завоя и Розберг се заби в него. Закъде да спира по-рано, той е отвън, ако спре рано ще загуби предимството, което имаше. Не мисля, че е медиум да знае кога и как ще спре Розберг. Очевидно беше че Хамилтън ще направи атака, най-вероятно успешна, при темпото, с което се движеше. Какво му пречеше на Розберг да завършат първи и втори, подиум, запазва дистанцията максимално в шампионата и всички са щастливи. Уж му бил потъвал педала на спирачката и не можел да контролира спирането, може и така да е било, то отстрани е най-лесно да даваме акъл, но за мен в случая той си е виновен. Още повече беше с по-меките и предполагаемо по-бързите гуми, дори Хамилтън попита защо той е с по-твърди, но го изяде за нула време
Беше интересно състезание, отново тийнейджъра кара по 50 обиколки с едни гуми и пак пред Кими
Има раздвижване и в Макларън, дано не е еднократно 

Беше интересно състезание, отново тийнейджъра кара по 50 обиколки с едни гуми и пак пред Кими

Както казах ситуацията е доста сложна , за да се каже кой е кривия в случая
За мен и двамата са си виновни по равно за случилото се , но все пак Розберг имаше право да се защити , а Хамилтън щом вижда че няма как да стане не е нужно на 100% да се удари в него.
Важното е , че състезанията стават пак така интересни , а колите все по-близко една до друга

Важното е , че състезанията стават пак така интересни , а колите все по-близко една до друга