Formula 1 сезон 2016

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Formula 1 сезон 2016 - с трима фенове си обсъждаме

Мнение от don_gori » 14 Юни 2016, 15:46

bmw maniqk ivo bmw написа:Като задницата не го държи защо рискува и не си преценява възможностите?

Ми според мен в някой случай трябва да се рискува , и точно тея тънки моменти те правят по-силен. Е сега не успя , но кой знае другото състезание може да укроти колата ;)
Да не ти изброявам пък на Хамилтън грешно преценените опити за иправарвания и т.н. , но точно те помагат да станеш наистина голям шампион :yes:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 14 Юни 2016, 21:33

bmw maniqk ivo bmw написа:И това дето се завъртя левашки пак ще да е от колата :mhihi: :mhihi:

Пф, това вече нямаше никакво значение за първото място. Такива завъртания на всеки могат да се случат. А Хамитън като мина да изпреварва през тревата и се завъртя и помете Розберг да не би от колата да е било?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 16 Юни 2016, 15:30

Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 16 Юни 2016, 22:38

bmw maniqk ivo bmw написа:Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.

хахахах ти нормален ли си или гледаш формула 1 от вчера? Сериозно те питам!

Ти наясно ли си че пилота който защитава позиция има право на едно защитно движение и Розберг направи именно това? Не е длъжен да му оставя цяла писта на "великия" хамилтън. От такива коментари като твоя нивото на дискусията спада драстично и удря абсолютната нула. :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 18 Юни 2016, 18:15

Утре се очертава доста интересно състезание след тази квалификация :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Re: Formula 1 сезон 2016

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 20 Юни 2016, 15:17

Интересно състезание се получи поне според мен. :D

Larbi написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:Тръгна през тревата защото Розберг го засече и не му остави място.

хахахах ти нормален ли си или гледаш формула 1 от вчера? Сериозно те питам!

Ти наясно ли си че пилота който защитава позиция има право на едно защитно движение и Розберг направи именно това? Не е длъжен да му оставя цяла писта на "великия" хамилтън. От такива коментари като твоя нивото на дискусията спада драстично и удря абсолютната нула. :kuku:

Бахти и защитното движение да не ти оставят място и да излетиш от пистата!
Той не му остави и малко от пистата, а ти говориш за цялата. :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 27 Юни 2016, 19:10

"Is it the same like last race?" (Raikkonen)
"I can't answer Kimi, I'm sorry." (Ferrari)
"For sure you can say yes or no!"(Raikkonen)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Юли 2016, 16:04

Ей ченьото за пореден път вади късмет за сметка на Розберг , искаше ми се да му видя нацупената физиономия ако беше финиширал 2ри след това меле дето предизвика.
При Ферари усещам , че скоро ще хвърчат глави , незнам кое подред е това състезание в което нямат ни най-малка представа за стратегията в него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Юли 2016, 16:09

"Черньото" си беше в правото тоя път, защото ясно се вижда колко далеч е от състезателната линия с цел да остави на Розберг място. Това, че Нико не успя да спре навреме е друго вече. Все пак никой не е длъжен да излиза от пистата, защото някой друг допуска грешка и излиза извън правилната линия. Инцидента си е състезателен, но вината е на Розберг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Юли 2016, 16:15

В правото е да го пускат винаги щом е половин кола отпред , странно :dunno: В Монако по тая логика трябваше да пусне Рикардо , но по подобен брутален начин го затвори. Щом не го пуснат ами дай да се избиеме , нема що голям пилот :clap: Можеше да подходи по доста по-интелигентен начин и пак да спечели позицията :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Юли 2016, 16:24

don_gori написа:В правото е да го пускат винаги щом е половин кола отпред , странно :dunno: В Монако по тая логика трябваше да пусне Рикардо , но по подобен брутален начин го затвори. Щом не го пуснат ами дай да се избиеме , нема що голям пилот :clap: Можеше да подходи по доста по-интелигентен начин и пак да спечели позицията :yes:

Айде обясни подробно как ти щеше да постъпиш. ;) Не се заяждам, просто ми е интересно. Защото аз на мястото на Хамилтън не бих излязъл в чакъла и да затъна, само и само да дам възможност на съотборничето си да продължи. Тук не е детска градина да се правят компромиси и прочие. Именно защото Хамилтън беше само с половин кола напред, затова остана толкова отвън. Съответно на мястото на Розберг пак не бих постъпил друго яче, защото реално няма какво да се направи - седиш на спирачки и чакаш да намалиш достатъчно, за да завиеш. Но знаеш, че си допуснал грешка и няма място за сръдни.
Аз съм отворен за всяко по-различно мнение по въпроса, но не знам как ще си обосновете твърденията, след като ситуацията е толкова проста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Юли 2016, 16:34

Dirty M5 driveR написа: Съответно на мястото на Розберг пак не бих постъпил друго яче, защото реално няма какво да се направи - седиш на спирачки и чакаш да намалиш достатъчно, за да завиеш.

Ми хамилтън можеше да спре доста по-рано пак от външния край като видя , че Розберг го затваря по такъв начин. Така си гарантира доста по-добро излизане от завоя , докато Розберг с тая дефанзивна траектория и толкова навътре в завоя няма как да излезне със същото темпо от завоя.
Не искам да се изказвам по адрес на пилотите и да ги уча как да карат , но и не е това начина за изпреварвания и "печелене" на точки в шампипоната. Незнам дали гледа публиката как освирка Хамилтън след състезанието , до сега не съм виждал по подобен начин да бъде освиркван.
Трудна ситуация определено , но изведнъж бая такива се насъбраха в полза на Хам :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Юли 2016, 16:52

Мен публиката не ме интересува как реагира. Те освиркваха и Ветел, а просто си беше с бързата кола и печелеше.
За текущата ситуация - няма как Хамилтън да прави други планове при положение, че 50м преди точката на спиране е с 2м пред Розберг. Седиш до последно и чакаш да видиш какво ще стане. Отделно след като започнаха да спират се очакваше Нико да завие нормално, а то не стана така. В тоя случай Хамилтън няма и как толкова подробно да проследи поведението на съотборника си, че да прави сметка да излиза дълбоко в зоната на сигурност и да избегне удар. Реално думите по радиото "I was not the one that crashed" са верни.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 03 Юли 2016, 17:02

Как по-точно Хамилтън го предизвика пък това :mhihi: :mhihi: По принцип не съм му от феновете, но в случая не виждам как има вина, при положение че отвори максимално завоя и Розберг се заби в него. Закъде да спира по-рано, той е отвън, ако спре рано ще загуби предимството, което имаше. Не мисля, че е медиум да знае кога и как ще спре Розберг. Очевидно беше че Хамилтън ще направи атака, най-вероятно успешна, при темпото, с което се движеше. Какво му пречеше на Розберг да завършат първи и втори, подиум, запазва дистанцията максимално в шампионата и всички са щастливи. Уж му бил потъвал педала на спирачката и не можел да контролира спирането, може и така да е било, то отстрани е най-лесно да даваме акъл, но за мен в случая той си е виновен. Още повече беше с по-меките и предполагаемо по-бързите гуми, дори Хамилтън попита защо той е с по-твърди, но го изяде за нула време :paranoid:
Беше интересно състезание, отново тийнейджъра кара по 50 обиколки с едни гуми и пак пред Кими :mhihi: :mhihi: Има раздвижване и в Макларън, дано не е еднократно :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Юли 2016, 17:07

Както казах ситуацията е доста сложна , за да се каже кой е кривия в случая :yes: За мен и двамата са си виновни по равно за случилото се , но все пак Розберг имаше право да се защити , а Хамилтън щом вижда че няма как да стане не е нужно на 100% да се удари в него.
Важното е , че състезанията стават пак така интересни , а колите все по-близко една до друга :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата