Житейска драма, как бихте постъпили?
Модератор: Общи модератори
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Re: Житейска драма, как бихте постъпили?
Аз ли не видях или просто няма отговор на въпроса - Този кредит не е ли застрахован ???

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
mambata_943 написа:Аз ли не видях или просто няма отговор на въпроса - Този кредит не е ли застрахован ???![]()
![]()
Няма и няма и да го видиш, автора го държи в тайна и го пропуска умело!
Петъчна тема, ама от по-дългите стана.
Ако го интересуваше, да е проверил 100 пъти, но взех да се съмнявам и в друго.
Да не би да е дал сухото вече и сега като стана дума за застраховката да се е усетил, как се е прецакал и затова има дълбоко мълчание по въпроса, та друго не остава да си мисля.
mambata_943 написа:Аз ли не видях или просто няма отговор на въпроса - Този кредит не е ли застрахован ???![]()
![]()
За съжаление не е застрахован. Има ипотека върху имота и при неплащане просто си тръгват. Не мога да обвинявам никой за нещо което е или не е направил. Българинът няма никаква застрахователна култура и нещата се променят много трудно. В интерес на истината и аз не си застраховах моргиджа тук. Искаха ми към 110$ на месец, което при срок на изплащане 31 години идваха едни допълнителни близо 41 000$ да върна. И това е при кредит от 210 000$
Признавам си, нямам идея какви са условията за застраховане на кредити в бг.
^ А вариантът с даване на по-малка сума с цел да си поемат въздух и да се ориентират в ситуацията няма ли го? Някой беше предложил покриване на кредитната карта плюс 6 вноски от ипотеката да кажем. Мъдростта гласи уж, че истината е по средата...
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
BMW_POWER написа: Българинът няма никаква застрахователна култура и нещата се променят много трудно.

Тя банката не те пита дали искаш да се застраховаш или не, застраховката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА в този случай. Ако не искаш да се застраховаш не ти отпускат нищо. Това за БГ, но можеш да споделиш още малко за кредитната ти история, доходите ти, моргиджа и т.н., защото живо се интересуваме от тези факти.

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Особено за ипотечните кредити застраховката е задължителна, иска или не иска кредитополучателя. Интересно четиво тук: http://www.zastrahovatel.com/statia.php?mysid=3992&t=14
Автора на темата ще ни осведоми ли от коя банка е теглен този кредит и как се е убедил че заема не е застрахован? В този случай да не би самата банка да играе "мръсни" игрички...
Автора на темата ще ни осведоми ли от коя банка е теглен този кредит и как се е убедил че заема не е застрахован? В този случай да не би самата банка да играе "мръсни" игрички...
nqmam_bmw написа:
Тя банката не те пита дали искаш да се застраховаш или не, застраховката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА в този случай. Ако не искаш да се застраховаш не ти отпускат нищо. Това за БГ, но можеш да споделиш още малко за кредитната ти история, доходите ти, моргиджа и т.н., защото живо се интересуваме от тези факти.
Колега, аз не пускам темата за да се хваля, оплаквам, разказвам и т.н. житейската си история. Още по-малко пък да превръщам форума във вариант на "Искрено и лично". Задават ми въпроси, отговарям. Има други, на които не знам отговорите. Казах, сумата изчиства задълженията и намалява вноската до поносима за семейството сума. Изобщо не става въпрос за изплащане на ипотеката. Заемът е теглен на името на жената и това, че остава сама изобщо не грее банката. Проверих в банката и тя е кредитополучател. Въпросът на темата е съвсем нормален. Помагаш или не?
Банките имат различна политика и понякога си затварят очите в определени ситуации.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
BMW_POWER написа:Банките имат различна политика и понякога си затварят очите в определени ситуации.
Те хората ти обясниха, че без тази застраховка не може да се мине, но ти си знаеш твойто ...

Позволи ни да сме малко по-осведомени от теб за БГ, предвид факта, че все пак живеем в БГ.
Това е същото, като да вземеш нова кола от магазина на лизинг - няма как да я вземеш без каско, защото ако я тотализираш на 2-я км., има голяма вероятност дилърът да пие една студена вода. Апропо, каското не е някаква опция (в този случай), каквато не е и задължителната застраховка "живот" при ипотечен кредит.

Нещо повече, при по-сериозни ипотечни суми има и застраховка на самия имот. Все пак банката взима и дава пари, на нея движимости и недвижимости не ѝ трябват.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Кредитът е на жената, тя е жива и здрава, ако не са имали сключен брак и застраховка да има, мисля че значение много много няма.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- nqmam_bmw
- Потребител
-
speeder88 написа:Кредитът е на жената, тя е жива и здрава...
Щом са я одобрили за кредит (жената) и си е жива и здрава, къде е драмата ? Да си работи и да си го покрива и така.

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
speeder88 написа:Кредитът е на жената, тя е жива и здрава, ако не са имали сключен брак и застраховка да има, мисля че значение много много няма.
Ми той авторът на темата така е написал нещата, че важни подробности са изпуснати. Щом кредитът е на жената ако по време на брака е сключен договора за кредит съпругът задължително е вписан като съдлъжник. Аз си мисля че трябва да се допитат до адвокат какво произтича след смъртта на съдлъжника и въобще какъв е застрахователният договор за този кредит. Ако се върнем на изходно положение жената е влезнала с кредитните карти в дългова спирала, със вноските по ипотеката + вноските по кредитната(е) карта(и) неминуемо вече е стигнала до невъзможност за покриване на вноските. Знаем че при банките "милост" няма - при просрочване рано или късно пускат имота на търг и си го продават.
Моето мнение е авторът на темата ако иска да помага и може да се раздели с необходимата сума ( след това да забрави за доста години за тази сума ако може ), другият вариант е да покрие всичко по всички кредитни карти за да се свие задължението и жената да изплаща "поносимите" както разбрахме тези 300лв. на месец по ипотеката. Впоследствие тази жена може да анексира ( предоговори) вноските ако се договори с банката и т.н - варианти все пак има. Тук може да си пишем всичко - от автора на темата зависи колко и как да помогне.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:
Те хората ти обясниха, че без тази застраховка не може да се мине, но ти си знаеш твойто ...
С автора на темата сме доста наблизо в годините, но той вече е далеч от реалностите в България и затова си мисли, че данъчните тук са същите като канадските, но хич не е така. Никакви данъчни декларации от 7 години насам не помагат срещу данъчния - простак Байганьовец.

Ако случайно има близки в Бургас може да ги попита какви ги вършат там дънъчните с "непокорните бизнесмени".
И кума беше проспериращ гинеколог с кредитна линия 40 хиляди лева ама ги забърка едни каши и дружно му чистихме "поср..ото" една група останали негови добри приятели.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Днес бях в няколко банки. В последната, докато чаках за една бърза касова операция, някаква банкова служителка говореше с клиент на 2 метра от мен. Уведоми го, че освен застраховка "Живот" трябва да сключи и застраховка "Безработица" (иначе бил одобрен там за някакъв кредит), аз пък се сетих за тази тема с "драмата". 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Че задълженията им започват да се трупат тепърва и то доста сериозно, е така - говоря за лихви, частни съдебни, таксите им и т.н. Идеята е кръвопийците постоянно да предоговарят нещата и кредитът, те не искат жилището, искат да го изплатиш максимално скъпо... Примерно ако си мислел да е по 1.5, да го изплатиш по 2.5, с разните предоговорки, пускане на публични продани и спирането им...... и т.н. Но имотът остава с години неин докато траят процедурите... Да, потъването е започнало... Но не е както ти е представено - "от утре сме на улицата".
Аз бих помогнал единствено ако са ми много близки и ги познавам много добре - и то ако имам финансова възможност, да не се оставя пък без пари себе си, защото не се знае и кога и за какво серизно нещо ще ти потрябват на теб или някой от семейството. Не говоря за новата X5
А домът, който са създали е все още една илюзия - никога не е бил техен.
Аз бих помогнал единствено ако са ми много близки и ги познавам много добре - и то ако имам финансова възможност, да не се оставя пък без пари себе си, защото не се знае и кога и за какво серизно нещо ще ти потрябват на теб или някой от семейството. Не говоря за новата X5

А домът, който са създали е все още една илюзия - никога не е бил техен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
sub_eleven написа:те не искат жилището, искат да го изплатиш
Ето така е по-добре. А това за максималното скъпо не е вярно, защото веднага си местиш ипотеката в друга банка, която не държи да е максималното.