Подготвихте ли колата за зимата?
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Подготвихте ли колата за зимата?
dextuar написа:Да, и моите са на отделни джанти и смяната им не е проблем, просто и зимните са ми нови и ме ми се иска да ги развалям
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
По-добре да "развалиш" зимните гуми,отколкото фасадата на колата

Не виждам причина да ги пазиме толкова,като и без друго повече от 2 зими според мен не е хубаво да ги караме.А и са си консуматив.
Аз есента преди 3-тата зима си ги продавам обикновенно и си купувам нови.Има достатъчно хора,които ги карат по повече.Даже сега ми бяха останали 2 континенталки с които беше внесена последната кола, произведени 2011г и се изтрепаха за тях

ПС Мисля,че е още рано за зимните гуми.Температурите са още доста високи за тях.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Абе не знам къде ги намираш тия купувачи, моята кочинка дойде с някви кингстар 225/45/17 в добро състояние 2013г произведени с добър грайфер, без лепенки, но реших да заложа на Дънлоп като по-позната марка. Ем голяма разлика само на нов асфалт, иначе разлика няма. Пуснал съм ги по 40лв бройката и 1 година си седят в о*х-а, та не знам как се избиват за тия гуми втора ръка
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Е само елитните марки вървят знаеш как е 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Абе не знам къде ги намираш тия купувачи, моята кочинка дойде с някви кингстар 225/45/17 в добро състояние 2013г произведени с добър грайфер, без лепенки, но реших да заложа на Дънлоп като по-позната марка. Ем голяма разлика само на нов асфалт, иначе разлика няма. Пуснал съм ги по 40лв бройката и 1 година си седят в о*х-а, та не знам как се избиват за тия гуми втора ръка
Никога не съм чакал дълго за да си продам старите гуми

Преди 2 месеца продадох 4бр мишлен алпин5 с джанти стайл 33 за 850лв.Джантите ми бяха бонус.
Сега 2 бр континентал на 5 години си ги купи един човек за 60лв.
Преди това на е39-ката имаше 4бр купър 225/55/16 и ги дадох за 220лв.
Купъра и континентала си бяха с колите и не съм ги купувал аз.
Иначе преди това съм си продавал така доста гуми и от на не по-малко от 50-60% от цената като нови.Но за целта си купувам само мишлен,континентал и дънлоп.
При последните 2 коли не ми се получи схемата,защото ги карах малко и си заминаваха с новите гуми(континентал и дънлоп)А и бяха различни модели и нямаше смисъл да ги пазя за другата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Е само елитните марки вървят знаеш как е
Това е идеята.
Един път плащам повече,но после винаги съм с хубави и нови гуми на цената на китайчетата

Заслужава си.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Да ти пратя снимки и описание на едни 18" RFT Dunlop SP Winter sport 3D, карани само 1 сезон. 2 зими не мога да ги продам а им търся 7-800лв

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
^ Проблема е,че са рънфлат. Малко хора ги предпочитат в BG ако бъдем честни.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И се връщаме към проблема споменат от bum_bum, че тарикатите ни дори гуми за новите си бмвта не могат да купят 

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
За първи път си мених летните гуми с зимни толкова рано,обикновено чакаме първия сняг да завали,по тази начин заобиколих опашките по гумаджийниците

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
vld написа:Сложих ги вече, за мен това че сутрин и вечер е под 10 градуса е достатъчно.
Точно това е и моето мнение, просто така се чувствам по-комфортно при шофиране извънградско. А и като цяло няма да им стане нищо кой знае какво на гумите, ако ще и 15 градуса да е.
Don_Diego написа:Уплътнения на вратите - намазани с препарат против замръзване и залепване
С какво ги намаза? Аз имах някъде мазилото на Sonax ама нещо не го намирам и ще гледам да взема ново.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз на повече от 205 зимата, не се качвам .... та продавайте си ги колкото щете
Взех да ги карам и лятото - 2:2 и на боклука, чак летните взеха да залежават

Ubi dubium, ibi libertas
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Aз съм още в чуденка да продам ли сегашните зимни и да взема нови. Много хубави континенталки 205/55/16 на около 10К км са, грайфера е като нов, на 3 години са. Ама сигурно ще си ги оставя и тая зима, въпреки че опита показва, че ще изчезнат за ден ако ги пусна в продавалника. По темата, още съм си с летните, за слагане на зимни е прекалено рано, поне за мене.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
vixx написа:Aз съм още в чуденка да продам ли сегашните зимни и да взема нови. Много хубави континенталки 205/55/16 на около 10К км са, грайфера е като нов, на 3 години са. Ама сигурно ще си ги оставя и тая зима, въпреки че опита показва, че ще изчезнат за ден ако ги пусна в продавалника. По темата, още съм си с летните, за слагане на зимни е прекалено рано, поне за мене.
Масов размер и все още с приемлив ДОТ.Сега ще им вземеш повече пари и новите ще са ти на по-добра цена.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
(bubsa) написа:vixx написа:Aз съм още в чуденка да продам ли сегашните зимни и да взема нови. Много хубави континенталки 205/55/16 на около 10К км са, грайфера е като нов, на 3 години са. Ама сигурно ще си ги оставя и тая зима, въпреки че опита показва, че ще изчезнат за ден ако ги пусна в продавалника. По темата, още съм си с летните, за слагане на зимни е прекалено рано, поне за мене.
Масов размер и все още с приемлив ДОТ.Сега ще им вземеш повече пари и новите ще са ти на по-добра цена.
Точно затова съм в чуденка. Ще го пимсля отново утре сутринта и евентуално ще ги засиля.
Зимните гуми са купени и монтирани на джанти (имам метални джанти за тях). Сменени са масла и филтри. Зимна течност за -45С имам още от миналата година. Вчера трябваше да я изпръскам против ръжда, но ми се обадиха че машината им се е развалила и ме отложиха за другата събота. Измита и почистена, зимните стелки са сложени. Остава ми само да си сменя гумите, но това ще стане по-нататък, когато се зададе снега. И двата комплекта гуми са ми с джанти и си ги сменям сам. Като виден "стотинкаджия" не ми се дават 200$ годишно, за смяна и баланс на двата вида гуми. Отделно е удоволствието да чакаш по опашки, записването на час и т.н. губене на време.
С две думи, ако утре е -30С и паднат 50-60см сняг, нямам никакви ядове
С две думи, ако утре е -30С и паднат 50-60см сняг, нямам никакви ядове