Състав на зимната гума

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Със зимни гуми през лятото?

Мнение от K_Ilkov » 12 Май 2017, 11:39

Ако има желание, не е проблем да се кара и без гуми :mhihi:
То ако кара бавно човек няма да е проблем според мен :dunno:

Изображение
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 12 Май 2017, 13:18

KoolyO написа:
DigitalExile написа:Чакам и темата "С летни гуми през зимата?" :mhihi:

.................

А иначе по съществото на темата, самия факт, че производителите произвеждат "летни" гуми, а не зимни, които да се карат и през лятото е по-съществен от каквато и да е статия, в която производителят да обяснява защо.
Спомням си преди доста време, в едно интервю с изпълнителния директор на Мишлен го бяха питали "А защо не произвеждате всесезонни гуми?". Отогорът беше "Такова нещо не съществува. Няма как да го произвеждаме, след като не съществува."

Явно Мишлен имат нов шеф, щото вече произвеждат....

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 12 Май 2017, 13:26

всесезонните гуми са тествани многократно и изводът е винаги един и съш - подходящи за малки градски коли, които не се карат много много. Ако имам да речем някво Поло което никога не му се лепи винетка и го карам 4672км на година в Пловдив бих му сложил всесезонни гуми...за всякакви други коли и начин на употреба този вид гуми не са особено препоръчителни :driving:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 12 Май 2017, 14:11

Oт всесезонни гуми съм си патил и не препоръчвам на никого да ги ползва!

Оптималният вариант е два комплекта - летни и зимни като зимните е добре да са по-тесни и високи.

Относно карането със зимни гуми през лятото... Доста хора го правят без да си дават сметка, че така са опасни за себе си и за околните, а "идеята" да спестят някой лев е направо неуместна при положение, че зимните гуми са по-скъпи и няколко месеца през лятото са достатъчни да ги унищожат напълно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Май 2017, 14:20

fancooler написа:Oт всесезонни гуми съм си патил и не препоръчвам на никого да ги ползва!

Оптималният вариант е два комплекта - летни и зимни като зимните е добре да са по-тесни и високи.

Относно карането със зимни гуми през лятото... Доста хора го правят без да си дават сметка, че така са опасни за себе си и за околните, а "идеята" да спестят някой лев е направо неуместна при положение, че зимните гуми са по-скъпи и няколко месеца през лятото са достатъчни да ги унищожат напълно!

Нямаш нито едно доказателство за тия си твърдения! На повечето зимните за лятото са по-добри от летните на останалите.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Май 2017, 14:21

Аз имам твърдения, един познат тръгна извънградско в най голямата жега със зимни гуми. По средата на пътя почнала да му тресе колата ама стигнал до където трябва, качва гумите да види к'во става, 2 от 4 криви :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Май 2017, 14:34

колеги, моля, най-важното е да се съблюдава сигурността на движение, колегата го е написал!

zvetiko написа:От много години карам само със зимни гуми и съм изключително доволен от поведението на колата при агресивно каране. Не, че не съм пробвал някога с нови маркови, летни, но при едно по-сериозно спиране, на едно и също място на светофар на бул."България", колата започна да се пързаля с включване на ABS и щях да се разбия. Докато със зимните усещането беше, че колата залепва за асфалта и все едно се вкопава в него. Върнах си зимните и от тогава съм така. Да не говорим, че за нашите пътища- с дупките, лошият асфалт, прахта, калта при дъжд и каквото се сетиш още, са по-подходящи зимните гуми заради едрият грайфер и по-голямата здравина. Летни гуми- да, но може би в някоя друга страна с нормални пътища- чист и гладък асфалт, където по-голямата повърхност на лятната гума осигурява по-голямо сцепление. Тук дори и магистралите са зле. Е, има и недостатъци- по-шумни са, разхода на гориво е по-висок, износват се по-бързо, но сигурността преди всичко.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Май 2017, 14:47

Такава сигурност ги обзема зимните гуми лятото,че чак е плачевна ситуацията. :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 12 Май 2017, 14:48

KPETEH написа:
fancooler написа:Oт всесезонни гуми съм си патил и не препоръчвам на никого да ги ползва!

Нямаш нито едно доказателство за тия си твърдения! На повечето зимните за лятото са по-добри от летните на останалите.

Ей, страшен - рече и отсече!

Служебен автомобил (Тойота Ярис). Казах, че е време да се сменят зимните гуми (беше вече края на април). HR-ката чакаше шефа да разпореди и така се изнизаха 4 месеца, в които колата се караше всеки ден (без неделя). Вече беше септември, все още достатъчно топло, когато започнаха проблемите. Гумите бяха Мишлен и се изпекоха жестоко - станаха като гьон! При спиране и по резки маневри се чуваше пищене и при положение, че не карах само градско, тая кола си стана направо опасна! Казах му на шефа или да поръчва нов комплект или да ми плаща горивото да си ходя на работа с моята кола, щото за едната заплата нямам намерение да се отрепа някъде. В крайна сметка какво стана? Шефчето разпореди да се сменят гумите, ама дружно изломихме почти нови гуми заради някви 400 лв...

Пък ти сега ми говори как зимните гуми са по-добри от летните! Да, първия месец и да - може би в Англия, макар, че тук много вали та...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Май 2017, 15:11

fancooler написа:Гумите бяха Мишлен и се изпекоха жестоко ...

Според мен тия премиум марките не държат ... за тва е станало така ...

Ама колеги не четете значи! Ето има тема по въпроса:

viewtopic.php?f=4&t=419544

Запознайте се и тогава коментирайте!
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Май 2017, 15:13

Накрая на годината, в анкетата за най-тъпа тема, тази ще е от претендентите за титлата :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Май 2017, 15:16

Колега, моля недей да спамиш! Модераторите ще вземат да я заключат, а смятам, че е изключително полезна :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Май 2017, 15:30

fancooler написа:
KPETEH написа:

Ей, страшен - рече и отсече!

Служебен автомобил (Тойота Ярис). Казах, че е време да се сменят зимните гуми (беше вече края на април). HR-ката чакаше шефа да разпореди и така се изнизаха 4 месеца, в които колата се караше всеки ден (без неделя). Вече беше септември, все още достатъчно топло, когато започнаха проблемите. Гумите бяха Мишлен и се изпекоха жестоко - станаха като гьон! При спиране и по резки маневри се чуваше пищене и при положение, че не карах само градско, тая кола си стана направо опасна! Казах му на шефа или да поръчва нов комплект или да ми плаща горивото да си ходя на работа с моята кола, щото за едната заплата нямам намерение да се отрепа някъде. В крайна сметка какво стана? Шефчето разпореди да се сменят гумите, ама дружно изломихме почти нови гуми заради някви 400 лв...

Пък ти сега ми говори как зимните гуми са по-добри от летните! Да, първия месец и да - може би в Англия, макар, че тук много вали та...

Прав си, като пропищят гумите, сменяйййй... Да се запише най-горе, за да могат да го видят всички. Представям си как бачкаш в Хепи и разнасяш поръчките.... ракети баце... Аз днес си перхак със 140 после си спирах и всичко ток. Ще се притесня когато атмосферния дизел на е30-ката почне да прави бърнаути с тия гьончета...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 12 Май 2017, 15:58

Винаги ми се е искало да бачкам в Хепи, ама нямах желание... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 12 Май 2017, 22:20

Брех, хората в какви ли не конспирации вярват, ама чак пък, че ни цакат и със зимните гуми не ми се вярваше :mhihi: :mrgreen: :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата