Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване
Denmark написа:Superexstatic написа::yes: За тука ми е ясно, питането ми беше за Гърция дали въобще го ебават тоя талон
^^ те едва ли знаят за съществуването на тоя талон. Принципно в чужбина не ти трябва.
Аз изобщо бях забравил за него преди няколко години и като се прибирах в БГ стана на въпрос, та ходих в КАТ да си издам нов, а малко след това като се върнах намерих стария и сега имам два май (ако ги намеря и тях)
В чужбина ако им го покажеш, ще те гледат като телета. Той е за тук уж да те вържат да плащаш глоби и затова ти го вземат. Там знаеш как те карат да си плащаш глобите.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Днес ходих до КАТ, че им нямам тела да им звънна
След като чаках около 25мин, за да проверят имам ли нещо, ми казаха, че са ме снимали с камера и да съм ходел при видеоконтрола. Там пък беше една опашка и не ми се чакаше та си тръгнах. Сега счита ли се, че нещо ми е връчено? Още преди 1 година като ходех за златен да изкарвам ми казаха същото, но както тогава, така и до днес нищо не съм получавал по пощата...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не, не ти се счита. За да ти е връчено каквото и да е било, трябва да се разпишеш ти или някой твой близък, че е получено. Но в КАТ е само лично.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Тоест, ако вляза в стаята да видя снимките/видеото, ще се счита за връчен?Top Gun Maverick написа:Не, не ти се счита. За да ти е връчено каквото и да е било, трябва да се разпишеш ти или някой твой близък, че е получено. Но в КАТ е само лично.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами би трябвало. Честно да ти кажа тук може да се поспори. Всеки служител ще ти каже, че като ги видиш, значи си длъжен да разпишеш, но ако откажеш какво се случва? В съда при едно обжалване кой ще ДОКАЖЕ, че си бил там? Естествено полицаите(ако пратят човек)ще кажат, че си бил там, но реално не могат да докажат. Обаче влезеш ли те ще те омайват как да го разпишеш и толкова.
Като получаваш акт те карат да разпишеш, че си го получил и за да имаш право да го обжалваш трябва пак да го напишеш собственоръчно. Ако откажеш да разпишеш не знам дали ще ти се счита за връчено. Но ще ти кажа как те си връзват гащите. Още като идеш да проверяваш и ти искат книжката. Ако имаш акт ти я връщат след като разпишеш, макар според мен и това да е противозаконно. Вече за снимка не знам дали като влезеш в стаичката ще ти кажат да я дадеш и тогава да ти връчат онова. Аз съм ходил веднъж за такава снимка и ми звъняха поне 3 пъти да ида, но защото се познаваме, иначе те търсят на адрес. Знаех какво е още преди да ида, та общо взето ако имаш човек, може да ти каже какво е.
Като получаваш акт те карат да разпишеш, че си го получил и за да имаш право да го обжалваш трябва пак да го напишеш собственоръчно. Ако откажеш да разпишеш не знам дали ще ти се счита за връчено. Но ще ти кажа как те си връзват гащите. Още като идеш да проверяваш и ти искат книжката. Ако имаш акт ти я връщат след като разпишеш, макар според мен и това да е противозаконно. Вече за снимка не знам дали като влезеш в стаичката ще ти кажат да я дадеш и тогава да ти връчат онова. Аз съм ходил веднъж за такава снимка и ми звъняха поне 3 пъти да ида, но защото се познаваме, иначе те търсят на адрес. Знаех какво е още преди да ида, та общо взето ако имаш човек, може да ти каже какво е.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ей не съм аз за тая държава, никъде нямам "човек" за такива работи
Мерси за разясненията все пак 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Костана сега? Превъзпитаваш всички на пътя, пък като те хванат в нарушение се чудиш как да минеш метър. 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ще изляза да покарам малко в аварийната да осмисля цялата ситуация и ще ти отговоряbum_bum написа:Костана сега? Превъзпитаваш всички на пътя, пък като те хванат в нарушение се чудиш как да минеш метър.

Къде видя да се чудя как да мина метър? Получа ли си по нагледния ред "призовката", веднага ще платя, ама няма да обеснявам как заради жената т'ва, заради жената онова карам като джигит, ама всъщност не съм...
Отделно може точно тогава да не съм карал аз колата, ама кой да се сети

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кво значи като джигит? Ще я слушам как крещи от болка, щото някой окрал парите от магистралата и тя се нагънала ли?
23 години книжка имам и още не са ме снимали
23 години книжка имам и още не са ме снимали

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Top Gun Maverick написа:Аз съм ходил веднъж за такава снимка и ми звъняха поне 3 пъти да ида, но защото се познаваме, иначе те търсят на адрес. Знаех какво е още преди да ида, та общо взето ако имаш човек, може да ти каже какво е.
Вънка нек' си вали ...
Ти си имаш хора в КАТ, боли те фара ... Да се взимат книжки за всичко, нали?
Хубава работа ама българска

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Кво значи като джигит? Ще я слушам как крещи от болка, щото някой окрал парите от магистралата и тя се нагънала ли?
Сигурен съм, че всеки нарушител има някое напълно правдоподобно звучащо обяснение за поведението си и за него е неоспорима истина.
Нещо лекинко ме съмнява преди 23 години много да ги е ималО тия камери га ти е бил разцвета на младия рейцер, но това ти ще го кажеш.bum_bum написа:23 години книжка имам и още не са ме снимали
Не че ти си джигит номер 1, не ме разбирай погрешно, ама не ми слагай думи в устата, които не съм казвал

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми не, кажи ми ти какво правим? Тръгваш без значение с кого по "магистралата", която е толкова нагъната че той или тя крещи от болка. Кво прайм? Къде ще караш или какво ще направиш?
Кажи ми ти в тази ситуация какво би направил ако си на мое място?
Кажи ми ти в тази ситуация какво би направил ако си на мое място?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На мен ми се струва, че и двамата искате едно и също ...
А първопричината за проблемите е една и съща - БГ институцията
Повече от четвърт век всяка държавна служба у нас е абдикирала или полуабдикирала от задълженията си.
Всичко е на самотек и всеки се оправя сам както може - резултатите са на лице ...
Лошото е, че не виждам желание ДА ИЗИСКАМЕ тия хора да си вършат работата.
След няколко по пламенни поста позамряха нещата появи се и таксиджията с връзки в КАТ да обясни как се правят нещата у нас ...
За съжаление за разлика от случая с фолиото тук няма финансов интерес на продавачи на фолио ... кофти.
Явно нещата се случват само като на някой бизнесмен му се бръкне в портмонето

А първопричината за проблемите е една и съща - БГ институцията
Повече от четвърт век всяка държавна служба у нас е абдикирала или полуабдикирала от задълженията си.
Всичко е на самотек и всеки се оправя сам както може - резултатите са на лице ...
Лошото е, че не виждам желание ДА ИЗИСКАМЕ тия хора да си вършат работата.
След няколко по пламенни поста позамряха нещата появи се и таксиджията с връзки в КАТ да обясни как се правят нещата у нас ...
За съжаление за разлика от случая с фолиото тук няма финансов интерес на продавачи на фолио ... кофти.
Явно нещата се случват само като на някой бизнесмен му се бръкне в портмонето

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
K_Ilkov написа:Явно нещата се случват само като на някой бизнесмен му се бръкне в портмонето
То така работи цялата ни държава от много време...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз още тогава споделих, че ако бяхме толкова единни в исканията си както в случая когато държавата посегна на изконното ни право да си лепим найлон по прозорците България щеше да е много по-добро място за живеене.
Виж, че то няма една тема в която да не се скараме. Всеки тегли към неговото си. Всички в затвора за скорост, за без книжка, за неправилно дишане. А утре като се случи нещо, което него го засяга реве колко глупава била държавата и как може видиш ли подобни ограничения да се налагат.
Виж, че то няма една тема в която да не се скараме. Всеки тегли към неговото си. Всички в затвора за скорост, за без книжка, за неправилно дишане. А утре като се случи нещо, което него го засяга реве колко глупава била държавата и как може видиш ли подобни ограничения да се налагат.