Пазара на труда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Пазара на труда

Мнение от Jordana » 25 Ное 2017, 16:55

Смартофона - това е един от основните критерии за щастие при персонала . Почне ли дадения индивид прекалено често да ползва този уред през работно време , очаквайте изненади . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2017, 18:46

bum_bum написа:Иначе ме кефи как всички сме съвестни, работливи, умни, амбициозни.. а къде е лошият материал? :mhihi:

Аз съм от "тъмната страна", признавам си... :conf: :conf: Явно съм напълно лишен от всякакви амбиции в работата - отдавна съм се отказал да ставам някакъв и да доказвам нещо на някого. Затова и изобщо не си давам зор в бачкането - само това, че съм възпитан да бъда лоялен и отговорен донякъде ме спасява да стана пълен мърляч... От години съм отсвирил цялата нормативна база - ами тия закони, наредби, норми и стандарти постоянно се променят, отменят ги и излизат нови, как може човек да ги следи? Аз трябва по цял ден да ровя в Лекс и Държавен вестник, та да видя каква нова дивотия да измислили...

Понеже нямам шеф на главата и имам 3 различни работни места (офиси), а освен това и 2 огромни обекта на разположение, леко съм го "ударил през просото" и никой не може да ме хване кога идвам и кога си тръгвам от работа. Рядко закъснявам сутрин, но обикновено си тръгвам час-два преди другите, с изключение на петък, когато съм твърдо до обяд... Нямам никакъв контол или пропускателен режим, затова не ми е проблем да си донеса бира или вино в офиса и да си пийна на обяд. Донесъл съм и касетофон в единия офис и си слушам радио, а когато съм на кеф му пускам сигнал от компа и си правя дискотека. През работно време си чета книги (много си усъвършенствах руския и чета Виктор Суворов в оригинал), гледам филми, преглеждам сайтове за пазаруване и участвам в специализирани форуми за милитария, стара електроника, часовници и други антикварни предмети. Така съм от доста време (десетина години) и няма никакъв проблем, дори колегите и шефовете ми ме уважават като много компетентен и опитен експерт, съвестен и отговорен служител. На всички оперативки (на които си дам зор да се замъкна) ме хвалят за някакви "постижения", а аз направо се изкушавам да стана и да попитам какво изобщо съм направил, та всички са толкова щастливи... :dunno: :dunno: Все си мисля, че рано или късно тази красива илюзия ще рухне и все някой ще забележи, че "царят е гол", но... работата си върви и всички са щастливи - защо да развалям една перфектно действаща (за сега) система... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2017, 18:57

А, може би трябва да уточня - не пуша, не пия кафе, нямам Фейсбук и смартфон също нямам, с интриги и клюки не се занимавам - не само на работа, а изобщо. Иначе имам Интернет на служебния комп и понякога дори го използвам по служебни въпроси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Ное 2017, 19:32

Все си мисля, че рано или късно тази красива илюзия ще рухне и все някой ще забележи, че "царят е гол", но... работата си върви и всички са щастливи - защо да развалям една перфектно действаща (за сега) система...

И аз така. Макар че имам някакво оправдание. В България колко човека могат да разглобят ядрен реактор и да го сглобят след това. Че това се прави по два пъти в годината за по един месец, аз ли съм виновен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2017, 20:11

Аз също не съм от най-работливите.

Не съм оставял някаква заебана работа, нито фирмата е губила пари от моят мързел, но и никога не съм бил на 100% ангажиран.

В крайна сметка се оказах прав, защото след 15 години вярна служба ни събраха един ден и казаха, че фирмата от днес вече не съществува. Купи ни най-големият ни конкурент и всички се озовахме на борсата.

Откакто работя за себе си е по-различно. Имах 3 месеца без почивен ден по 16-18 часа на ден. В крайна сметка скъсах един офис стол с 10 годишна гаранция и получих мазол на гъза. В буквалния смисъл.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Ное 2017, 20:28

Даааа ...винаги е по-хубаво да работиш за себе си. По-мотивиращо е и като че ли се срещаш с по-малко глупаци. Работил съм и за себе си, дори сега работя от време на време. С годините обаче разбрах, че колкото повече се напъваш и изкарваш пари, толкова повече глупости си купуваш и все си без пари. А и арабите са казали, че е по добре да си гладен, отколкото потен. Ние пък в Северозапада казваме, че хиляда лева са повече от хиляда евра, когИ ги лежиш. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Пазара на труда

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2017, 20:31

О, да. Лесните пари лесно се харчат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2017, 23:34

ukelichko написа:И аз така. Макар че имам някакво оправдание...

А, оправдания се намират... :mhihi: :mhihi: И аз си имам: Какво строителство след Димитровден? Общо взето - очаквам спокойна зима :bchug: .

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Ное 2017, 23:45

ukelichko написа:Даааа ...винаги е по-хубаво да работиш за себе си. По-мотивиращо е и като че ли се срещаш с по-малко глупаци. Работил съм и за себе си, дори сега работя от време на време. С годините обаче разбрах, че колкото повече се напъваш и изкарваш пари, толкова повече глупости си купуваш и все си без пари.

За глупаците е "на късмет" - зависи какво правиш. 10 квадрата магазичне с една продавачка ако държиш - пак ще те обикалят всеки ден пожарникари, ХЕИ, от Инспекция по труда, НАП, от Общината и всякакви проверяващи, няма да те оставят на спокойствие. А за парите - при мен е обратното. Не изкарвам много, но ми стигат за всичко и даже ми остават - въпрос на управление на приходите / разходите. На това старите хора му казват "да си надвиеш на масрафа"...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 26 Ное 2017, 8:35

Borymeckata написа:
bum_bum написа:Иначе ме кефи как всички сме съвестни, работливи, умни, амбициозни.. а къде е лошият материал? :mhihi:

Аз съм от "тъмната страна", признавам си... :conf: :conf: Явно съм напълно лишен от всякакви амбиции в работата - отдавна съм се отказал да ставам някакъв и да доказвам нещо на някого. Затова и изобщо не си давам зор в бачкането - само това, че съм възпитан да бъда лоялен и отговорен донякъде ме спасява да стана пълен мърляч... От години съм отсвирил цялата нормативна база - ами тия закони, наредби, норми и стандарти постоянно се променят, отменят ги и излизат нови, как може човек да ги следи? Аз трябва по цял ден да ровя в Лекс и Държавен вестник, та да видя каква нова дивотия да измислили...

Понеже нямам шеф на главата и имам 3 различни работни места (офиси), а освен това и 2 огромни обекта на разположение, леко съм го "ударил през просото" и никой не може да ме хване кога идвам и кога си тръгвам от работа. Рядко закъснявам сутрин, но обикновено си тръгвам час-два преди другите, с изключение на петък, когато съм твърдо до обяд... Нямам никакъв контол или пропускателен режим, затова не ми е проблем да си донеса бира или вино в офиса и да си пийна на обяд. Донесъл съм и касетофон в единия офис и си слушам радио, а когато съм на кеф му пускам сигнал от компа и си правя дискотека. През работно време си чета книги (много си усъвършенствах руския и чета Виктор Суворов в оригинал), гледам филми, преглеждам сайтове за пазаруване и участвам в специализирани форуми за милитария, стара електроника, часовници и други антикварни предмети. Така съм от доста време (десетина години) и няма никакъв проблем, дори колегите и шефовете ми ме уважават като много компетентен и опитен експерт, съвестен и отговорен служител. На всички оперативки (на които си дам зор да се замъкна) ме хвалят за някакви "постижения", а аз направо се изкушавам да стана и да попитам какво изобщо съм направил, та всички са толкова щастливи... :dunno: :dunno: Все си мисля, че рано или късно тази красива илюзия ще рухне и все някой ще забележи, че "царят е гол", но... работата си върви и всички са щастливи - защо да развалям една перфектно действаща (за сега) система... :dunno: :dunno:

Все едно аз съм го писал. Даже погледнах два пъти дали не е съм аз :bchug: :bchug:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Ное 2017, 10:19

Само така... :yes: :yes: Може да има и други мързеливци, но ги е срам да си признаят.

А защо мързелът да е срамен? Всички животни са мързеливи - не съм видял антилопа да тича за здраве, хипопотам да плува за време или леопард да тренира катерене по дърветата. Даже котаракът ми спи по цял ден... Животните си пестят енергията за важните моменти и не ги обвиняваме в мързел. Само ние (хората) си даваме зор, без да има конкретна нужда от това. Това е от лакомия - искаме да имаме все повече и повече... А можеш просто да си кажеш "стига ми" и да забавиш темпото. Нищо от придобитото няма да си занесеш "там"...

Потребител
Аватар

Мнение от volvo » 26 Ное 2017, 10:56

Има интересни мнения в темата :yes: И аз да си призная :mhihi: последно време не съм на 100%. Първите 2 години във фирмата поработих доста здраво и освен че си привлякох много допълнителни задължения, чрез метода "само за малко докато намерим човек" :ok: друго не постигнах. Да, хвърля ми прах в очите колко съм ценен и как има поле за развитие ама..после :mhihi: Та сега съм на етап, сам да се развивам :drinking: Как вие развивате уменията и компетенцията си? Опитвате ли да "добавите стойност" към себе си и опитвате ли сами да си вземете, а не да чакате на шефа (който обикновенно е .... :mhihi: ) Лесно ли вземате решения от рода на...щом не ме оценяват правилно съм чао :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Ное 2017, 12:23

И аз съм от възпитаниците на УАСГ, и повечето от мненията на колегата Боримечката ги споделям на поне 95%. Отделно и аз не съм от най-амбициозните искащи да проектират небостъргачи и мега-конструкции. В периода от кариерата ми с най-много жега (около 2-3 години), ми се наложи да науча немски и това умение ми се изплаща многократно в момента. Настоящият ми шеф също е на много много километри и ни събра чист късмет. За 2 години съвместна работа не ми е трил сол на главата нито веднъж. Не знае кога почвам работа, не знае кога свършвам и те така.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Ное 2017, 15:08

pampo написа:Отделно и аз не съм от най-амбициозните искащи да проектират небостъргачи и мега-конструкции.

Няма за какво да съжаляваш, Колега. Първо - в България мащабните проекти са буквално единици, каква е вероятността точно ти да се уредиш с такъв? И второ, след близо 25 години бачкане по специалността мога да го кажа със сигурност - проектирането е най-мръсната работа в строителството. Носиш огромна отговорност, всички ти гледат работата и ти търсят кусури (Инвеститор, Изпълнител, независим надзор, ДНСК и всички останали), винаги някой от тях е недоволен и иска нещо да промениш в проекта, винаги си закъснял със сроковете и всички те псуват, а ти си вадиш очите 24/7, не можеш да спиш и накрая черешката на тортата - трябва непрекъснато да следиш всички нормативи, да не би случайно докато си смятал и чертал тази нощ да са променили някой параграф в някоя наредба и ти - пак в издънка... Не, благодаря! Всичко друго (да газиш кал до колене, да тракаш зъби във виелицата или да гълташ прах по строежите) го предпочитам пред проектирането - лично мнение.

volvo написа:Как вие развивате уменията и компетенцията си?

Аз - никак, още си карам с бетон В15 и стомана А-III. Знам че има нови означения, но си карам по старите. Дори се улавям, че съм забравил неща, които преди ми бяха като азбуката... Имаше период, когато усилено инвестирах в професионална компетентност - е, сега си осребрявам инвестицията. Няма смисъл едно дръвче само да го копаеш, поливаш, режеш и пръскаш, в един момент се надяваш да обереш и плодове от него. Нали така?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Ное 2017, 17:20

Така е, но зависи от сферата и целите на човек. В модерните професии няма как да не се учи непрекъснато.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата