Застрелян ром, крадящ фар на БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Застрелян ром, крадящ фар на БМВ

Мнение от efren » 05 Мар 2018, 22:55

Bogat-Beden написа:Ако гризачът зловреден беше утопично казано в оня момент на работа, или по-реалистично - в затвора, щеше да е жив. Толкоз.

Съвсем вярно. Дори в един справедлив свят щяха да осъдят роднините на гризача да платят обезщетение на болницата за пропуснати ползи, защото доктора не може да отиде на работа. За съжаление света не е справедлив.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2018, 10:30

Докторът излекува мангала с леене на куршум
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 06 Мар 2018, 10:45

Проблемът е в това, че "Плъха" е убит от доктора, не става въпрос за медицински експеримент. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2018, 12:16

След извършване на убийството, д-р Димитров е позвънил на приятел и го е помолил за помощ за заличаване на следите, събиране на гилзи, без да се обади на 112. Също така и за изхвърляне и укриване на огнестрелното оръжие, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно от пресконференция на прокуратурата днес:

Следва ново обаждане към друг човек, който укрива оръжието. Първоначално обвиняемият казва, че не знае за какво става въпрос. После са открити и други незаконни боеприпаси в дома му. По крака му е открита порезна рана. Крадецът е бил сам. След като чул шума от двора, лекарят излязъл навън с незаконно притежавания си пистолет "Валтер". Плъха започнал да го замеря с различни предмети. Все още не е ясно с какво е ранил лекаря по глезена - с метална тръба, табела или нож.

Доктор Димитров е стрелял по крадеца, по неокончателни данни става въпрос за 2 до 5 изстрела, единият от които е попаднал в гърдите на Джевизов. Апашът е пробягал около 110 метра и е издъхнал върху капака на кола в близост до областната управа на Пловдив.

Изглежда има ново развитие.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 06 Мар 2018, 12:24

Имам чувството, че такива "обществено значими" случаи нарочно се "затъмняват", съзнателно се лансират десетки измислици, хората губят интерес или са тотално объркани, а накрая... каквото стане. Само за няколко дни колко версии чухме? Имало ли е съучастник или циганинът е бил сам? Нападнал ли е доктора с нож или не? Жената и децата къде са били? Къде е гръмнат крадеца - в апартамента, в гаража, на двора или на улицата? Много мътна работа... :dunno: :dunno:

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-ubiystvo-zhoro-plaha-26941570?nt=10

Същата работа беше с онова убийство в Нови Искър на Нова година, а преди това - с ония двамата братя във Враца. Всеки пише каквото му хрумне, а накрая даже не се разбира какво точно е станало и кой е виновен...
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 06 Мар 2018, 12:36

Borymeckata написа:Имам чувството, че такива "обществено значими" случаи нарочно се "затъмняват", съзнателно се лансират десетки измислици, хората губят интерес или са тотално объркани, а накрая... каквото стане. Само за няколко дни колко версии чухме? Имало ли е съучастник или циганинът е бил сам? Нападнал ли е доктора с нож или не? Жената и децата къде са били? Къде е гръмнат крадеца - в апартамента, в гаража, на двора или на улицата? Много мътна работа... :dunno: :dunno:

http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-ubiystvo-zhoro-plaha-26941570?nt=10

Защитават електората, затова се прави. Опитват се да предотвратят етнически сблъсъци, обаче само замитат напрежението под килима, а то осезаемо нараства.

А иначе във всички версии има 2 константни величини:
1) Плъхът-рецидивист с тежко криминално минало е бил в чужда собственост, за да краде
2) Докторът го е застрелял

Всичко друго са плява и подробности, върху които да се плюнчат юристите. Нещата са пределно прости от морална гледна точка. Докторът заслужава свобода и медал за храброст.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasho » 06 Мар 2018, 12:48

Родителите на жена ми живеят също в Пловдив. За последно ги обраха през лятото. Тъстът станал в 4 сутринта да отвори вратата на терасата (втори етаж), за да влезне свеж въздух и заспал на дивана. В това време се покатерва един мангало-маймун (видяхме го на запис от камера от близък обект), влиза вътре и задига дамска чанта с 1000 лв, лаптоп и мобилен телефон. По ирония на съдбата парите в дамската чанта бяха изтеглени за плащане на данъци на следващия ден. Данъци, от които се издържа тая некадърна полиция. И които все пак бяха внесени.

А иначе зет ми свърши на полицията работата - сам намери на тъщата чантата, захвърлена в едни храсти на 200 метра. Сам взе и записите от камерата наблизо. От полицията - нулев интерес. Взеха отпечатъци от парапета на терасата, които се оказаха "твърде размазани". Задържаха и чантата 1 месец за "експертиза". Видетото не било доказателствен материал. После знаете какво следва - неизвестен извършител, бла бла, няма доказателства, прекратяваме производството, пийте една студена вода и си плащайте данъците, да има и за циганите и за полицията.

2 дена по-късно изпищяха комшиите от 6тия етаж. Посред бял ден, с хора вътре. Манго влезнал и задигнал дамската чанта от коридора. Полицията отново свърши "страхотна работа"!

Та още един път - браво на доктора! И той е свършил на полицията работата.
Последна промяна kasho на 06 Мар 2018, 12:53, променена общо 4 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Мар 2018, 12:49

https://btvnovinite.bg/gallery/kriminal ... itrov.html

клипа в статията дава яснота по някои въпроси

д-р Димитров не е действал по правилата и има голяма вероятност да го отнесе... дано не е с цялата строгост на закона

дано преосмислят закона и го поправят, защото...

който търси --> намира!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Мар 2018, 12:57

Естествено, че доктора е виновен! Естествено, че трябва да си изтърпи наказанието. Естествено, че нещата не са такива, каквито ги описват. И между другото, цялата тази патърдия, която организират в негова защита е в негова вреда! Не малко случаи има като неговия, аз лично имам роднина, който утрепа един мангал и рани жена му с ловна пушка. Ония бяха отишли да му крадат бостана на човека. Обаче не се раздухаха нещата и той се оттърва с някаква минимална присъда. Цялата простотия, която организират в момента е само с цел отклоняване на общественото внимание! Ясно е като две и две. И между другото щом оная жълто-кафява медия като "Блиц" почне да дава гласност и акцентира на някакво събитие, това е ясен знак за смрадлива работа!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Мар 2018, 13:32

толкова съм бесен на скапаната държава и прокуратура, гледах ги как говорят тези прокурори, просто крадците в тази държва си ги защитава Герб и това си е, все пак са им електорат, дано скоро всички лекари и инженери отидат да работят зад граница и тук да си останат само престъпниците. Пожелавам им на тези прокурори да им влезне в тях някой като този циганин с ножа и ........ . Държавата на мангалите тва е.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 06 Мар 2018, 13:50

Нагоре в темата бях писал, че за мен нещо в тази история намирисва много, след като доктора не е подал сигнал в полицията за инцидента. Така и се оказа. Някой да не си помисли, че защитавам мангала, но доктора е наблюдавал 30мин опита за кражба, и не е подал сигнал в полицията, след това е изпразнил един пълнител по извършителя, след което със съучастник се е опитал да заличи следите на престъплението. Тук ме навежда на мисълта, че престъплението не е извършено при неизбежна самоотбрана и е можело да бъде предотвратено, за което вече доктора според мен трябва да си понесе наказателната отговорност.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasho » 06 Мар 2018, 13:53

DiMIcha84 написа:Нагоре в темата бях писал, че за мен нещо в тази история намирисва много, след като доктора не е подал сигнал в покицията за инцидента, така и се оказа. Някой да не си помисли, че защитавам мангала, но доктора е наблюдавал 30мин опита за кражба, и не е подал сигнал в полицията, след това е изпразнил един пълнител по извършителя, след което със след което със съучастник се е опитал да заличи следите от престъплението. Тук ме навежда на мисълта, че престъплението не е извършено при неизбежна самоотбрана и е можело да бъде предотвратено, за което вече доктора според мен трябва да си понесе наказателната отговорност.

A справедливо ли е 3 пъти да са го обирали, без да има наказани? Полицията ни и за чеп за зеле не става, битовата престъпност е извън контрол и бушува бясно. Какво да им звъни на тия тюфлеци, все едно ще направят нещо. Справедливост е получил крадливия плъх.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 06 Мар 2018, 14:04

Аз пак казвам не защитавам циганина, но самия опит да заличиш следите и да не подадеш сигнал в полицията за инцидента, ясно говори вина и умисъл.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 06 Мар 2018, 14:17

Абе трябва да се спазват законите, няма как, то по тази логика ако вляза да се изпикая след дискотеката в някой двор, ще ме гръмнат ей така за нищото, понеже съм влязъл да крада фарове на паркирана кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Мар 2018, 14:22

колеги не вярвайте толкова на прокуратурата в БГ ;) и на лекаря не вярвайте (действал е импулсивно човека , но го разбирам) безкористно

не приемайте всичко за чиста монета от когото и да е ;)

впрочем тоя с "отвертката" вероятно ми е разбил и на мен етажа преди няколко месеца , защото по вратите имаше следи точно от ръждива "отвертка" според следователите , които цитирам "ще го хванат" ... ама смех в залата

в България НЕ може да очакваш от прокуратурата и полицията каквито и да е адекватни действия

пожелавам успех на пострадалия лекар с всички възможни средстава да се защитава от антибългарските органи на реда които репресират нормалните хора

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата