Revolut
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Revolut
Друго си е ластика с пачката, нали кеша е цар, любим лаф на много хора.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Dextuar написа:не съм мислил за превалутиране
И точно това е най-сладкото. Без значение дали си на почивка или по работа - просто знаеш, че ще получиш добър курс.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Dextuar написа:не съм мислил за превалутиране
И точно това е най-сладкото. Без значение дали си на почивка или по работа - просто знаеш, че ще получиш добър курс.
През почивните дни не е баш така и е хубаво да се сменя предварително.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alekangg написа:Друго си е ластика с пачката, нали кеша е цар, любим лаф на много хора.
А лично имам револют, трансфъруайз и пейсера на телефона. Със сметки в лева, евро и паундове и някакви наличности във всяка една. Плюс карта от револют и карти в лева и евро в ДСК.
Но винаги имам и кеш и предпочитам да плащам така. И като тръгна в чужбина, особено с кола, винаги имам поне 1к евро в кеш извън това, което възнамерявам да похарча. По-спокойно ми е някак.
Единствения проблем с кеш съм имал в Гърция преди доста години, но имах само една банкнота с голям номинал и цял ден обикалях с нея без да мога да си купя нещо

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа:TNT написа:Dextuar написа:не съм мислил за превалутиране
По-принцип са по-кофти. Ама по принцип. Дефакто последния път в Македония ми обмени на по-добър курс от чейнджбюрото

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:alekangg написа:TNT написа:Dextuar написа:не съм мислил за превалутиране
По-принцип са по-кофти. Ама по принцип. Дефакто последния път в Македония ми обмени на по-добър курс от чейнджбюрото
За по-редките валути е така, понеже бюрата гърбят яко и трудно може да се стигне до техния курс.
Иначе по темата ще дам пример преди около 2 години. Бях резервирал хотел с безплатна отмяна през индийски сайт в индийски рупии.
Наложи се да го откажа и ми върнаха всичко, но получих изненада от Райфайзен БГ. Оказа се, че като се превалутира лв-рупии и после същите рупии към лв се губят около 25-28%!! Добре, че сумата беше 100-на лева, ходих да се разправям и разпитвам докато разбера какво се е случило.
Сега си представете, ако резервацията беше за 500 или 1000лв, колко левчета щяха да потънат ей така за нищо.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Минах на Уникредит ... , чакам да видя кога и те ще почнат да точат с неочаквани такси...
За сега няма такса към Револют
За сега няма такса към Револют

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
То оставаше да имат и такси, след всичкото друго гърбене..
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ами аз съм от 15 години на Уникредит и съм доволен. Пък и техните карти се поддържат от Apple и като трябва да плащам нещо по-голямо си плащам пак с телефона, ама с Уникредит картата, да не въвеждам PIN код и т.н.
Като пишех това ми се обадиха от Спиди за пратка и си платих 136 лева с телефона с Уникредит картата без PIN - това за мен е най-голямото предимство на тия плащания

P.S. Това с тия смешни 4-цифрени пинове на картите е най-голямата тъпотия измисляна някога
Ебати сигурността...
Копират ти картата и курега
Яката 4-цифрена защита

Като пишех това ми се обадиха от Спиди за пратка и си платих 136 лева с телефона с Уникредит картата без PIN - това за мен е най-голямото предимство на тия плащания

P.S. Това с тия смешни 4-цифрени пинове на картите е най-голямата тъпотия измисляна някога

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За това има в 90% от банките, дори и нашите замразяване на картата, пък нека копират.
Отделно виртуални и пр, които може да си ги триеш и след едно плащане само някъде, опции много.
Иначе всички наши банки искат още и още такси и таксички, но някои искат повече от другите и точно тях гледам да избягвам.
Отделно виртуални и пр, които може да си ги триеш и след едно плащане само някъде, опции много.
Иначе всички наши банки искат още и още такси и таксички, но някои искат повече от другите и точно тях гледам да избягвам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Как може в цяла Европа да няма никакви банкови такси, а в България всяка година да ги вдигат с по 20-50 стотинки? Това си е чист пладнежки обир.
Ако тук някоя банка въведе такса "поддръжка на сметка" ще фалира след месец.
Друго - какви са тези такси теглене от банкомат/каса и прочие? Направо съм без думи :roll
ТИ не стига, че си им клиент ами и ако теглиш от каса пак плащаш такса
И до ден днешен се чудя защо си пазя българската карта/сметка и плащам по 30 лири на година при положение, че си ползвам Transferwise картата докато съм в родината /и като цяло из света/
Вижте дали transferwise предлагат карти за България тъй като можеш да ползваш до 40 валути на момента. Нека го обясна на по-прост език - отиваш в Турция, отваряш приложението и си отваряш сметка в турски лири - няма такси за теглене, превод, няма нищо. Друг пример - живееш в Америка и отиваш в Австралия на почивка - отваряш си сметка в австралийски долар на секундата и пак няма такси и комисионни без значение къде теглиш/плащаш. Според мен много гласност се даде на тоя Револют и затова банките хакнаха такси. И пак казвам - ако тук това някой го направи /банка/ - след месец е чао
Друго - какви са тези такси теглене от банкомат/каса и прочие? Направо съм без думи :roll
ТИ не стига, че си им клиент ами и ако теглиш от каса пак плащаш такса

И до ден днешен се чудя защо си пазя българската карта/сметка и плащам по 30 лири на година при положение, че си ползвам Transferwise картата докато съм в родината /и като цяло из света/

Вижте дали transferwise предлагат карти за България тъй като можеш да ползваш до 40 валути на момента. Нека го обясна на по-прост език - отиваш в Турция, отваряш приложението и си отваряш сметка в турски лири - няма такси за теглене, превод, няма нищо. Друг пример - живееш в Америка и отиваш в Австралия на почивка - отваряш си сметка в австралийски долар на секундата и пак няма такси и комисионни без значение къде теглиш/плащаш. Според мен много гласност се даде на тоя Револют и затова банките хакнаха такси. И пак казвам - ако тук това някой го направи /банка/ - след месец е чао

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:Как може в цяла Европа да няма никакви банкови такси, а в България всяка година да ги вдигат с по 20-50 стотинки? Това си е чист пладнежки обир.
Когато има картел и всички, повтарям всички банки ти слагат такса няма къде да идеш, най-много може да избереш по-ниската такса.
Същото е и с лихвите по ипотеките, винаги са били около 3 пъти над европейските!! Сега се радват на 2-3%, когато в Европа са 0,5 до 1%, а когато тук бяха по 7-8-9%, в Европа бяха около и под 3%.
zAcK написа:Ами аз съм от 15 години на Уникредит и съм доволен. Пък и техните карти се поддържат от Apple и като трябва да плащам нещо по-голямо си плащам пак с телефона, ама с Уникредит картата, да не въвеждам PIN код и т.н.![]()
![]()
Като пишех това ми се обадиха от Спиди за пратка и си платих 136 лева с телефона с Уникредит картата без PIN - това за мен е най-голямото предимство на тия плащания![]()
P.S. Това с тия смешни 4-цифрени пинове на картите е най-голямата тъпотия измисляна някога![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ебати сигурността...
Копират ти картата и курега
Яката 4-цифрена защита
![]()
![]()
И кат ти копират картата и нямат пина ща фанат за курега... а твоята без пин има да си харчат на воля докато притичаш до банката да ти я спрат

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bioz написа:И кат ти копират картата и нямат пина ща фанат за курега... а твоята без пин има да си харчат на воля докато притичаш до банката да ти я спрат
Кажи честно, мислиш ли го това, което си написал

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!