Напускам България...Къде да отида?
Модератор: Общи модератори
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Re: Напускам България...Къде да отида?
Petrolhead написа:не разбирам каква е тезата ти.
освен разбира се, че аз съм мишка и дедо ми и той е бил мишка и аз не се гордея с него
първи в темата слагаш ЦЕЛИЯ български народ в графата "да си кютаме на топло, под турско ни е добре"
колегата каза турколюбите - не мразя турците, но няма причина да ги обичам
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Така е! От 1997г горе-доло...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Към автора на темата, бягай/напускай тази циганска държава от която нищо не става и никога няма да се оправи 

Petrolhead написа:според теб правилно ли е да мразиш една нация, защото неин представител е извършил престъпление преди 300 години? не е ли малко прекалено
Последиците от Първата и Втората световна война ще преследват света още стотици години.
Скапаните турци са ни избивали 500 години и всичко това е "приключило" преди някакви си 140.
Разбирам, че искате да омаловажите фактите, просто ви е било малко по време на възродителния процес, а той е бил толкова нужен на България...
Дейба и жалкия форум!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Хаос написа:Дейба и жалкия форум!
Съвсем си изплискал легена ... Кво ти е виновен форума?!?!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоя тип теми са твърде наивни и глупави по същество , не водят до нищо позитивно като краен резултат . Със същия успех поне 50% от американците могат да пуснат същата тема - напускам америка щото не ме кефи тупето на президента , или не ме кефят нигите , профсъюзите , здравеопазването и още куп други неща . Реалноста с действия обаче по тая линия е налице не само плямпане по форумите както тука - там стрелят за такива неща . И там милиони смятат че страната е пълна клоака и биха си били камшика на някъде но не го правят по хиляди причини . Заиграването с желанието на почти всеки засмукан в матрицата на ежедневните житейски проблеми да смени обстановката , да си облекчи положението да вижда перспектива го има по цял свят и какво от това ? Това не може бъде кардинално решение на нито един проблем . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Особено ако не знаеш какво искаш. Като се заминава някъде тряя да имаш някаква цел - социална държава ли, по-капиталистичека... студена, топла... бели, черни... 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако ти е празна главата как го решаваш тва
С тема у жалкия форум

С тема у жалкия форум

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Много е просто. Едни курсове за мотокарист, тракторист, фадромист, кранист, заварчик или каегория Ц и някакъв говорим немски и колегата е на коня в Немачко. Като събере евроси, се премества на по-лек режим и по топъл климат в Испания и ходи на екскурзии до Франция и на секс туризъм в Тайланд. Трябва все пак да се внимава в Тайланд, защото има много шемъли. Даже местните като се скарат, се обиждат на "пиШка ти майчина".
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Просто ли е бе
Я ела да те видя аз на работа със "C" категория колко е просто
Па ако случайно минеш "обучението" и стигнеш до момента в който вземеш заплата , дай да те видим квартира как ще си намериш щото тва е доста сложен въпрос.
Па да не говорим ако решат и да не ти платят
става приключение
По темата:
От Германия по уредена няма , социала ти си социал , здравните са ти здравни , училища и детски градини колкото искаш . всичко ти е нагласено , с малката подробност че трябва ти да си го нагласиш.Като си го нагласиш си цар!
Ще имаш вила у БГ , ще си караш ново бмве и те боли оная работа.... само че ...
трябва много бачкане!

Я ела да те видя аз на работа със "C" категория колко е просто

Па ако случайно минеш "обучението" и стигнеш до момента в който вземеш заплата , дай да те видим квартира как ще си намериш щото тва е доста сложен въпрос.
Па да не говорим ако решат и да не ти платят

По темата:
От Германия по уредена няма , социала ти си социал , здравните са ти здравни , училища и детски градини колкото искаш . всичко ти е нагласено , с малката подробност че трябва ти да си го нагласиш.Като си го нагласиш си цар!
Ще имаш вила у БГ , ще си караш ново бмве и те боли оная работа.... само че ...
трябва много бачкане!

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не искам бе
Много ми е мрачна тая Германия. Испания по ме тегли, че е слънчево и не са такива изсипняци и шовинисти като немците 

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Ник'ва Германия! Не знам "германски"! Нито турски...
Ми аз какво имам да кажа по темата... Аз в България си живеех добре. Със страхотна работа (не съм имал навита аларма в последните 3 години), заплата, която аз си изкарвам и е дълбоко в четирите цифри, някой път и в повече. Не съм "мега" умен. Даже имам приятели, които смятам много по-умни от мен. И още от преди много години съм им казвал, че няма какво да правят в България. Някой послушаха, някой се преместиха след мен.
Аз не съм искал да си ходя от нашата страна. Живеех си добре, не съм се оплакал от нищо. Просто така ми се случи, че ме поканиха тук.
Ми... Преди две седмици приятел, който е вече доста сериозен собственик на бизнес ми предложи да се върна за двойно по-голяма заплата от тази която взимам тук.
Това, което му казах беше "След като ти показах какво се случва тук, трябва вече да ти е ясно, че няма как да се прибера, освен, ако не ме уволнят и не мога да си намеря работа повече тук".
Много е жалко. Дори и за мен. Но на други ширини има толкова различни неща и такъв начин на живот, че ни е трудно да си го представим.
Към автора на темата. Тук (в ОАЕ като цяло) с Английски си напълно ок. Лесно можеш да си намериш нещо, да дойдеш и да пробваш. Пък ако не ти хареса, винаги можеш да се върнеш. И аз така се (само)заблуждавам, като нещо ми е криво.
Ми аз какво имам да кажа по темата... Аз в България си живеех добре. Със страхотна работа (не съм имал навита аларма в последните 3 години), заплата, която аз си изкарвам и е дълбоко в четирите цифри, някой път и в повече. Не съм "мега" умен. Даже имам приятели, които смятам много по-умни от мен. И още от преди много години съм им казвал, че няма какво да правят в България. Някой послушаха, някой се преместиха след мен.
Аз не съм искал да си ходя от нашата страна. Живеех си добре, не съм се оплакал от нищо. Просто така ми се случи, че ме поканиха тук.
Ми... Преди две седмици приятел, който е вече доста сериозен собственик на бизнес ми предложи да се върна за двойно по-голяма заплата от тази която взимам тук.
Това, което му казах беше "След като ти показах какво се случва тук, трябва вече да ти е ясно, че няма как да се прибера, освен, ако не ме уволнят и не мога да си намеря работа повече тук".
Много е жалко. Дори и за мен. Но на други ширини има толкова различни неща и такъв начин на живот, че ни е трудно да си го представим.
Към автора на темата. Тук (в ОАЕ като цяло) с Английски си напълно ок. Лесно можеш да си намериш нещо, да дойдеш и да пробваш. Пък ако не ти хареса, винаги можеш да се върнеш. И аз така се (само)заблуждавам, като нещо ми е криво.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Миналата седмица имах работа по Германия близо до Щутгарт в едно село Бакнанг, бъзиках се с швабите, че сме във Виетнам даже. Точно тази част на Германия се казва Швабия, та бях баш при швабите. Направи ми впечатление, че над половината са чужденци и най-вече турци. Много от тях вече не знаят турски, млади момчета - видимо турчета- си говорят на немски. Дори не се усеща акцент като при евреите. Много турци дори вече не се прибират лятото в Турция. Не очаквах да има такава интеграция. Заговорих се с един, около 50 годишен, от Анталия, той каза че вече няма роднини в Турция, няма имоти, жена му е румънка, ходят през няколко години в Анталия на море, иначе в Италия. Кара чисто ново дизелово БМВ петица (не им знам моделите). Чужденците са прихванали много от манталитета на германците, харесва им, искат да запазят този начин на живот, повечето не одобряват арабската вълна и се оплакват от повишената престъпност. Направи ми впечатление липсата на араби в района, липсата на полицаи и липсата на скинари. Работа има много и навсякъде. Дори ми предложиха без да ме познават. Изискванията бяха: добър немски, Е-категория, да можеш да работиш с навигация, електрическа палетна количка и хенгер (добър на заден ход по рампите). Заплата 4000 евро чисти с включени бонуси. Събота и неделя - почивка.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Мордехай написа:..... Заплата 4000 евро чисти с включени бонуси. Събота и неделя - почивка.
Тук са ти намазали ските яко

Имам колеги едвам връзват 2к и то със работа и събота.
Много свободия има в Германия , всеки прави квото си иска , никой нищо не спазва що се отнася до работно време , извънреден труд и т.н. и т.н.
Много е трудно да намериш "бяла" фирма в която няма да те цакат чак толкова много.
Ако успееш да започнеш да караш за немец , на който всичко му е по закон както трябва в смисъл такъв да ти плаща след 8мия час както трябва , да ти плаща нощен труд ако имаш , да ти плаща 25% повече ако работиш две съботи в месеца ще взимаш малко под 3к.Просто по закон няма как да караш повече , тахо картата бърка работата.Но при такъв се попада трудно и наистина искат добър немски.
Аз лично извадих късмет от първия път , що се отнася до работодател , вече година и половина работя за него и нямам проблеми.Но масово хората се лутат докато намерят стабилна фирма , на някои им свършват парите и се прибират , други пък заборчняват докато почнат да взимат пари , после няколко месеца се чистят , абе до късмет си е.

Мордехай написа:Миналата седмица имах работа по Германия близо до Щутгарт в едно село Бакнанг, бъзиках се с швабите, че сме във Виетнам даже. Точно тази част на Германия се казва Швабия, та бях баш при швабите. Направи ми впечатление, че над половината са чужденци и най-вече турци. Много от тях вече не знаят турски, млади момчета - видимо турчета- си говорят на немски. Дори не се усеща акцент като при евреите. Много турци дори вече не се прибират лятото в Турция. Не очаквах да има такава интеграция. Заговорих се с един, около 50 годишен, от Анталия, той каза че вече няма роднини в Турция, няма имоти, жена му е румънка, ходят през няколко години в Анталия на море, иначе в Италия. Кара чисто ново дизелово БМВ петица (не им знам моделите). Чужденците са прихванали много от манталитета на германците, харесва им, искат да запазят този начин на живот, повечето не одобряват арабската вълна и се оплакват от повишената престъпност. Направи ми впечатление липсата на араби в района, липсата на полицаи и липсата на скинари. Работа има много и навсякъде. Дори ми предложиха без да ме познават. Изискванията бяха: добър немски, Е-категория, да можеш да работиш с навигация, електрическа палетна количка и хенгер (добър на заден ход по рампите). Заплата 4000 евро чисти с включени бонуси. Събота и неделя - почивка.
спрете да си вадите заключения за Германия само от едно отиване и върщане в рамките на 1 седмица....повечето пъти са грешни....заплата от 4000 евро чисти...мога да повярвам, само ако видя фиша за заплатата...НО, не вярвам обикновенните шофьори да могат да се похвалят с такъв фиш...
може и да има, но са определно изключения, отколкото правило...