Избор на кола до 15000 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Избор на кола до 15000 лв

Мнение от Mollov » 09 Яну 2019, 15:04

Работата не е за "споко" и това не е "тема ширпотреба".

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 10 Яну 2019, 11:34

c04 написа:
super_mario написа:
c04 написа:Автора да каже какъв е бюджета за поддръжка но колата, според мен това е основното. Ако трябва е по-тънка добре ги предлагате, ако не не знам какви 1,6тди предлагаме :mhihi:

Ами поддръжката, нещо среден клас. Много евтината поддръжка отива към Дачия или Рено, а много скъпата към БМВ или Ауди демек пари няма действайте :mhihi:
Аз се чудя из между може би пак ще се повторя ама Киа Сиид, Хюндай И40, Форд Мондео, Шкода Октавия ама май отпада, заради това, че е с пет скорости, Опел Астра или Инсигния.
Гледам дизеларките за сега.
Инсигниата е доста приличен автомобил, трябва да призная, въпреки че никак ама никак не харесвам Опел.

Подкрепям с две ръце мнението, че Инсигния е много кола за парите си. Здрав, икономичен и евтин за поддръжка. В старата работа имахме две такива и им се взимаше акъла от каране, повечето пъти като крадени ги карахме :mhihi:
С дизеловия Екофлекс съм постигл 3.4/100 на магистралата (120-130 без климатик), на извънградско спокойно каране пада под 5 като разход. Вярно не е бегачка ама стигаш където си тръгнал. По-големия мотор (140кс) държи около 5/100 навсякъде извън града и има доста по-добра динамика. За под 1к се сменят масла, филтри, дискове и накладки отпред. От окачването първо заминават задните носачи (на 120к км са чао, останалото отпред и отзад е бетон) - 350лв са двата ОЕМ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 10 Яну 2019, 14:22

Don_Diego написа:
c04 написа:
super_mario написа:
c04 написа:Автора да каже какъв е бюджета за поддръжка но колата, според мен това е основното. Ако трябва е по-тънка добре ги предлагате, ако не не знам какви 1,6тди предлагаме :mhihi:

Ами поддръжката, нещо среден клас. Много евтината поддръжка отива към Дачия или Рено, а много скъпата към БМВ или Ауди демек пари няма действайте :mhihi:
Аз се чудя из между може би пак ще се повторя ама Киа Сиид, Хюндай И40, Форд Мондео, Шкода Октавия ама май отпада, заради това, че е с пет скорости, Опел Астра или Инсигния.
Гледам дизеларките за сега.
Инсигниата е доста приличен автомобил, трябва да призная, въпреки че никак ама никак не харесвам Опел.

Подкрепям с две ръце мнението, че Инсигния е много кола за парите си. Здрав, икономичен и евтин за поддръжка. В старата работа имахме две такива и им се взимаше акъла от каране, повечето пъти като крадени ги карахме :mhihi:
С дизеловия Екофлекс съм постигл 3.4/100 на магистралата (120-130 без климатик), на извънградско спокойно каране пада под 5 като разход. Вярно не е бегачка ама стигаш където си тръгнал. По-големия мотор (140кс) държи около 5/100 навсякъде извън града и има доста по-добра динамика. За под 1к се сменят масла, филтри, дискове и накладки отпред. От окачването първо заминават задните носачи (на 120к км са чао, останалото отпред и отзад е бетон) - 350лв са двата ОЕМ.

Много полезно мнение, благодаря
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 10 Яну 2019, 21:23

Ще си позволя да ползвам темата на колегата, ако модераторите преценят, нека го направят отделна тема.
Оглеждам се за семеен SUV - бюджета е 20 000, като в това влизат цената на колата + нотариални такси + обслужване и евентуални ремонти
За момента чуденката е между Е53 Х5 фейс, Land Rover discovery 3, Nissan Pathfinder, VW Touareg, Mitsubishi Pajero. Като цяло не ми трябват някакви сериозни офроуд възможности, паркетник, подходящ за заледени улици ме устрйва идеално.
В моменат карам е39 - колко е по-скъпа Х5 за поддръжка с 3-литровия дизел/бензин(гледам 6-так, заради факта, че има една глава за евентуално обслужване)?

Каква е разликата във возията и надеждността между тези с пружини и тези на въдушно окачаване?

Виждам, че фейсовият модел е с второто поколение Xdrive - и то ли е с пластмасов актуатор на раздатката?
Като цяло спрямо е39 колко здраво е направено, колко често се чупи нещо?

Ако някой има впечатление върху другите модели - бих се радвал да сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 10 Яну 2019, 21:51

Твърдо НЕ за Дискавърито.Аз наскоро също се оглеждах за Ланд Ровър,и звънах на мой приятел,който от години работи в Мото Пфое,каза...ако си вземеш такъв джип,ми изтрий номера веднага :mhihi: Имам и второ мнение от друг познат имаше Паджеро 2,реши да го смени и си взе Диско 3...след много мъки успя да го продаде..и си взе Тойота Ленд Круйзер..и оттогава не съм чул да каже лоша дума за джипа.. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Яну 2019, 21:53

Cyberloner написа:Ще си позволя да ползвам темата на колегата, ако модераторите преценят, нека го направят отделна тема.
Оглеждам се за семеен SUV - бюджета е 20 000, като в това влизат цената на колата + нотариални такси + обслужване и евентуални ремонти
За момента чуденката е между Е53 Х5 фейс, Land Rover discovery 3, Nissan Pathfinder, VW Touareg, Mitsubishi Pajero. Като цяло не ми трябват някакви сериозни офроуд възможности, паркетник, подходящ за заледени улици ме устрйва идеално.
В моменат карам е39 - колко е по-скъпа Х5 за поддръжка с 3-литровия дизел/бензин(гледам 6-так, заради факта, че има една глава за евентуално обслужване)?

Каква е разликата във возията и надеждността между тези с пружини и тези на въдушно окачаване?

Виждам, че фейсовият модел е с второто поколение Xdrive - и то ли е с пластмасов актуатор на раздатката?

Щом заглеждаш Паджеро/Нисан, бих препоръчал и Grand Cherokee WK, 5.7 Hemi специално, че тия японците са малко спрели като цяло :ok:
Последна промяна Nickelback на 10 Яну 2019, 22:00, променена общо 1 път
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 10 Яну 2019, 21:56

Пинтев написа:Твърдо НЕ за Дискавърито.Аз наскоро също се оглеждах за Ланд Ровър,и звънах на мой приятел,който от години работи в Мото Пфое,каза...ако си вземеш такъв джип,ми изтрий номера веднага :mhihi: Имам и второ мнение от друг познат имаше Паджеро 2,реши да го смени и си взе Диско 3...след много мъки успя да го продаде..и си взе Тойота Ленд Круйзер..и оттогава не съм чул да каже лоша дума за джипа.. :yes:

ясно - добре едно отпадна и се замени с друго. И аз чувам сериозни отзиви за Land cruiser, ама куцото е че в европа и 4runner го "кръщават" така и като кажеш Land Cruiser не е ясно дали говориш за онова голямото дето го карат баровците и НСО, или онова по-малкото.

Nickelback написа:
Щом заглеждаш Паджеро/Нисан, бих препоръчал и Grand Cherokee, 5.7 Hemi специално, че тия японците са малко спрели като цяло :ok:

Хубава идея, но бягам от V-образни мотори, заради значително по-високите разходи при евентуален ремонт на мотора(2 глави, повече цилиндри и т.н.) Но иначе да - и то може да се включи с някои дизелов мотор мисле имаше 2,7 от мерцедес

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Яну 2019, 22:05

Cyberloner написа:Ще си позволя да ползвам темата на колегата, ако модераторите преценят, нека го направят отделна тема.

Паджерото за тия пари ще е най-вероятно Трета генерация след фейса. Имах такова и сравнено с Х5 е някакво недодялано дърво откъм лукс и екстри. Определено е по-проходимо със супер селект кутията си, но е мудно въпреки 160 и незнам колкото си коня. Това за дизеловото, бензиновото гори много и според стандартите в Щатите. Откъм подръжка събира около 9 литра от най-скъпото синтетично масло. Маслото за автомата също беше някакво специфично и доста скъпо. Като части не съм сменял почти нищо и не мога да кажа, но си спомням, че задно спирачно цилиндърче беше около 300 кинта. Ако съдя по моето Паджеро, електрониката в купето е много скапана. Почти нямаше крушка в купето, която да не беше изгоряла, контактите за затворена врата постоянно отказваха, задният климатик и той заради някакво реле се включваше когато си иска. Моето Пджеро си имаше доста ръжда, нищо че беше на 11 години. Раздатката се управлява с електромотори и те често клеясват и не иска да включи 4Х4, да блокира междуосовия диференциал или да включи бавните. Особено след като лятото е карано само на задно. Има и други проблеми. Съдейки по Х5-цата на един приятел, ако не е за някакви офроуди, не препоръчвам Паджеро пред Х5.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Яну 2019, 22:22

Cyberloner написа:
Nickelback написа:
Щом заглеждаш Паджеро/Нисан, бих препоръчал и Grand Cherokee, 5.7 Hemi специално, че тия японците са малко спрели като цяло :ok:

Хубава идея, но бягам от V-образни мотори, заради значително по-високите разходи при евентуален ремонт на мотора(2 глави, повече цилиндри и т.н.) Но иначе да - и то може да се включи с някои дизелов мотор мисле имаше 2,7 от мерцедес

Тоя мотор не се чупи, а и да има нещо, се прави без пари сравнено с баварските... да не казвам... :ok:
Намират ми се два такива... и един баварски :ok: На М5-цата частичната ревизия на мотора струваше колкото пълната ревизия на три Hemi-та взети заедно почти :mrgreen: Едното Hemi се кара на умирачка и e, може би, пред умирачка, но не ще да мре вече две години и половина :mhihi: Другото е по-интересно, ама ше се чуе кво-що :mrgreen:
А и един джип не е само мотор... Ти си знаеш :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 10 Яну 2019, 22:58

ако не живеех в най-прехваления район на софия, където снегопочистване и сметосъбиране липсват, нямаше да търся джип изобщо, щях да взема едно е60 4х4 или същия супърб и да не е занимавам, ама ми трябва повечко просвет :confused:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Яну 2019, 0:43

Ако не ти трябва самолет- глас за Ленд Крузъра. Засега толкова, че много ми се доспа.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 11 Яну 2019, 3:30

kiko написа:
Моджо написа:Bmw—то е трета кола в семейството и е холидейка. С него се ходи само на море. Че евридейките са фабия и сеат и са малки.

Пичове вие :kuku: холидей,евридей спрете се малко,че съвсем не останаха места за паркиране по 15 коли то поне е46 е ебати лимузината :mhihi:

..После всички реват, че не им стигат парите ?
Ами няма как да стане.....За да поддържаш три автомобила, което си е цял автопарк, да имаш най-новия модел айфон на теб на детето, на жена ти , да се грижиш за семейството ..Пичове ,5 000 лв на месец стигат ли ВИ ?
Едно време с по един автомобил в семейството и имаше пари за всичко !
Сега потребелението нарастна много и все си даваме парите за глезотии, кабелни, по два интернета, по пет телевизора във всяка стая, няколко автомобила , а може и без тях !!!
Иначе живота като цяло си е същият -не е хич поскъпнал ако естествено си знаем сметката :)
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Яну 2019, 6:45

Знам един Патфайндър за продажба, 4.0 V6 с газов инжекцион. Много запазен, на малко километри. Цената му е много под 20 бона.
Ако имаш интерес ми пиши л.с.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 11 Яну 2019, 10:10

Благодаря, но като цяло клоня към дизел. 3.0 бензин съм го написал, но честно казано предпочитам дизел за 2+ тона 4х4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Яну 2019, 11:47

20к за е53 :shock: :mhihi:

явно все още сме 2010-та :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата