Екстри за апартамент - идеи
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Екстри за апартамент - идеи
Нямаше ли едни устройства, дето заглушават всякакви WiFi и GPS мрежи , и какво би се случило, ако някой вземе, че ви заглуши умната къща?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
К'во да се случи... минава в self-defence mode и минава на автономна работа по бекъп канала. Аз имам тотален бекъп на захранване и комуникация, та накратко на въпроса ти - нищо!Е.Димитров написа:Нямаше ли едни устройства, дето заглушават всякакви WiFi и GPS мрежи , и какво би се случило, ако някой вземе, че ви заглуши умната къща?

Ако имаш други въпроси питай

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Моджо написа:И да си видял някъде да я отричам ?
Моджо написа:Абе, Бум Бум, ако има човек в къщата сам ще си прецени да отваря или да затваря. Ако няма-лятото ги затваряш, зимата, пролетта и есента ги отваряш преди да излезеш и толкоз. Като че ако е топло климатика нема да охлади за 5 минути. От това има смисъл в големи обществени или офис сгради. За домашна употреба е просто играчка.
За тебе е играчка, за мен е улеснение и оптимизация за редица неща които физически не бих могъл да направя защото не съм там в точния момент или правя нещо друго. Да мога да живея пълноценно без това, както и ти можеш да си поливаш ливадата с кофата вместо с маркуча, само че и 2мата не го правим

Е.Димитров написа:Нямаше ли едни устройства, дето заглушават всякакви WiFi и GPS мрежи , и какво би се случило, ако някой вземе, че ви заглуши умната къща?
Нищо, ще ми е студено/топло като се прибера и може да не са ми изпрани гащите в пералнята. Толкова. Но междувременно ще съм разбал, че това се е случило. Ще съм проверил по някой от бекъп секюрити вариантите дали нещо нередно се случва в къщата и ако не мога аз да отида ще съм пратил сот/съсед/приятел на място да провери на място какво се случва.
Айде капацитета се обадЕ, време е да закриваме темата и да отиваме в Алкатраз на заточение. Защо трябва всеки да е машинен, Ит, ядрен инженер за да си направи нещо вкъщи ? Тук говорим за стандартизирани неща, изпробвани, тествани и пуснати в употреба, а не някакви селф мейд тестови проекти. Това че ти разбираш от еди какво си и си седнал да си го направиш не означава че се прави така, масово потребителя иска готово решение и точно оная фирма с УиндоЛса ще му го осигурни, не форумниЯ гении 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Айде капацитета се обадЕ, време е да закриваме темата и да отиваме в Алкатраз на заточение. Защо трябва всеки да е машинен, Ит, ядрен инженер за да си направи нещо вкъщи ? Тук говорим за стандартизирани неща, изпробвани, тествани и пуснати в употреба, а не някакви селф мейд тестови проекти. Това че ти разбираш от еди какво си и си седнал да си го направиш не означава че се прави така, масово потребителя иска готово решение и точно оная фирма с УиндоЛса ще му го осигурни, не форумниЯ гении
Идеята е, че и тебе те нЕма на картата като оня другия форумен "капацитет" и сте фактор точно за нищо, та кротувайте там

А как се прави, ще разбереш след 5-10 годинки като ти го направи любимата ти фирма, дотогава си стой в неведение, Герко, мамин

Лето две и седемнаесто.
Брей коя ще да е пък тази карта ? И кой я гледа ти и още някой болен и самозабравен мозък ?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ще затрият темата на Декс ако продължавате да си мерите...автоматизацията
Agree to disagree

Agree to disagree

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Най-голямата екстра за апартамент е една читава жена в него
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Виждал съм, но нямаFaceOff написа:Най-голямата екстра за апартамент е една читава жена в него

Иначе за вентилацията много добре да си помисли Декстъра, ако е особено добре запечатано отвсякъде...

Лето две и седемнаесто.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Nickelback написа:Иначе за вентилацията много добре да си помисли Декстъра, ако е особено добре запечатано отвсякъде...
Ми мисля, че е запечатано, но не се сещам какво има да й мисля, ще гледам в банята да сложа хубав вентилатор, които да изсмуква парата, за друга вентилация (освен аспиратора в кухнята) не се сещам

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Щом си последен етаж, аз бих помислил да си бия някоя и друга дупка в таваните на стаите, подходящо скрита (ако си с окачен таван или други красоти), за да си вентилирам от време на време с вентилатор с клапа. Това имам предвид, просто идея 

Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Само със смукане не става, трябва и надув
Когато вентилацията е завършена както трябва идеята е да изсмуква въздуха от мръсните помещения - баня, тоалетна, кухня и да вкарва в чистите - дневна, спалня. Като процесът е непрекъснат. Имаше някакви норми колко пъти трябва да смени за час.
Вече зимата идва малко проглем, че ще изкарва топъл и ще вкарва студен въздух, а там решението вече отива скъпо.
Иначе за апартаменти мисля, че могат да се намерят някакви готови комплекти в УК, PIV му викат- positive input ventilation.

Когато вентилацията е завършена както трябва идеята е да изсмуква въздуха от мръсните помещения - баня, тоалетна, кухня и да вкарва в чистите - дневна, спалня. Като процесът е непрекъснат. Имаше някакви норми колко пъти трябва да смени за час.
Вече зимата идва малко проглем, че ще изкарва топъл и ще вкарва студен въздух, а там решението вече отива скъпо.
Иначе за апартаменти мисля, че могат да се намерят някакви готови комплекти в УК, PIV му викат- positive input ventilation.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Nickelback написа:Щом си последен етаж, аз бих помислил да си бия някоя и друга дупка в таваните на стаите, подходящо скрита (ако си с окачен таван или други красоти), за да си вентилирам от време на време с вентилатор с клапа. Това имам предвид, просто идея
Това е добра идея, не се бях замислял, аз си мислех, че като отварям прозореца, ще е достатъчна вентилация

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Освен да погледнеш и смениш кабелите за нета (нещо сат5е, сат6...) да прокараш допълнителни и да смениш пач панелите, друго не знам. В новото строителство каблеите са ташак, както и разположението им. А хубавия нет винаги ще е по кабела, не по уифи-то.
За умната къща мнение нямам - хем е готино да мога да и пусна байлера час-два преди да се прибера, хем с обикновен таймер същото мога да го направя като ми е тъпа къщата. От друга страна какво й е умното ако трябва да й казвам какво да прави? Неща като като Сири и Алекса няма да намерят място в дома ми вероятно никога. Не ми се говори на пластмасови джаджи, като мога просто да натисна бутон на дистанционното без да изглеждам тъпо отстрани.
ПС. Сетих се друго - много силен абсурбатор. Задължително.
За умната къща мнение нямам - хем е готино да мога да и пусна байлера час-два преди да се прибера, хем с обикновен таймер същото мога да го направя като ми е тъпа къщата. От друга страна какво й е умното ако трябва да й казвам какво да прави? Неща като като Сири и Алекса няма да намерят място в дома ми вероятно никога. Не ми се говори на пластмасови джаджи, като мога просто да натисна бутон на дистанционното без да изглеждам тъпо отстрани.
ПС. Сетих се друго - много силен абсурбатор. Задължително.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vixx написа:ПС. Сетих се друго - много силен абсурбатор. Задължително.
3к