Черноморска тема
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Черноморска тема
Сладките спомени не са от мастиката а от краставицата ....била е твърда . Това гласи мантрата 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хотелиери: Свидетели сме на най-черната кампания срещу туризма ни
Представители на туристическия бранш излязоха с нарочна декларация след вчерашната среща с министър Николина Ангелкова в Слънчев бряг.
„Не помним толкова негативна и черна кампания срещу българския туризъм!”, категорични са от Съюза на собствениците.
Те визират серия от журналистически публикации, снимки и фалшиви новини, според тях новини, като тази за „такса хавлия” на плажа в Бургас.
Още на вчерашната среща Пламен Копчев, несебърски хотелиер, почетен консул на Косово и бизнесмен, застана пред медиите и в емоционално обръщение помоли да се спре калната война срещу българския туризъм.
Според хотелиери в момента се водила крайно негативна кампания, а интернет пространството и много медии били залети със „подвеждащи и стари снимки”.
„Изразяваме крайното си изумление от материали, които вещаят едва ли не краят на българския туризъм. Толкова грубо, негативно, тенденциозно внушение трудно би могло да се приеме не само от нас, а и от обществото, защото петни името на страната ни, внушава апокалиптична картина за бъдещето на важен отрасъл в икономиката на България”, пишат в декларация, разпространена до медиите, представителите на бранша.
Те са удивени от „целенасочената кампания и на голяма част от водещите български медии”, които според тях описвали ситуацията със „злорадство” и „краен негативизъм”.
„Никой от нас не твърди, че в българския туризъм няма проблеми. Никой не твърди, че няма трудности, но това означава ли, че трябва с такъв краен деструктивизъм да се внушава края на сектор, който осигурява 12 % от БПВ на страната.”, допълват в декларацията си от Съюза на собствените.
От туристическия бранш признават, че е възможно някой да злоупотреби с цените и продуктите, които са сред най-масовите на плажа или крайбрежните заведения, но това били изключения от добрите практики в бранша.
Те са категорични, че правят всичко възможно, за да подобрят качеството на продукта и да направят българското море още по-гостоприемно – и за нашите сънародници, и за чуждите пазари.
Под декларацията са се подписали част от най-големите хотелиери, концесионери и туроператори в България.
https://fakti.bg/biznes/393187-hotelier ... =firstpage
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Джип затъна в пясъка на плаж Перла, глобяват концесионера

Цялата статия:
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/dzhip- ... tsesionera
За жалост това е пълно безобразие. Не ми се коментира тази простотия.
Sent from my iPhoneX using Tapatalk

Цялата статия:
Няма вече BMW
Ми то е за срам. Отиваш си с джипа на плажа и не са ти осигурили паркоместо
Че и затънал. Във всяка нормална държава тоя с джипа ще ги съди така, че до края на живота си дори понтон за джипа ще му правят.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Top Gun Maverick написа:Пламен Копчев, несебърски хотелиер, почетен консул на Косово и бизнесмен,

Сериозен човек ... някак като ги е казал такъв човек нещата повече вярвам на консПерацията срещу БГ туризъма и изключенията от добрите практики

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нали това е основата бизнес схема , лошото да се замита под килима и да се тупаме по гърдите булгар булгар ...Какво толкова дразни българският хотелиер , иска да настриже повече от овцете с максимално тъпа и стара ножица 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ukelichko написа:Аз пък не обичам 5 звездни хотели и не почивам в такива. Прекалено много ме натоварват и изискват да спазваш някакви правила. Винаги търся нещо семпло, чисто, ако може с пракинг и с добра локация. Пет звезден хотел...да не съм някакъв петролен магнат ебаси. Мога да си позволя такъв хотел за седмица, но аз съм средна класа и се опитвам да се вместя в стандарта на средната класа. И като отида в петзвездния ресторант и като ми сервират някакви петзвездни морски дарове и ще гледам като теле у шарени порти и ще се чудя кой от педесетте инструмента на масата да взема и как точно да разтворя шибаната мида, защото баба на село е пропуснала да ми покаже точно тоя пиниз. Също така ми става много странно като чуя или прочета за 5 звезден хотел с ол инклузив. Нещо като Бентли на метан. И за кЪв кОр ми е притрябвал слуга да ми носи куфарите и да ми опъва кърпата на плажа, ебаси. Да не съм член на кралското семейство. Стига ми само да не ме гледат злобно камериерките и обслужващият персонал да не се държи, все едно че е в родното си място пред смесения магазин. Спомням си преди няколко години бяхме в Китен и на път за плажа минавахме покрай някакъв луксозен хотел. И една сутрин гледам следната картина: някаква лелка и някакъв чичак - вепъри* напускат хотела и се запътват към някакаква 20 годишна Астра комби и по тях едно пиколо в униформа с везано сако им носи багажа в нещото, дето трябва да е количка за багаж. Куфари нямаха, само два евтингяс сака, но не това ме удиви. На закачалката на количката, където трябваше да са окачени саката на мъжа и кокотейлните рокли на дамата бяха закачени някакви найлонови торбички пълни с разни неща, като една от торбичките беше пълна с някаки остатъци от храна. И това пиколото най-чинно го натовари в багажника на комбито и им пожела приятен път, точно като в 5 звезден хотел. Не знам де, може и да е нормално и само мен тази мила картинка да ме е удивила. Не че само при нас е така. Виждал съм и в Монте Карло от задната врата на един Фантом да излиза някаква лелка с басмена рокля и ожулени от носене евтингяс сандали. Познайте на какъв език проговори. Ама и там ги дават Ролсовете под наем за половин ден на цената на един декар нива в Северозапада. Много е лошо когато си надвишиш стандарта, защото когато свърши почивката, рентата на кара, или мангизите и се върнеш в реалността, налита те като локомотив на неохраняем прелез някаква убийствена нелечима и смазваща супер мега хипер депресия, ебаси![]()
С извинение за репликата и защо аз не съм на това мнение.
Какво означава "всяка жаба да си знае гьола"
Това е една доста стара и съответно глупава поговорка, която вероятно е измислена от някой "аристократ" с цел да не му досаждат по-нисшите същества.
Какво лошо има да си направиш чудесен спомен, че дори и това да ти струва годишното копаене на картофи и зеле на село?!
Един път се живее, но спомена остава.
Все едно да кажеш, че никога не мечтаеш да отидеш на някаква екзотична дестинация и да усетиш местният климат, да опиташ питиетата има, храната им и това да остане един прекрасен спомен.
Тея хора (които фигурират в разказа ти) очевидно не са богати, но и те искат да видят, да усетят, да разказват за лукса до който са се докоснали, храната, питиетата и плажа. Да, вероятно не са с изтънчени маниери тип евгени минчев или друг изтъкнат култур трегер в родината ни, но това е тяхното натурално и неподправено поведение.
Аз пък обичам 5* хотели, може би щото вече съм на възраст , но и преди обичах да ми е чисто и подредено.
Обичам "всичко включено", защото храната ти остава последен приоритет, можеш спокойно да се отдадеш на почивка, плаж и спокойствие.
При подобни хотели и плажовете са урегулирани, има ред при шезлонгите и въобще всичко е на някакво ниво.
Последно бях в 5* хотел в Турция и разбира се ми хареса много и като храна и като обстановка и обслужване.
Не съм "баровец" , но и не искам да се чувствам като киртак.
Когато бях в Турция в такъв 5* хотел въпреки, че храната бе осигурена , обилна и невероятно разнообразна и вкусна, с жената вечерно време посетихме и някой ресторанти за да опитаме тамошната кухня.
Но все пак, обичам да посещавам нашето черноморие поне 2-3 пъти в летния сезон за по 2 дена. Харесва ми, все пак съм в България, българската реч, яденето и като цяло обстановката.
Venelin1111 написа:Джип затъна в пясъка на плаж Перла, глобяват концесионера
Цялата статия:
Поредната новина, която е с цел насаждане на омраза и никаква обективност.
По принцип осъждам подобни неща, с коли на плажа но ето и какво всъщност се е случило.
Този с Тойотата е дърпал ремарке с качен на него джет.
Там имал право да пусне джета на вода, но за да вкара джета във водата, самото ремарке трябва да се вкара във водата и ето ти проблем, самият автомобил също закъсал. Ето ти и чудесна новина за хейт:)
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jordana написа:Нали това е основата бизнес схема , лошото да се замита под килима и да се тупаме по гърдите булгар булгар ...Какво толкова дразни българският хотелиер , иска да настриже повече от овцете с максимално тъпа и стара ножица
Аналогията е много, добра

И да, целта е всеки сезон да се кара новата S класа, а целта оправдава средставата както знаем ...
Верно е и че има изключения от "добрите практики" у нас, ама някак нямам желание да ги търся и да бъркам като имам едни 10 дена отпуска в годината

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Опит от първа ръка с 5 звезден хотел в Бг.
1-во посещение - в стаята цветя, кошница с плодове, бутилка вино..презервативи в шкафчето...как си требва
)
2-ро посещение - 2 банана сложени на покривка, останалото го нема.
3-то посещение - нищо от горе изброените, а като тупнеш по кревата се дига пушилка.
4-то посещение немА.
Ще разкажа една случка от лани някъде по гръцките села. Това за да разберете кога ще ги стигнем по обслужване.
Повтарям, магазинче в неизвестно село с 100 човека жители. На каката и се спука пояса и отиваме да купим друг. Добре, ама по опаковка не мога да преценя кой какъв е. Момичето дето ни обслужваше виде , че гледам етикети нещо за сантиметри да пише и вика дайте да го извадим и ще го надуем. Ама, такова, хубаво, ма после къ ша го прибирате, така ще изберем - то те са евтини ако треа ще купя два. Ама как ще купите нещо дето не сте го видели и изпробвали? Как ще го прибирам си е моя работа. Извади го, наду го..не го харесахме, извади втори, трети и вече ми стана неудобно и купихме третия. Е кога в бг ми отворят неразпечатан пояс и ми го надуят за проба може си говорим пак. И говорим за 1,5-2 евро пояс, не е некъв златен. Собственика на същото магазинче е и продавач, в общи линии си взимам само вода от него, че ми е е най-близо до хотела, само да ме види на улицата и в момента да не е зает излиза, гони ме да ме пита как съм , как ми е минал деня и така...Па ко толкова е забогатял от мен...десет евро за 10 дена. А намръщен или нелюбезен човек в магазин, хотел, абе обслужващи, никога не съм виждал.
1-во посещение - в стаята цветя, кошница с плодове, бутилка вино..презервативи в шкафчето...как си требва

2-ро посещение - 2 банана сложени на покривка, останалото го нема.
3-то посещение - нищо от горе изброените, а като тупнеш по кревата се дига пушилка.
4-то посещение немА.
Ще разкажа една случка от лани някъде по гръцките села. Това за да разберете кога ще ги стигнем по обслужване.
Повтарям, магазинче в неизвестно село с 100 човека жители. На каката и се спука пояса и отиваме да купим друг. Добре, ама по опаковка не мога да преценя кой какъв е. Момичето дето ни обслужваше виде , че гледам етикети нещо за сантиметри да пише и вика дайте да го извадим и ще го надуем. Ама, такова, хубаво, ма после къ ша го прибирате, така ще изберем - то те са евтини ако треа ще купя два. Ама как ще купите нещо дето не сте го видели и изпробвали? Как ще го прибирам си е моя работа. Извади го, наду го..не го харесахме, извади втори, трети и вече ми стана неудобно и купихме третия. Е кога в бг ми отворят неразпечатан пояс и ми го надуят за проба може си говорим пак. И говорим за 1,5-2 евро пояс, не е некъв златен. Собственика на същото магазинче е и продавач, в общи линии си взимам само вода от него, че ми е е най-близо до хотела, само да ме види на улицата и в момента да не е зает излиза, гони ме да ме пита как съм , как ми е минал деня и така...Па ко толкова е забогатял от мен...десет евро за 10 дена. А намръщен или нелюбезен човек в магазин, хотел, абе обслужващи, никога не съм виждал.
Последна промяна Моджо на 08 Юли 2019, 18:26, променена общо 2 пъти
Хм,хм...
Аз пък не мразя нашето море, но не ми и харесва по доста причини... Не ми се изброяват, повечето от вас ги знаят. Основната е, че шанса да попаднеш на нещо кофти е много голям, а в Гърция обратното. Последните години години ходя и на нашето море, но само на въпросния плаж Перла при приятели, ходя и в Гърция и в Турция. И на трите места има недостатъци, но при нас са най-много. В Гърция е най-скъпо, а в Турция получаваш най-много за парите си.
На нашето море повечето концесии на плажове са на разни депутати, кметове, общински съветници и др такива и ги стопанисват чрез поставени лица. Смучат само наеми без да правят нищо. Отделно всяка година вдигат и наемите, в повечето случаи точно преди да започне сезона и то с по 20-30 % .... ако искаш работи!
На нашето море повечето концесии на плажове са на разни депутати, кметове, общински съветници и др такива и ги стопанисват чрез поставени лица. Смучат само наеми без да правят нищо. Отделно всяка година вдигат и наемите, в повечето случаи точно преди да започне сезона и то с по 20-30 % .... ако искаш работи!

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Моджо написа:1-во посещение
Нещо такова ...
Ходехме в малко хотелче в стария град на Созопол. Беше супер, семеен, нов, собственичките три сестри симпатяги.
Всяка година ставаше все по-мърляво, храната по-долнопробна, а цените по-високи.
Последната година диванчето беше с петна, аплика на стената пълен с мухи, душ кабината пред разпад ...
Добавяш, че се чудиш какво точно да ядеш, понеже да е термично обработено да не се посереш и ...
... и като теглихме чертата отидохме в Гърция следващата година
Бях от тези дето викат - "Къде ше ходя в Гърция като имаме страхотно море!"
Станах от тия дето викат - "В България на море ... Защо?"
Не, че е идеално там, по-евтино или нещо ... Просто намерихме къде да си почиваме, а не да се ядосваме по време на почивката си ...
boris_dy написа: Смучат само наеми без да правят нищо
За сравнение ...
Там където ходя в Гърция собственици са брат и сестра.
Всичко си правят те от поддръжка през резервации до фреш, кафе, коктейли, имат наемен персонал две чистачки.
Всяка година е боядисано (очевидно наложително като е на 1ва линия, но все пак), има нещо ново, има нещо подобрено и тн.
Става дума за 20тина студия на първа линия ...
У БГ-то на този обект си представям колко нива на собственост, арендаторство и персонал дето само чака да лапа или не му дреме щото е само за сезона щеше да има

...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Черноморска тема
Никога не съм ходил в Гърция защото много харесвам Черноморието
тази година освен тук жената ме нави да направим септември и 7 дни Гърция. Моля препоръчайте дестинация и хотели не с 5* , но прилични и изпитани. Ще ходя с БМВ , трябва ли да знам нещо по-така от гръцкото ЗДП ?

Няма вече BMW
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Спазваш правилата до макс +10 км/ч и то извън града , в градовете където е забранено спирането и паркирането не спираш и не паркираш. Носиш си големия талон.
В общи линии караш си спокойно и няма да имаш проблеми. Дай критерии да ти търсим място.
Може и да не хотел, що пък реши точно на хотел ?
В общи линии караш си спокойно и няма да имаш проблеми. Дай критерии да ти търсим място.
Може и да не хотел, що пък реши точно на хотел ?
Хм,хм...