Малка кола за жена
Модератор: Общи модератори
Re: Малка кола за жена
Та викате, голямото тежко и "неогъващо" се МПС е по-лошо от малката и деформираща се кола? Гледам долното видео и се чудя, колко ли е зле водача на движещото се МПС. Вътрешни разкъсвания, контузни рани, определено счупени крайници ... Както по-горе спомена колегата, обикновена физика
"Спрялата кола" се намачка и пое удара. Шофьорът е само с уплаха

Няма база за сравнение... танка е 50 тона и има такава инерция, че едно купе тон и половина няма изобщо да му повлияе. Мисли го така- това което убива основно е негативното ускорение- само едно нещо може да го омекоти- нещо да се мачка “бавно”. Това мачкане е или ти да мачкаш или тебе да те мачкат (до колкото не стигне до периметъра на купето където са хората). Прието е по- голямата маса да е основен фактор защото тя спомага основно за мачкането (на другия).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alx написа: Прието е по- голямата маса да е основен фактор защото тя спомага основно за мачкането (на другия).
Ама се прие за много страшно да имаш кола близка като тегло до повечето автомобили на пътя.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Евала физици , ускорение , съпротивление , маса , пасивно съпротивление , а? Половината не сте влизали в час по физика ама нейсе. Човека попита са Ситроен ,а темата прерасна в научна дискусия
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ами тия дет са с по-тежки коли ку ги намаа некой камион ко праиме ? Нема угодия
)
Между другото мен ме е бутал камион отзад с предишната Фабия. Бях спрял на червен светофар и оня спря в мен. Фабията понеже е лека просто се премести напред. Щети - спукан стоп. Сигурен съм , че ако бях с по-тежка кола преди да ме отмести щеше прилично да ме нагъне.
Така че ситуации всякакви и панацея (освен танк) няма.

Между другото мен ме е бутал камион отзад с предишната Фабия. Бях спрял на червен светофар и оня спря в мен. Фабията понеже е лека просто се премести напред. Щети - спукан стоп. Сигурен съм , че ако бях с по-тежка кола преди да ме отмести щеше прилично да ме нагъне.
Така че ситуации всякакви и панацея (освен танк) няма.
Хм,хм...
alx написа:Няма база за сравнение... танка е 50 тона и има такава инерция, че едно купе тон и половина няма изобщо да му повлияе. Мисли го така- това което убива основно е негативното ускорение- само едно нещо може да го омекоти- нещо да се мачка “бавно”. Това мачкане е или ти да мачкаш или тебе да те мачкат (до колкото не стигне до периметъра на купето където са хората). Прието е по- голямата маса да е основен фактор защото тя спомага основно за мачкането (на другия).
Преди 2-3 години в Щатите стана такъв инцидент. Шофьор на камион се наведнал да смени диска и връхлита в спряла колона на трафика. Без грам да намали. Имаше видео, как просто товари колите като влак. Не мога да го намеря в тубата и не помня, колко народ уби. Не забравяй, че тук максималната скорост (масовата) е 100-105км/ч. В бг-то това е средна скорост по много софийски булеварди. По магистралите и повече.
TNT написа:alx написа: Прието е по- голямата маса да е основен фактор защото тя спомага основно за мачкането (на другия).
Ама се прие за много страшно да имаш кола близка като тегло до повечето автомобили на пътя.
Не

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Два примера от живота.
Шабан Шаулич умря след инцидент с кола. Прегледайте снимките и преценете сами.
Миналата седмица една позната се прибира от работа. Тя кара Хонда CRV. Един шебек с Хонда Акорд забил поглед в телефона навива наляво и я "тарани" в областта на предния мост. И двете коли са тоталка. Скоростта им е била около 60-70км/ч. Страничните еърбеци са спасили познатата, плюс това, че Акорд-а е влезнал под колата. Гледах снимките, +18 са. Ако е била с кола, сега щеше да има друго честване у тях.
Аз жена си и наследството в малка кола ня бих качил. Но всеки си знае
С любопитство очаквам авторът да каже, каква кола е взел
Миналата седмица една позната се прибира от работа. Тя кара Хонда CRV. Един шебек с Хонда Акорд забил поглед в телефона навива наляво и я "тарани" в областта на предния мост. И двете коли са тоталка. Скоростта им е била около 60-70км/ч. Страничните еърбеци са спасили познатата, плюс това, че Акорд-а е влезнал под колата. Гледах снимките, +18 са. Ако е била с кола, сега щеше да има друго честване у тях.
Аз жена си и наследството в малка кола ня бих качил. Но всеки си знае

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
BMW_POWER написа:Два примера от живота.
Аз жена си и наследството в малка кола ня бих качил. Но всеки си знае![]()
Като цяло си прав за малките коли колега,но специално за Шабан,коланът е предивзикал смъртта,не че ако е бил без него пак е щял,защото ще изхвърчи от колата.
Обаче гледал съм краш тестове на Смарт,и лично мое мнение,много добре се представя,дори срещу една S класа го бяха засилили и пак нещата не изглеждаха зле.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хамериканската логика е желязна, колко по-голяма, толкова по-голяма, нали така?
Накрая все ще има някой с по-голяма от твоята и ти пак ще подсмърчаш, че може да си губещият. Или всички да си купуват Хамъри?
Само, че поне в Европа, положението не е така и слава богу и се карат основно среден към малък клас автомобили особено в големите градове.
За това и всяка втора кукумявка е сложена в псевдо джип, те горките малки коли не могат да карат, какво остава за големи..
Дори заглавието и ясно написано Малка кола, но се носят от 100 кладенеца вода, как такова нещо не му трябва на никой, освен на самоубийците и тея дето не си обичали семейството

Накрая все ще има някой с по-голяма от твоята и ти пак ще подсмърчаш, че може да си губещият. Или всички да си купуват Хамъри?
Само, че поне в Европа, положението не е така и слава богу и се карат основно среден към малък клас автомобили особено в големите градове.
За това и всяка втора кукумявка е сложена в псевдо джип, те горките малки коли не могат да карат, какво остава за големи..
Дори заглавието и ясно написано Малка кола, но се носят от 100 кладенеца вода, как такова нещо не му трябва на никой, освен на самоубийците и тея дето не си обичали семейството

alekangg написа:Хамериканската логика е желязна, колко по-голяма, толкова по-голяма, нали така?![]()
Автомобил среден клас. Аз препоръчах малко SUV от сорта на Киа Спортидж, Хюндай Тюсон, Хонда CRV (каквото е според джоба). Погледни им размерите и ги сравни с която искаш среден клас кола. В една малка кола, две деца и едно дипломатически куфарче. Багаж? Американците имат лимит на скоростта, доста по-нисък от лимитите в Европа.
Авторът има на разположение различни мнения и може да прецени.
Пинтев написа:Обаче гледал съм краш тестове на Смарт,и лично мое мнение,много добре се представя,дори срещу една S класа го бяха засилили и пак нещата не изглеждаха зле.
нали? вгледай се внимателно във видеото- смарт-а невредим отскача като топка от с-класата.. прекрасно нали? не съвсем. точно така се умира. прочети по-горе какво написах- умира се не от това че те е ръгнало някое желязо (и това се случва, но по- рядко) а от негативното ускорение на което подлагаш човешкото тяло . колкото по- плавно е ускорението- толкова по- безвредно...
като го написах горното- задай си въпроса - при какви ситуации "спирането" при един удар е по- плавно и при какви е по- "рязко"? ...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alekangg написа:Хамериканската логика е желязна, колко по-голяма, толкова по-голяма, нали така?![]()
нищо не си разбрал. колкото си по-голям толкова по-малък е шанса да се удариш в някой по-голям от тебе.
точно за това като си с по-голяма кола шанса да се удариш с някой по-голям от тебе е още по-малък. особено из градовете където в европата тировете избягват да влизат...
пак нищо не си разбрал. сложена е в джип, че като удари метресата някоя малка кола с мъж, жена и две деца вътре да ги направи на салата. щото п*тката на шефа е много по-важна от някакво си семейство.
Дори заглавието и ясно написано Малка кола, но се носят от 100 кладенеца вода,
аз препоръчах голф и нагоре. голфа 100 кладенеца вода ли е?
как такова нещо не му трябва на никой, освен на самоубийците и тея дето не си обичали семейството
ти като си с малка кола какво обичаш е без значение защото си без глас. този с голямата кола/ сув обаче те обича защото ще те използва за омекотяване на удара при една катастрофа. по-добре ти със строшени ребра, мозъчен кръвоизлив и разкъсани органи от колкото той/ тя със строшена ръка щото не се е сетил да си вдигне ръцете от волана миг преди удара ...
знам, че това което пиша е несправедливо и некоректно и тн, но факт. физиката си е физика и ти можеш или да я играеш така, че да е в твоя полза, или в твоя вреда.
всеки може да си кара каквото си реши, че е правилно за него. аз лично съм се нагледал на катастрофи на писта и извън нея и за себе си съм решил какъв ми е апетита за риск. всеки да си прави сметката- аз моята съм я направил.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тъй де, понеже физиката ти е на ниво, купувай само от Хамър нагоре и от по 2т нагоре.
Разбрахме, че и половин Европа са много прости.
Разбрахме, че и половин Европа са много прости.