а
Модератор: Общи модератори
Re: Докторите - приятели или врагове
Pisobella написа:...
Преди два-три дни го даваха по новините. Клиенти и доброволци ремонтират Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Някой дава ли си представа, кой влиза там? А някой дава ли си представа, как се работи там? Подпирали прозорците с пирони, за да не духа зимата. Не знам какъв Човек трябва да си, за да вършиш тази работа

Задавали ли сте си въпроса, защо огромен процент от емигрантите се връщат да се лекуват в бг?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Аз на доктор не ходя почти само да чуя какво ще каже, или да ми даде някакъв документ необходим за нещо.
Вършат работа само когато си плащам, осигурявам се на добра заплата, и направление не съм взимал никога, плащам си като поп, та мисълта ми е, че не си ли платиш те пускат по допирателната, а доста хоря нямат възможност да плащат за прегледи и се влачат с тия направления и с дни висят пред кабинетите, не ми се вижда нормално.
И не на последно място, отношението на докторите как се променя като плащаш, доста са арогантни иначе.
Но като цяло ако не си с жокери гледат да ти изпишат лекарство за което им е платено, повечето не са доктори а ТЪРГОВЦИ.
Вършат работа само когато си човек на човека.... за жалост.
Вършат работа само когато си плащам, осигурявам се на добра заплата, и направление не съм взимал никога, плащам си като поп, та мисълта ми е, че не си ли платиш те пускат по допирателната, а доста хоря нямат възможност да плащат за прегледи и се влачат с тия направления и с дни висят пред кабинетите, не ми се вижда нормално.
И не на последно място, отношението на докторите как се променя като плащаш, доста са арогантни иначе.
Но като цяло ако не си с жокери гледат да ти изпишат лекарство за което им е платено, повечето не са доктори а ТЪРГОВЦИ.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
N.Mihaylovski написа: че не си ли платиш те пускат по допирателната, а доста хоря нямат възможност да плащат за прегледи и се влачат с тия направления и с дни висят пред кабинетите, не ми се вижда нормално.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
N.Mihaylovski написа:Аз на доктор не ходя почти само да чуя какво ще каже, или да ми даде някакъв документ необходим за нещо.
Някой път и като си плащаш не можеш да разчиташ. Ходих при доцент, нз какъв си на частно, цената на прегледа сталбилна, държа се много любезно, но... диагнозата и лечението бяха на никъде/ както после ми стана ясно/

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zvetiko написа:Хайде, ако поискате да погадаем на 22.02.2020- Ванга има специално отношение към тази дата,
Краля на конспирацията пак избухна

Чак се чудя как може да има толкова ненормални хора...
Я раздухай какво се случи днес, на тая толкова специална дата?
А тая Ванга е най-големия шарлатанин, който се е раждал някога в България...
Няма нещо дето да не го е предсказала

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:Преди години , преди обамакеър да направи здравеопазването достъпно в САЩ се търкаляше един филм как американции емигрират в Канада . Целта е ползване на перфектната безплатна канадска здравна грижа . Тоя филм беше бая нашумял и тука го пускаха дори . Сега дали палачинката се е обърнала , или югът е още по ужасно място от севера един господ знае
Филм на Michael Moorе... абсолютен боклук, който стана милионер на гърба на хората, които му се връзват. Нищо правено от него не си струва загубата на време.
Obamacare (в същност оригиналното име е ACA - affordable care act

Добре, че го изкормиха последните години, някои неща дори бяха отсъдени като противоконституционни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Трябва държавата да инвестира повече в закупуването на кутии за дарения . Парите за здравеопазване никога не стигат , а като няма къде хората да пуснат стотинките си в помощ на болни хора става съвсем зле 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
c04 написа:N.Mihaylovski написа:Аз на доктор не ходя почти само да чуя какво ще каже, или да ми даде някакъв документ необходим за нещо.
Някой път и като си плащаш не можеш да разчиташ. Ходих при доцент, нз какъв си на частно, цената на прегледа сталбилна, държа се много любезно, но... диагнозата и лечението бяха на никъде/ както после ми стана ясно/
Точно така, заради това трябва и някой с по голем хОй да му се обади на доцента, и да му обясни, да не те претупва, защото после ще му изтупат кожухчето на Витоша

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
N.Mihaylovski написа:c04 написа:N.Mihaylovski написа:Аз на доктор не ходя почти само да чуя какво ще каже, или да ми даде някакъв документ необходим за нещо.
Точно така, заради това трябва и някой с по голем хОй да му се обади на доцента, и да му обясни, да не те претупва, защото после ще му изтупат кожухчето на Витоша
Той изобщо не ме претупа, даже повече внимание обърна от другите, но накрая заключението беше грешно
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Krasimira Damyanova
Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната... Отивам първо в Окръжна - там ми казват "тук е спешно, не правим такива тестове", а къде да отида ги питам аз, а те "ами не знаем... ей тук отсреща има лаборатория питайте тях"... Отивам до там, а от там "ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим"...
Обаждам се на 112, те ме свързват с бърза помощ, те ме свързват с министерството (много се надявам да е здравното)... обаждам се и за 10-ти път обяснявам, че кацам сега от Милано и искам да съм сигурна, че те съм преносител... пращат ме на Сакъзов 26, от там ме препращат на Столетов 44А, а тук... изненадаааааа - "тук не се взема материал, а във Военна или Инфекциозна"... аз пак звъня в министерството и обяснявам, че при добро желание съм го направила това, но няма да се разхождам из целия град... този от министерството ми казва, нека ви върна обаждане след малко, да се обадя на някого...
След малко...
Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112...
Айде честито! Благодаря за вниманието!
Е, какви са докторите- приятели или врагове? Или да проявят човещина и да дадат 200лв. от джоба си... Все пак става въпрос за нещо, от което всички са ужасени.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре, че господ е българин и че сме бананова република за която на никой не му пука, че със здравеопазването, полицията и изобщо всички структури, които имаме отдавна да са ни затрили я болести, я джихадисти.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , аз не мога да разбера - българин си , пътуваш от Милано искаш да се изследваш дали си пипнал бацила . Ами удряш две вискита в самолета да се загрееш , преди кацане си биеш малко шамарчета да зачервиш бузките и на летището припадаш демостративно пред камерите за термоконтрол . Ще те иследват безплатно за всички възможни и невъзможни бацили без да звъниш в министерства и тука там ...Толкова ли е трудно , българи сме все пак ... 

Последна промяна Jordana на 24 Фев 2020, 19:45, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:07, променена общо 1 път

zvetiko написа:Krasimira Damyanova
Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам...
Айде честито! Благодаря за вниманието!
Е, какви са докторите- приятели или врагове? Или да проявят човещина и да дадат 200лв. от джоба си... Все пак става въпрос за нещо, от което всички са ужасени.
Типичен пример, как се става интернет звезда. Засърбяли я трите букви и айде да да си правим изследвания. Ако не ме лъже паметта, има си ред. Отиваш при личния лекар и взимаш направление. Той ще ти каже кое, къде и как. Без направление май се плащаше навсякъде. Тази защо реве като вдовица???
Кажете, ако греша

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз проблема го виждам в това, че и с направление пак трябва да плати за нещо от което целия свят реве и се пази и което заразява 14-27 дни, преди симптомите.
Кой би дал 200лв да се изследва, защото е бил в заразен район?
Кой би дал 200лв да се изследва, защото е бил в заразен район?