Море в Гърция 2020
Модератор: Общи модератори
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Море в Гърция 2020
В Гърция ходя от 10 години, а на Тасос и конкретно тези студия ходя от примерно 5 години, като понякога имам по две ходения през лятото. Досега на границата не съм висял, по километраж от вкъщи до студиата на Тасос е 380 км, по близо отколкото до Бургас и региона по оная хубава "магистрала". Единствено до Корфу е повече пътя, но то който е тръгнал си го знае и е подготвен. Българи съм видял, но не такива с позите и чупките. Не ме интересуват задници, предници, цици, к**ва , пиячка и тн. Там където ходя, хода заради синът ми (6 годишен). Спокойствие, обслужване, храна и чиста вода - това е!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Този спор е безмислен, защото всеки е предубеден. Където и да идеш на почивка си има своите плюсове и минуси.
Абе Тасос може и да е близо като километри, но далеч не се стига за 3 часа, както до Черноморието
И пътя до Бургас по магистралата е много по-малко изморяващ. До Халкидики се стига много по-бързо и приятно отколкото до тоя проклет остров с фериботите 

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
3186 написа:Абе Тасос може и да е близо като километри, но далеч не се стига за 3 часа, както до ЧерномориетоИ пътя до Бургас по магистралата е много по-малко изморяващ. До Халкидики се стига много по-бързо и приятно отколкото до тоя проклет остров с фериботите
И аз ходя на Тасос всяко лято през последните 4-5 години. Наистина не се стига за 3 часа, но се пътува в пъти по-спокойно, отколкото до Бургас. Няма камикадзета, няма безумен трафик, няма турски кервани...
Аз лично предпочитам така, отколкото за тия 3 часа до Бургас да ми се скъси живота с 3 години...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море в Гърция 2020
За това не ме кефи в Северна Гърция.don_gori написа:Миналата година ходихме на Тасос за 3 нощувки, ми по плажовете където видех българин все едно беше хванал царя за налъмите, такива стойки позьорщина няма никъдеСтори ми се че там ходят от боК нагоре, а има къде къде по-скъпи и хубави места, някак ми се разваля цялостната картина като видя подобни "сценки". Няма спор, че по гръцко се отнасят с туристите по друг начин и цялостната им концепция няма нищо общо с наща, но и тук има хубави местенца и разбрани хора
Дори не отварям темата за пътуването и чакането по граници и т.н. че ако трябва да отидеш някъде по назапад трябва да си отделиш 1 ден от почивката само за път.
Все едно съм в Бг, но с по-хубаво море. Отделно, че цените са по-високи спрямо много други места - острови в Гърция.
Ходил съм само един път по тези ръкави на Халкидики и то е началото на юни, не знам как би било юли-август.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Е, разликата на Северна Гърция с нашето море е почти никаква. И аз пред такъв вариант предпочитам Градина, Смокиня, Бамбу бийч и като цяло Созопол. В това число слагам и прословутия Тасос, дето е няма такива чукари и пълно с оси. Айде, осите са според какъв период хванеш, ама един Марбъл Бийч, дето да стигнеш до него пътя е алеле майко не стига. Парадайс, Голдън бийч.. нищо кой знае какво. Истината на Гърция е надолу, островчета по Йонийско море. Там е друга бира вече.Адски много ми се ходи отново към Лефкада и Кефалония, ама за съжаление май ще остане за догодина.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
На Лефкада ми е едно от най хубавите морета в Гърция.Серевена Гърция не виждам как мога да отида отново.Бил съм и на катерини паралия,известиният им курорт...ми все едно бях в Приморско
никога повече 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
kiko написа:Бил съм и на катерини паралия,известиният им курорт...ми все едно бях в Приморсконикога повече
И аз бях миналата година за малко там. Вярно беше супер навалица и само Сърби.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Дори и в северната част на Гърция има такива райски местенца, дето по нашето Лайноморие никога не съм успявал да открия!
Имаме си няколко любими на Ситония и Тасос - няма такова спокойствие. Всичките са с по около 10 декара двор. Едното с 9 стаи,
другото с 11 стаи и студиа и т.н. С басейнчета, големи градини, бар - всичко, каквото може да му трябва на човек. А храната
Е, да. Стаите не са никак евтини и не включват друго освен закуска, ама грам не ми дреме. През повечето време си сам и е рай
Има ли някъде по Лайноморието малко хотелче за макс 10 семейства с 10 декара двор? Ако има, покажете го, да взема да размисля
Имаме си няколко любими на Ситония и Тасос - няма такова спокойствие. Всичките са с по около 10 декара двор. Едното с 9 стаи,
другото с 11 стаи и студиа и т.н. С басейнчета, големи градини, бар - всичко, каквото може да му трябва на човек. А храната

Е, да. Стаите не са никак евтини и не включват друго освен закуска, ама грам не ми дреме. През повечето време си сам и е рай

Има ли някъде по Лайноморието малко хотелче за макс 10 семейства с 10 декара двор? Ако има, покажете го, да взема да размисля

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sub_eleven
- ентусиаст
-
zAcK написа:А храната![]()
Е храната им е трагедия?! Както казах никакви кулинари не са.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sub_eleven написа:zAcK написа:А храната![]()

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
K_Ilkov написа:sub_eleven написа:zAcK написа:А храната![]()
![]()
![]()
Е не е ли така? Какво точно готвят, реално кое от нещата им е специалитет? Всичкото ще мога да го сготвя и аз без проблем, смятай. А съм трагичен готвач.
Последна промяна sub_eleven на 15 Май 2020, 23:14, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
K_Ilkov написа:sub_eleven написа:zAcK написа:А храната![]()
![]()
![]()

Ей ти най-простото мезе, което го готви собственичката на едното хотелче. Чичакът пък ходеше от градината да набере цвят от розмарин, да го сложи на разядката преди да я сервира

Ти си яж кебабчетата от кучета на Слънчата и си мисли, че са яката храна за баДки!

sub_eleven написа:Е не е ли така? Какво точно готвят, реално кое от нещата им е специалитет? Всичкото ще мога да го сготвя и аз без проблем, смятай. А съм трагичен готвач.
Я кажи как я правиш балсамовата редукция за козето сиренце с карамелизиран лук, че ми стана интересно

Иначе, да! Всичко сготвено от човек, може да се сготви от друг човек

P.S. Собтвеникът на хотела в Слънчака като му кажа, че ми се яде пресен октопод, ще отиде ли сутринта да му го купи от рибарите и да ми го сготви

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Колега, замисли се малко за истинското готвене, не бъркай нещата с разядки, пържен гаврос и октоподи. Самият факт, че аз ще ги сготвя е красноречив. Гърците не са известни с кулинарията, а с мързелът си.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
sub_eleven написа:Колега, замисли се малко за истинското готвене, не бъркай нещата с разядки, пържен гаврос и октоподи. Самият факт, че аз ще ги сготвя е красноречив. Гърците не са известни с кулинарията, а с мързелът си.
Боли ме фара. Яж си кулинарните специалитети на Слънчака, не ми пречи. Аз ще ям лесните за правене разядки

Само тая проста разядка на снимката се прави сигурно 1 час и въобще не е проста, ама нали много ги разбираш

P.S. Вероятно дори не знаеш какво е балсамова редукция