Тренировки за отслабване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Тренировки за отслабване

Мнение от Don_Diego » 19 Мар 2025, 13:06

slatanic написа:Ям едни ядкови кремове в промишлени количества(добре,че и днес дойде новата пратка :mhihi: ),пържоли и яйца и ме чакат да се гътвам...ама то не било баш така.

Тия кремове са като наркотик :mhihi: . С милото направо се борим с лъжиците кой да бръкне в буркана :mhihi:
Отделно е изпитание на волята да не опукам цял буркан на едно отваряне :mhihi: :bowdown: . Пусто не ми стигат калориите за цял буркан и друга храна :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 19 Мар 2025, 13:14

Don_Diego написа:
slatanic написа:Ям едни ядкови кремове в промишлени количества(добре,че и днес дойде новата пратка :mhihi: ),пържоли и яйца и ме чакат да се гътвам...ама то не било баш така.

Тия кремове са като наркотик :mhihi: . С милото направо се борим с лъжиците кой да бръкне в буркана :mhihi:
Отделно е изпитание на волята да не опукам цял буркан на едно отваряне :mhihi: :bowdown: . Пусто не ми стигат калориите за цял буркан и друга храна :lol:

Толк ту ми!
Над 1000лв оборот съм направил на Белун за последните 12 месеца. :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 19 Мар 2025, 13:35

Аз постоянно си вдигам лимита на бройките за поръчка, както и на браунитата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 19 Мар 2025, 15:38

empar написа:Толк ту ми!
Над 1000лв оборот съм направил на Белун за последните 12 месеца. :mrgreen:

Мани ги тея Белун, вземи си от на бум бум кремовете, щом и аз дето не съм по сладкото едвам се удържам да не опраскам един буркан значи са топ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 19 Мар 2025, 16:16

Никога не съм изпитвал нужда да ям сладко, дори като дете. За тва и не мога да разбера зависимите от тоя род храни :dunno: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Мар 2025, 16:45

И аз не ям сладко.Ям лешников крем...всъщност по около 30 на месец ям.Или 6кг на месец.
Нямам оплаквания... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Мар 2025, 21:42

Наскоро попаднах на някакъв колоездач, който приемал от храната 80% въглехидрати, 10% протеини и 10% мазнини.
С това се вижда, че всичко зависи от начина на живот и целите.
Знам ме тук масово се гони минимум въглехидрати, затова го пиша.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 19 Мар 2025, 23:21

alekangg написа:Наскоро попаднах на някакъв колоездач, който приемал от храната 80% въглехидрати, 10% протеини и 10% мазнини.

Това е така , но
Дори бум когато му показах и говорихме за нормално хранене и режими с въглехидрати на Никола ( от пррууф нутришън ) и той самия си каза " ако този човек изглежда така без химия , слушай го няма да сгрешиш"

Иначе да няколко човека тук минаха на кето и резултатите са на лице, в това спор няма.
Но не е това единствения начин да изглеждаш добре и да си здрав , дори бум е съгласен.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 20 Мар 2025, 7:26

За колоездача според мен това не само е напълно възможно а и нормално. Ето тук например Пламен Петков изгаря 10-15К калории за 1 ден а приема 5-6К - https://www.youtube.com/watch?v=p7v2jq288ws&t=1506s.

Ако приемем че един 1 гр. протеин е 4 калории, то в тея 10% протеин за неговите 6К калории са си 100+ грама протеин, което на мен лично ми се вижда ОК за него. Пък и предполагам, че за такова нечовешко натоварване му трябва нон-стоп бърз и постоянен приток на енергия, в което май въглехидратите превъзхождат мазнините.

Аз съм се тъпкал и с по 200-300 гр. протеин на ден месеци наред както и с по ~100, не виждам особена разлика в тялото си.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Мар 2025, 8:24

Не бива да се бъркат професионални спортисти с нормални хора.
Нямат нищо общо като натоварване и нужда от възстановяване.
От там и различните подходи в храненето работят за едни и не работят за други.
Мога и давам пример само за себе си.
При мен идеята да намаля въглехидрата дойде в следствие на влошените ми показатели на работата на бъбреците и повишена от това кръвна захар миналата година.
В комбинация с начина на живот(разбирайте работа,стрес,алкохол в малки или по-големи количества) бяха довели до каквото бяха довели.
Нефроложката опита "стандартен" подход които по мое мнение не работеше и не зная до къде щеше да доведе.
Които е наясно да прочете една листовка за хранене при диабет и ще му стане ясно.
След две седмици опити бях ни жив,ни умрял.Никаква енергия и никакво подобрение в общото състояние.
Това докато вече приемах лекарствата за лечение на бъбречната недостатъчност която по онова време по показатели бе 50%.
Иво ми помогна много чисто образователно с информацията за кетото която те предлагат на готово и определено разбират както едва ли много други хора в България.
Специално в моя случай намаляването на въглехидрата и влизането в кетоза доведе до едни стабилни нива на кръвната захар.
Въпреки огромното натоварване на бъбреците в следствие на приема на протеин(които почти се ограничава при стандартна диета за хора в моето състояние тогава) ползите от кетото са на лице и показателите ми към днешна дата са като на нормален здрав мъж на 40 години.
Оставете това.Загубата на телесни мазнини и липсата на прием на храна която увеличава възпалителните процеси в организма оправи общото ми състояние.
Спря се подуването на лимфни възли.Изчезнаха подувания и т.н. в областта на шията и лицето които се чудех от къде са с години.
ДА!Спрях и алкохола до етап за тези 6 месеца да съм изпил не повече от 1-1,5л общо по празници.
Не консумирам и никакви "сладки" боклуци и енергийни напитки.
Отделно и тренирам два то три пъти седмично вкъщи с торбата,дъмбели и ластици.
Това са нещата за мен.И работят.
Отделно загубих и 16кг за това време.Очевидно мазнини което е бонуса от цялата работа.
Сега остава да възвърна 5-6 килограма под формата на мускулна маса...но това е друг труден и бавен процес.
Дай боже като стане една година да покажа една стабилно развита форма за времето на промяна.
Правя 40 догодина. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 20 Мар 2025, 8:29

Както казва една моя позната - мъжете след 35 се сещат, че имат и други органи освен чеп.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Мар 2025, 9:52

Тази възраст постоянно пада, скоро на 30 ще се говори така, което е тъжно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 20 Мар 2025, 10:14

За съжаление е така, заседналият начин на живот и като цяло качеството на храната водят до сваляне на възрастта при която се трупат излишни килца. Но пък доста мои познати и приятели са се взели в ръце, фитнес, народни танци, футбол ...всеки си търси някаква физическа активност.

Онзи ден с жената ходихме до Осмарския скален манастир....5 часа ходене по чукарите и пресечвн терен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 20 Мар 2025, 10:25

alekangg написа:Наскоро попаднах на някакъв колоездач, който приемал от храната 80% въглехидрати, 10% протеини и 10% мазнини.

Имам приятел, плува маратони (включително от тия в студена вода) и той буха яко въглехидрат, но предвид натоварването му е напълно нормално :lol:
Беше ми обяснявал как си прави шоколадов сандвич преди да влезе в басейна и да изплува 10км: шоколад намазан с Нутела, два банана и захлупва с още един шоколад намазан с Нутела + една Кола със захар да не му залепва устата докато яде :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Мар 2025, 11:33

Всъщност не е баш така, все повече изследвания напоследък го показват, че мазнините са по-оптимален източник на енергия от въглехидрата дори и за спортисти. Като човек дето хем е на кето хем практикува ендюранс спортове напоследък, се оптивам да експериментирам и със себе си и определено не виждам проблем да не се тъпчеш със захар както правят повечето от хората на тренировки/състезания и да не страдаш от това. Забелязал съм още преди години, когато съм бил на ниско въглехидратно хранене(това ми е естественото хранене от над 10 години когато даже не бях чувал за кето, просто винаги мазното ми е било по-вкусно от захар и тесто :mhihi: ) виждах как когато тръгнем с приятели на някой хард кор преход 10-12 часа и те на 4тия час ако не изядат някоя фафла ще припадат и губят сили, а на мен нищо ми няма. И това хора доста по-добре физически подготвени към онзи момент. Просто тялото им е свикнало на лесния и бърз достъп до енергия и не може да превключи на мазнини, а такива имаме в изобилие дори и тия дето сме на 13-14% подкожни.

Друг пример ми е миналогодишния софийски маратон, до сега не бях правил шосеен маратон и реших за него да пробвам да съм на въглехидрати както си пише по книгите и всички съветват. Въпреки че, преди това лятото бях направил един триатлон и витоша 100 с колелото без въглехидрати и нямах проблеми. Ама викам айде да пробвам, може да е по-добре. И направих няколко тренировки с гелове да свиквам, предните дни "заредих" с въглехидрати както си трябва. И на самия маратон си цоцкам гелове на 45 мин както е по книга и на 3тия час "ударих стената" каквто казват и рязко караката натежаха. На всичкото отгоре корема ми каза "тея гадости дето ми ги набута трава да излизат, ВЕДНАГА!" :mhihi: Добре че беше шела на моста чавдар та успях да охлабя положението, иначе щях да оставя кафява диря след мене :lol: И това е редовния проблем на всички ендюрънс състезатели, дали ще им издържи корема на толкова въглехидрат, не е само при мен защото да кажем не съм свикнал. Ако си кето/мастно адаптиран имаш огромен резерв от енергия и нямаш нужда да наливаш захар. Тая година за сега съм решил да направя 2 планински дуатлона(55км+32км, 70км+42км), един шосеен маратон и витоша 100 и смятам да ги карам без въглехидрати, да видим, но определено за сега си мисля че няма да има проблеми с енергията и фалити.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата