Газова тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Газова тема

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Сеп 2026, 8:18

dhtj написа:
Двигателист написа:
dhtj написа:Стига с тея митове и страхове, особено пък на някакви праисторически двигатели като м52, които са разгадани от газаджиите още преди 20 години...
Джипа ми е пет пъти по-сложен с 4 ламбди сонди, ЕГР, променлив тайминг и лифт на клапаните и пак ми монтираха такава газова, за която напълно забравям че съществува. Сещам се само дойде време да зареждам... Нито променя работата или вървежа, нито пипам нещо по нея, нито виждам нещо от нея, просто имам още една гърловина под капачката до бензиновата...
12 газ ми гори смесено. Бмвто изобщо не го карам, ще го изкарам веднъж на първия сняг да се повъртя и после чак като падне нафтата под 1.50Е :mhihi:

За каква уредба става въпрос?
Колко км си навъртял след като е монтирана?

10 000км имам вече. Приятел във Варна ги монтира. Той си подбира частите, предимно с полски марки работи. Компа е atlas skyline.
Свалиха ми колектора, за да могат да продупчат точно там, където трябва и да е най-близо до клапаните.

Аз съм с полска от много години, доста добре си ги правят. Ама 10000 е нищо, не минеш ли 200000 нищо не си тествал още. :mhihi:
В момента на тази газова съм и навъртял 510000, веднъж съм смянл изпарител като бях минал 290000 с него, скоро пак му идва времето, но е ок. Дюзи не съм сменял, дори една. Само филтри и то не на 10000 както казват, а на 50000, ако се сетя, карал съм ги и до 80000. :mhihi:
Температурен датчик веднъж, два пъти клапан отзад на бутилката, че моята е вън на мястото на резервната гума отдолу и кабелчето с времето събира влага и се прецаква, но пак е на много километри. Оп, скоро и компютъра на газовата си замина, но беше на близо половин милион както казах. Всички части на тия уредби са евтини. LPG Tech мисля се казваха, моят майстор си зарежда по-малки сервизи из страната с тях. Иначе през годините съм ползвал и БРЦ и т.н. но тези след като изпитано вършат работа, не виждам защо да плащам повече пари.
Да, ето я марката:
https://lpgtech.eu/?lang=en
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Сеп 2026, 8:59

Това са китайски компютри за ГИ , повече от тия дето ги дават за полски са такива . В повечето държави ако проверите има по 5-6 марки уж техни , румънски , беларуски , украински , полски , турски и каквито са сетите ....но почти всичко идва от китай . Не всички , но масата да . Сега тези точно дали ги асемблират в Полша или ползват само някакъв полски софтуер със китайска платка не съм гледал с подробности . Факт обаче че поляците имат сериозно производство на компоненти за ГИ . Има такива които са си китай произведени в китай за европейския пазар затова са с такива марки а не "хон гил дон" или "хой пий чай" :mhihi: , има и ментета на "оригиналните" китайски пак правени в китай . Всичко си е както винаги с такива части ... :mhihi: . Като цяло трябва да се гледа кое поколение е платката и особено софтуера , съвременните ГИ имат подобрени алгоритми за работа с газ и дават нисък разход . Това че е китай не е гаранция че е лошо или некачествено .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Сеп 2026, 20:19

LPG Tech и Europe Gas, ако така се казваха вторите, са си полски! Къде се правят частите, друг въпрос... Към момента, от няколко години, са най-доброто на пазара :yes: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Сеп 2026, 20:51

Възможно , само погледнах че базата им за прроизводство е в Белисток ...меката на газовите уредби в Полша . Там са фабриките и на другите Europe Gas и на СТАГ . LPG Tech се намират на ул Dojnowska 67
Това им е фабриката , някакви халета за монтаж...
https://www.facebook.com/firmowywarszta ... cale=pl_PL
същото отгоре
https://mapa.targeo.pl/lpgtech-sp-z-o-o ... rawa/adres
Не че има голямо значение къде ги правят , щом са читави . Въпроса е да няма ментета щото това тудно може да се установи от потребителя ... :dunno:
При LPGTECH китайските копия най-често имитират по-старите им алуминиеви корпуси или класическите MAP сензори (PTS01). За да усложнят фалшифицирането, LPGTECH преминаха към използването на специални корпуси от композитни материали (Tecamid) за сериите TECH-200 и TECH-224. Този материал изисква скъпи матрици за отливане, което прави визуалното копиране от малки фабрики за ментета много по-трудно и нерентабилно
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата