Пенсионни фондове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Re: Пенсионни фондове

Мнение от peshehodetz » 31 Авг 2026, 14:59

BMW_POWER написа:
Да не я обръщаме на политическа или емигрантска :yes:

Да, правилно има си такива теми. А както "политическата" беше възобновена е редно да отворите и тази за "соца". Това е неразделна част от миналото ни и е редно по младите да знаят какво е било, once upon a time in Bulgaria.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Последна промяна peshehodetz на 31 Авг 2026, 16:11, променена общо 1 път
keep walking

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 31 Авг 2026, 15:05

peshehodetz написа:и е редно по младите да знаят какво е било, once upon a time

Е как? Те си знаят - прекрасно е било. Вчера гледах един пост от някъв 96 набор дето обясняваше как демокрацията всичко била съсипала и колко зле се живеело в сравнение с преди...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2026, 15:38

peshehodetz написа:
BMW_POWER написа:

Да, правилно има си такива теми. А както "политическата" беше възобновена е редно да отворите и тази за "соца". Това е неразделна част от миналото ни и е редно по младите да знаят какво е било, once upon a time.

Пиши на Горският (да се свети името Му) или на Кроки. От тях зависи :ok:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2026, 15:45

TNT написа:То това е бизнес във всички държави. Средната продължителност на живота расте, ама това не означава, че народа на 75 е в цветущо здраве. Кой е на легло, кой в количка, кой не помни как се казва. Затова трябва да си избереш хубав пенсионен фонд :mhihi: , да си купил много биткойн :ok: и да си направил много чавета, за да има кой да доплаща на старческия дом :lol:

По темата - вече говорих по телефона с една от Алианц. Тя знаеше по-малко от мен :mhihi: Та май е рано още да се избира.

Моята бабичка си отиде на +90. Но успя да замъкне и едната от дъщерите си с нея. Тотална склероза. Не знае и не познава никого. В главата вакуум. Но сърце като корабен двигател и кръвно на маратонец. Вечно гладна и тоалетна не признава. Където и дойде....
Опази Господи!

Тегава задача. Биткойн преди 35 години нямаше.... Какво ли още ще измислят :?:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Авг 2026, 19:57

BMW_POWER написа:
TNT написа:Това със старческите домове е новия бизнес май май. Поддържат ниво ~2 пенсии/месец и са фул, няма места. А като цяло - поредната тема, в която според твърденията ти - нямаш място в Канада...

Какъв друг бизнес виждаш в една застаряваща държава?

Канада... ми за 11 години либералите много добре се справят ликвидацията на страната. Докараха близо 10 милиона гласоподаватели, мигранти де. Но колко болници и училища откриха?

А тези новите, искат ли изобщо училища и болници или искат само редовни преводи на помощи по сметката?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2026, 23:48

ildivvy написа:А тези новите, искат ли изобщо училища и болници или искат само редовни преводи на помощи по сметката?

Те са навсякъде с предимство, плюс че всички възрастни са със стикър за Хендикап колата.

Богата държава, дава на всички нуждаещи се :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Сеп 2026, 15:36

Във фейсбук вече има сравнения, почти всички компании вече са обявили някакви стратегии. Копирам графика и мнението https://www.facebook.com/photo/?fbid=47 ... 8040736422

Изображение

За мен проблема е, че някои от тези тепърва ще се учат, а другите вече имат опит в други държави и просто ще изпратят някой мениджър в София или ще бъдат "следени кви ги вършат". Щото едно е след 3 години да четем новина "Далл бог фалира", ама ако прочетем "Алианц фалираха пенсионен фонд в една от държавите, в които оперират" ще е малко по-различно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro / S8 D2
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 02 Сеп 2026, 18:38

Ние сме в обб по инициатива на фирмата. Тя внася в отделен фонд за всеки служител по 1% в 3тия стълб. Ако си над 10г стаж удвояват твоите % до 3, демек ти внасяш 3 и те 3(ако не внасяш доброволно остава 1%), над 15г стаж прага се вдига до 5%. Била някаква практика в Гърция и ние като дъщерно дружество също го практикуваме от няколко години. Сега тия пари дето на ги заделят ги виждаме във фиша, но дали ще ни ги дадат все още не съм напълно сигурен, говоря зе дела на фирмата.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Предишна

Назад към Извън Темата