Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Строително-ремонтна тема
bum_bum написа:Е то така се разказва играта на цялата красота на паветата. Като видя бетонирани фуги повръщам.
Е то варианти има хиляди - има оксидна боя, мраморно брашно, после хващат мъх

Ubi dubium, ibi libertas
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Моите пред гаража са върху трамбована сипица, после уплътнявани с пясък, само на няколко места има треви, но се чистят лесно (стига да не се оставят да израснат много дде, че става мазало тогава)
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако е чак такъв проблем, винаги може да се напръска с нещо веднъж годишно и готово
! Екстра ще стане, от сега си го представям
...

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Да се връщаме на работа, че нещо много деен взех да ставам вкъщи - все си търся нещо да свърша или оправя. На дневен ред сега са терасите и по-точно парапетите и дъските по тях.
Поръчах импрегнирани, но трябва да ги лакирам. Има ли някакви по-специфични грундове и лакове за външна употреба? Преди ги "рефрешвах" с най-обикновени, но дъските не бяха импрегнирани и за нула време отново ставаха трагични. Сега искам максимално да отложа следващия "рефреш"
Паветата се оказа, че ще си е цяла строителна площадка; 30см изкоп, 15см скален трошляк (трамбован), пясъчна възглавница, бордюри, павета, уплътняване на паветата...чак се замислям дали не сбърках с избора, представях си го по-лесно и бързо
Поръчах импрегнирани, но трябва да ги лакирам. Има ли някакви по-специфични грундове и лакове за външна употреба? Преди ги "рефрешвах" с най-обикновени, но дъските не бяха импрегнирани и за нула време отново ставаха трагични. Сега искам максимално да отложа следващия "рефреш"
Паветата се оказа, че ще си е цяла строителна площадка; 30см изкоп, 15см скален трошляк (трамбован), пясъчна възглавница, бордюри, павета, уплътняване на паветата...чак се замислям дали не сбърках с избора, представях си го по-лесно и бързо

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Да, но ще стане готино. Лесно и бързо никога не става 

Колеги има ли някой който успешно да се е справил с дървояди вкъщи? Без значение сам или с намеса на специалисти.
Нападнали са ме тия гадове и нещата са много сериозни имайки предвид, че интериора ми е основно от борова дървесина - паркет, ламперия, таван, дърворезби, шкафове, мебели....
На есен преди да зазимя пръсках с някакъв препарат дето ми дадоха в агроаптеката(миришеше на газ за горене, което е и популярния метод), инжектирах в дупките където са видими, даже извадих 1-2 ларви където успях да ги чуя и пробия дъската.
Свързах се с една фирма срещу вредители и това което ми обявиха е:
1.Пръскаме първоначално.
2.Повтаряме пръскането след седмица.
3.Трето пръскане след 4 месеца
4.Пръскане веднъж годишно.
Гаранция не дават, били много трудни за изтребване.
Нападнали са ме тия гадове и нещата са много сериозни имайки предвид, че интериора ми е основно от борова дървесина - паркет, ламперия, таван, дърворезби, шкафове, мебели....

На есен преди да зазимя пръсках с някакъв препарат дето ми дадоха в агроаптеката(миришеше на газ за горене, което е и популярния метод), инжектирах в дупките където са видими, даже извадих 1-2 ларви където успях да ги чуя и пробия дъската.
Свързах се с една фирма срещу вредители и това което ми обявиха е:
1.Пръскаме първоначално.
2.Повтаряме пръскането след седмица.
3.Трето пръскане след 4 месеца
4.Пръскане веднъж годишно.
Гаранция не дават, били много трудни за изтребване.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Дървоядите са си напаст, няма спор
Ползвал съм Bochemit за нападнта от вредители дървесина, продава се в шишета с пулверизатор като препарат за прозрци и на една външна греда имаше ефект, но както ми го описваш ти ще е приключение, защото детайлите не са леснодостъпни от всички страни
Искам аз да попитам ако има някой запознат с размерите на армтурите, трябват ми няколко железа за един трегер да си излея над портат, ама навсякъде по арматурните дворове е на номера а не на диаметър а ако не знам диамтъра не мога да си направя вярно сметките
Та някой да ми каже арматура Ф15 на какъв номер отговаря?
юИили ако има таблица с всички номера ще е още по-добре
Ползвал съм Bochemit за нападнта от вредители дървесина, продава се в шишета с пулверизатор като препарат за прозрци и на една външна греда имаше ефект, но както ми го описваш ти ще е приключение, защото детайлите не са леснодостъпни от всички страни
Искам аз да попитам ако има някой запознат с размерите на армтурите, трябват ми няколко железа за един трегер да си излея над портат, ама навсякъде по арматурните дворове е на номера а не на диаметър а ако не знам диамтъра не мога да си направя вярно сметките

Та някой да ми каже арматура Ф15 на какъв номер отговаря?
юИили ако има таблица с всички номера ще е още по-добре
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Няма разлика. Периодичния профил го дават по номера за да се знае, че е къдраво желязо
и щото има два диаметъра. Та № 10 (9.3-11.3) си е приблизително 1 сант. и понеже 15 няма - си вземи или №14 или №16. 

Ubi dubium, ibi libertas
Cyberloner написа:Дървоядите са си напаст, няма спор
Дюшемето в една от стаите където са най-много си заминава, ама не отива за дърва за камината, а заминава при най-съобразителния тъмнозелен. Всичката стара и наядена бяла дървесина от дърварника вече съм я изнесъл в края на двора и ще се изтъргува с тъмнозелените срещу изпълнение на някаква неприятна задача(най-вероятно спускане в кладенеца

На другите места за сега инжектирам препарати и петролни продукти там където знам, че е засегнато. А отгоре ще се пръска периодично когато ни няма + често измиване.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Пичове, трябва ми някакъв препарат, който да маха капки и наслоявания от теракотени плочки и ламинат/винил? Замърсяванията са от стандартните заподозрени - гипс и латексова боя
Не ми се ще да чегъртам механично (много), но пък и не искам да си прецакам винила, ако е някоя неподходяща химия
Нещо да препоръчате?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
hell's angel написа:Оцет
Оцетът наистина помага, купупва си най-евтиния и почва да кисне оцапаното и с гъба търка.
Бавно е и смърди яко на оцет, но чисти

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Мерси за отговорите
Освен оцет ще пробвам и с химиите на мадафаката пък да видим 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То и с вода ще паднат тези 'петна', но ще иска малко повече време и 'старание'...
Ex: 96' BMW318ti