Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
Spunky написа:Jorixa написа:Don_Diego написа:Не са лоши Х3-ките, но аз лично не мисля че си заслужава разликата в цената за Х3 спрямо Х1.
Всеки сам си преценя, но едното е истинско БМВ, другото е бутафорно...
Утре трябва да видим не-чак-толко грозното ново М5
О, чудо, колата е по-бавна от старата, каква "изненада".

https://www.carwow.co.uk/news/5801/new- ... IK7L__y71w

Предната като излизаше и създадох тема във форума, вълнуващ модел е, на тази едва ли някой ще създаде както на предните се създаваха.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Мммммммммммммммлада майкооооу!
2400кг тегло! Бра си лайката с бра и спортна кола, другарко!
2400кг тегло! Бра си лайката с бра и спортна кола, другарко!

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Spunky написа:Jorixa написа:Don_Diego написа:Не са лоши Х3-ките, но аз лично не мисля че си заслужава разликата в цената за Х3 спрямо Х1.
Според теб новото М5 ли е "истинско БМВ" и вобще какво означава тоя термин че мен не ми е ясно
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Top Gun Maverick написа:https://www.carwow.co.uk/news/5801/new-2024-bmw-m5-price-specs-release-date?&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=news-story&utm_content=bmw-m5-reveal-2024&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3By59tzq1lk_CwNoS0OICFJ_HjFNajJgcEWo4dHsb1TIiiqszDSfSY3dg_aem_WFeCAOhRAkPmIK7L__y71w
Отпред грозни бъбреци, отзад прилича на мерцедес, вътре обичайния шарен светещ панаир като китайски касетофон от 90-те, нищо изненадващо.

- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
По тази логика за 130 бона направо х7Jorixa написа:Spunky написа:Jorixa написа:Don_Diego написа:Не са лоши Х3-ките, но аз лично не мисля че си заслужава разликата в цената за Х3 спрямо Х1.
Според теб новото М5 ли е "истинско БМВ" и вобще какво означава тоя термин че мен не ми е ясно
Тука някои хора са самозабравени..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Да ме запишете само за магазина , в който х3-5 са по 130-150 бона да си купя едно и аз като му дойде времето. Че нещо 130-150 бона виждам, ама евро. Поне х5.
Хм,хм...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:Да ме запишете само за магазина , в който х3-5 са по 130-150 бона да си купя едно и аз като му дойде времето. Че нещо 130-150 бона виждам, ама евро. Поне х5.
Е ти Х5М ли гледаш. 30д е 150к ново. Да не говориме че от щатите идват на по 20к мили фул екстри за под 100
Top Gun Maverick написа:О, чудо, колата е по-бавна от старата, каква "изненада".![]()
https://www.carwow.co.uk/news/5801/new- ... IK7L__y71w
![]()
Предната като излизаше и създадох тема във форума, вълнуващ модел е, на тази едва ли някой ще създаде както на предните се създаваха.
Мда, не ме пали нещо. На вид е добре, малко твърде агресивна и екстровертна, но поне не е грозна. Каквото се очакваше е до голяма степен, като изненадите са че е още по-тежка от очакваното(570 кила), цената е по-ниска от очакваната и лично в моя случай, американската версия е с по-малка батерия и рейндж(40км спрямо 65-70 в Европа), което ме обезкуражава още повече.
Общо взето, хубаво Ауди са направили. Имам запазен ред за поръчка от първите, но не съм сигурен още, а и комби би било по-интересно поне(и още по-тежко сигурно).
Jorixa написа:
Естествено, че да. Даже лично мое мнение, Мките(истинските) са единствените дето се усещат до някаква степен, като БМВтата от преди 15 години и назад.
Но в случая с Х1 и Х3, едното е на традиционна за марката платформа на задно с надлъжен мотор и опция за редови шестак, другото е препакетирано Мини преднячка. Както Ауди А3/А-класа и надолу не са истински Аудита/Бенцове, така и тези измишльотини не са истински БМВта, а скъпи "голфове".
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Spunky написа:Но в случая с Х1 и Х3, едното е на традиционна за марката платформа на задно с надлъжен мотор и опция за редови шестак, другото е препакетирано Мини преднячка. Както Ауди А3/А-класа и надолу не са истински Аудита/Бенцове, така и тези измишльотини не са истински БМВта, а скъпи "голфове".
Мога да ти гарантирам че 80% от собствениците на Х3 първо не са с 6-так, второ си нямат хал хабер и им е през оная работа надлъжен или напречен им е мотора. И впрочем масово клиентите на такъв тип кола НЕ ИСКАТ колата им да се усеща като БМВ от преди 20 години по логични причини.
Последна промяна Jorixa на 26 Юни 2024, 18:21, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Хм. Излиза че х3 е на цената на шкода кодиак. С всички екстри беше към 115 к лв. Предишната. И ся се пита Шкодата ли е скъпа или бмв-то евтино. Треа се кача в некое х3 да видя колко е широко отзад и багажника как е. Подозирам че не е много големшко.
Хм,хм...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
е36-чката (330i) ми е 1,150кг (още е годна да се движи по улиците ... донякъде)
е46-цата (320dA) на жената е 1,400 на око...
g20-ската (340i) е 1,815кг (приличен набор от екстри и без няколко много тежки като теглич и шибидах
)
смело мога да кажа, че килограмите са абсолютен геймченджър за добро или за лошо
да, чувстваш се по-сигурен, колата стъпва тежко, но е бая по-неуправляема
мен лично ме е яд... м5 ф90 е 1900кг с V8 bi-turbo 4x4 и е огромна кола, това беше максимума на инжинеринга
оттук-натам само назад и надолу (Цанов)
е46-цата (320dA) на жената е 1,400 на око...
g20-ската (340i) е 1,815кг (приличен набор от екстри и без няколко много тежки като теглич и шибидах

смело мога да кажа, че килограмите са абсолютен геймченджър за добро или за лошо
да, чувстваш се по-сигурен, колата стъпва тежко, но е бая по-неуправляема
мен лично ме е яд... м5 ф90 е 1900кг с V8 bi-turbo 4x4 и е огромна кола, това беше максимума на инжинеринга
оттук-натам само назад и надолу (Цанов)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Моджо написа:Хм. Излиза че х3 е на цената на шкода кодиак. С всички екстри беше към 115 к лв. Предишната. И ся се пита Шкодата ли е скъпа или бмв-то евтино. Треа се кача в некое х3 да видя колко е широко отзад и багажника как е. Подозирам че не е много големшко.
По-скоро и двете са тамъМ като цена за това, което са.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Spunky написа:Естествено, че да. Даже лично мое мнение, Мките(истинските) са единствените дето се усещат до някаква степен, като БМВтата от преди 15 години и назад.
Винаги ми е било чудно това, какво значи усещане като преди 15 г.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Моето виждане е следното: Новите са плейстейшън, уж дават динамика и обратна връзка в шофирането, но отдолу 100 електронни системи се грижат за цялото преживяване. Умни диференциали, рейки, ABS и ESP модули подпомагат постоянно целия процес.
Преди 15 години бяха последните хидравлични рейки и мотори преди масовата турбо ера, като същевременно бяха вкарани достатъчно от модерните удобства, за да приличат на модерен автомобил. Плюс концепцията за технологичен V8.
Преди 15 години бяха последните хидравлични рейки и мотори преди масовата турбо ера, като същевременно бяха вкарани достатъчно от модерните удобства, за да приличат на модерен автомобил. Плюс концепцията за технологичен V8.
///M Power написа:Spunky написа:Естествено, че да. Даже лично мое мнение, Мките(истинските) са единствените дето се усещат до някаква степен, като БМВтата от преди 15 години и назад.
Винаги ми е било чудно това, какво значи усещане като преди 15 г.
Ако караш която и да е цивилна Ф или Г серия, трябва да ти се изясни. Приоритета е комфорт и са, като цяло, тромави в пътно държане. Но пък компенсират с вървене и са лидери при двигателите, в който и да е модел. Ако искаш все още балансирано и повратливо БМВ, то трябва да е пълна Мка, нищо че и те са плейстейшъни, симулацията е ок