България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Да, вече шумахерките са често срещани 
Мен лично напоследък чичаците ме дразнят. То май и винаги си е било така, 55-65 годишните с най-големите простотии на пътя. "Ти знаеш ли аз от колко време шофирам"

Мен лично напоследък чичаците ме дразнят. То май и винаги си е било така, 55-65 годишните с най-големите простотии на пътя. "Ти знаеш ли аз от колко време шофирам"

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Честито, от днес ВЛЕЗЕ в сила наказанието да ти конфискуват колата в полза на държавата при над 1.2 промила.
И при употреба на наркотици. Дори само това е достатъчен факт да се радвам, че има някакво правителство, служебните пъдари никога нямаше да направят такова нещо.
Ще питате какво става ако колата не е на провинилия се...ами веднага се изчислява колко струва автомобила и дължи същата сума на държавата. Тоест отпада варианта да караш скъпа кола под наем от автокъща.
От снощи двама са изгорели по новите правила.

Ще питате какво става ако колата не е на провинилия се...ами веднага се изчислява колко струва автомобила и дължи същата сума на държавата. Тоест отпада варианта да караш скъпа кола под наем от автокъща.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Top Gun Maverick написа:Честито, от днес ВЛЕЗЕ в сила наказанието да ти конфискуват колата в полза на държавата при над 1.2 промила.И при употреба на наркотици. Дори само това е достатъчен факт да се радвам, че има някакво правителство, служебните пъдари никога нямаше да направят такова нещо.
Ще питате какво става ако колата не е на провинилия се...ами веднага се изчислява колко струва автомобила и дължи същата сума на държавата. Тоест отпада варианта да караш скъпа кола под наем от автокъща.![]()
да, уе? я да видим новините

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- vicho
- старши ентусиаст
-

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Сега, аз не чета новини, не съм я търсил в нета. Новини чета ако нещо чуя по радио Фокус или случайно. Сега го чух и пиша. Аз друго радио вече не слушам, толкова го промениха, че не е истина. Преди малко пак за крипто говориха. По кое друго радио се говори за всичко, дори за това?
Предавания за филми има, абе много неща, които ме вълнуват. Ето какво дава Гугъл, само заглавието прочетох, но предполагам е същото:
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... narkotitsi
След 5 чакам Надя Брайт по Фокус, уникално предаване води, направо ми беше писнало от рекламите и лиглите на Енерджи(да не говорим за чалгите им)или другите скучни радиа.

https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... narkotitsi
След 5 чакам Надя Брайт по Фокус, уникално предаване води, направо ми беше писнало от рекламите и лиглите на Енерджи(да не говорим за чалгите им)или другите скучни радиа.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Екстра, отивам да запаля свещ да не ме проверят с някой супер качествен и прецизен тест за наркотици
https://www.mediapool.bg/politsai-iskat ... 50217.html

https://www.mediapool.bg/politsai-iskat ... 50217.html
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не знам, но снощи след полунощ единия изгорял бил с 3.09 промила. 

- vicho
- старши ентусиаст
-
Ето пресконференция на прокуратурата за тези двамата.
https://fb.watch/mj6D1WGe5u/
Поредната недомислена поправка на това правителство. Конфискацията води куп проблеми след себе си и практически не покрива "хората със скъпите коли", които могат да си позволят правна защита.
За нас "редовите граждани" голямата балтия е т.3 от новата алинея, а именно наркотиците и в частност фалшиво положителните тестове.
Аз лично мисля да практикувам отказ от тестване с DrugTest(ако изобщо се стигне до изготвяне на протокол от тяхна страна) и да настоявам да ми бъде връчен талон за химико – токсикологично лабораторно изследване.
https://fb.watch/mj6D1WGe5u/
Поредната недомислена поправка на това правителство. Конфискацията води куп проблеми след себе си и практически не покрива "хората със скъпите коли", които могат да си позволят правна защита.
За нас "редовите граждани" голямата балтия е т.3 от новата алинея, а именно наркотиците и в частност фалшиво положителните тестове.
Аз лично мисля да практикувам отказ от тестване с DrugTest(ако изобщо се стигне до изготвяне на протокол от тяхна страна) и да настоявам да ми бъде връчен талон за химико – токсикологично лабораторно изследване.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Ето ги и първите отнети автомобили - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mvr-konfiskuva-parvite-prevozni-sredstva-na-shofyori-hvanati-s-alkohol-i-droga
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Дай малко повече инфо, защото с тия фалшиви тестове е абсурдна работата. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
3 промила и кара камион, такива с конфискация няма да се оправят. Трябва да се води опит за убийство и да лежат тези утайки.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ще се оправи, ще се оправи. Сега в малките градове алкохолиците, които са известни просто няма да ги вземат на работа, а в някои фирми ще се подписва договор, че си съгласен да те тестват преди да ти дадат служебно МПС. Все е нещо в правилната посока. Ако не подействат ще се затегнат още тези мерки. Сега съм убеден, че ще има още повече проверки за алкохол, понеже полицаите ще бъдат карани от командния състав да посъберат малко хубави коли в полза на държавата.
Викате богатите нямало да ги засегне, айде бе? Сякаш няма да плащат на адвокати, да си губят времето и т.н.
Сигурно ще е много доволен някой да му вземат колата, да я ползва МВР
и да му я върне след една година, пък ако ще и само да стои на някой гаден паркинг, където а се разбере, че ще в връщат и веднага ще я ощавят както могат някакви хора. Да не говорим, че може мнооооого дълго време да я връщат след като има съдебно решение, а това се е случвало и по други казуси в МВР.
Нямало да има ефект и ще си я карат през просото някои, така говореха и за винетките, за гражданската, за актове, фишове, камери...е, ефект винаги е имало и само се засилва. Бъдете сигурни, че недомислици ако има ще ги оправят след първите спечелени дела от някой. Това се случва навсякъде по света, просто ние сме от последните въвеждащи подобни неща от небанковите републики.

Викате богатите нямало да ги засегне, айде бе? Сякаш няма да плащат на адвокати, да си губят времето и т.н.
Сигурно ще е много доволен някой да му вземат колата, да я ползва МВР

Нямало да има ефект и ще си я карат през просото някои, така говореха и за винетките, за гражданската, за актове, фишове, камери...е, ефект винаги е имало и само се засилва. Бъдете сигурни, че недомислици ако има ще ги оправят след първите спечелени дела от някой. Това се случва навсякъде по света, просто ние сме от последните въвеждащи подобни неща от небанковите републики.

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Какъв е варианта ако откажеш тест за наркотици? Може ли веднага да отидеш в медицинско заведение и да направиш кадърен такъв? Но и да направиш, няма да излезе веднага, ще минат дни може би? Ако тоя полевия хване някое лекарство/добавка, които си пил, кво става после? - ходене по мъките да си върнеш колата. А и я какво състояние ще си в получиш после, не знам.