Whisky

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: Whisky

Мнение от peshehodetz » 27 Май 2025, 2:29

gromovich написа:Колеги, някой от вас пробвал ли е да си опушва уиски в домашни условия. Гледам Smoker-а и чипсът за опушване не са скъпи и не е някаква сложна наука. Какъв е резултатът
Не съм пробвал, аз и без друго изключително рядко пия опушено уиски. Ако все пак си ентусиаст пробвай с някое евтино, ако не се получи поне да не те е яд че си го съсипал. Освен това пробвай с такова дето въобще не е опушено иначе няма как да разбереш дали се е получило и до колко. Това което съм пробвал е да налея в буренцето по долу да отлежи. Ми мога да кажа абсолютно никакъв ефект, уж щяло да придобие шери каск вкус. След 45 дена, а после и след още толкова отлежаване не беше се променило нито към по добро нито към по лошо.

Изображение

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 27 Май 2025, 10:06

peshehodetz написа:
gromovich написа:Колеги, някой от вас пробвал ли е да си опушва уиски в домашни условия. Гледам Smoker-а и чипсът за опушване не са скъпи и не е някаква сложна наука. Какъв е резултатът
Не съм пробвал, аз и без друго изключително рядко пия опушено уиски. Ако все пак си ентусиаст пробвай с някое евтино, ако не се получи поне да не те е яд че си го съсипал. Освен това пробвай с такова дето въобще не е опушено иначе няма как да разбереш дали се е получило и до колко. Това което съм пробвал е да налея в буренцето по долу да отлежи. Ми мога да кажа абсолютно никакъв ефект, уж щяло да придобие шери каск вкус. След 45 дена, а после и след още толкова отлежаване не беше се променило нито към по добро нито към по лошо.

Изображение

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Малко встрани от уискито, но като видях буренце и се сетих за баща ми. Той е фен на ракията, има си буренце от черница (35-36 литра) и се получава голяма разлика, когато ракията мине през него. Променя си цвета (пожълтява, потъмнява), сваля малко градуса, омеква.
Имаше и някакъв разход от изпарение през дървото, не помня точно колко.
Твоето буренце какво е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 27 Май 2025, 11:00

dhtj написа: сваля малко градуса, омеква

Малко не съм съгласен за градуса. Бурето вдига градуса, защото се изпарява водата. Моята ракия я държа в дъбово буре по 1-1,5 година (става по-добра и от уиски) и като извадя е около 55 градуса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Май 2025, 14:15

Опушените уискита не се опушват след като са дестилирани.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 27 Май 2025, 15:47

alekangg написа:Опушените уискита не се опушват след като са дестилирани.

Да знам, че реално опушването се извършва при сушенето на покълналия ечемик (малца). Интересен ми е ефектът по скоро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Май 2025, 17:11

За проба кой ти пречи, давай и ще кажеш какво е станало

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 04 Юни 2025, 17:33

Увеличих колекцията с един Double black,че никога не съм го пробвал. От по популярните и достъпни опушени уискита липсва само един 10 год Лафройг.
IMG_0942.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Юни 2025, 22:47

gromovich написа:Увеличих колекцията с един Double black,че никога не съм го пробвал. От по популярните и достъпни опушени уискита липсва само един 10 год Лафройг.
IMG_0942.jpeg

От Джонито под зеления нито 1 не ми е харесвало :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2025, 9:34

Черното не е лошо, но малко цената му е объркана и в този ценови диапазон не влиза в топ 10 сигурно.

Последно си взех някакво японско Tenjaku от 50+ на 32-33лв намалено. Много много леко. По-леко от Glen Grant. На редовна цена абсурд.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата