Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от BMW_POWER » 08 Апр 2020, 13:42

Данък сгради е меко казано фиктивен. Затова и данъците върху автомобилите са високи. А трябва да е обратно. На мен данъкът на колата ми е $140, а този на къщата $3500 кръгло. Щаха да ме изядат тук преди време, когато предложих данък сгради да бъде, определяна така. Взима се средна базисна цена "100К" за тристаен примерно в момента. Определя се 80% държавна оценка и се плаща 1% върху сумата. Всички подобрения да се отразяват и съответно да се вдига и данъка. Така на 100К идва 800 като данък. Извинявайте, ама 300 лева за къща (едноетажна) на Солунска ми е меко казано смешно.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Апр 2020, 13:43

BMW_POWER написа:Извинявайте, ама 300 лева за къща (едноетажна) на Солунска ми е меко казано смешно.

Супер са си данъците в София :ok: :mhihi: :bchug: Идеални са дори :ok:

Излиза ми преди малко това е LinkedIn :mhihi: Българите не е ли време да се усетят,
че покупките на тия коптори ново строителство, са най-голямата им грешка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако имате време, обърнете внимание на разпределението на втората снимка :mhihi: Ебасиму и землянката :mhihi:

P.S. Българите заслужават всичко, което им се случва :!: :mhihi: Някой "инвеститор" май е глътнал тиня с това "жилище" :mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Апр 2020, 14:00

Едно, че данъците са ниски и второ няма никави разходи за ток, вода, газ, ако не употребява такова.
В Европа употребявал или не то върви такса.
Накрая дори да те няма имаш поне 50 евро на месец между всичко разходи, чистачи и правя. Отделно още толкова данък.
И тея дето са с 2-3 празни автоматично би трябвало да платят 150евро на месец, ако беше и у нас така.
Да не говорим, че след 5-6+ год в един апартамент в който не е живяно, пак му трябва ремонт.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 08 Апр 2020, 14:04

alekangg написа:Да не говорим, че след 5-6+ год в един апартамент в който не е живяно, пак му трябва ремонт.

Те купените в които не се живее са масово на шпакловка и замаска. В момента положението е г/д добре. Ако се върнем 2011-2012. В квартала ми имаше цели сгради с купени апартаменти в които не живееше никой. Цели новопостроени блокове в които няма нищо свободно и никой не живее. Между другото очаквам 2022/23 да се случи същото нещо.
Последна промяна DigitalExile на 08 Апр 2020, 14:04, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2020, 14:04

zAcK написа:
BMW_POWER написа:Извинявайте, ама 300 лева за къща (едноетажна) на Солунска ми е меко казано смешно.

Супер са си данъците в София :ok: :mhihi: :bchug: Идеални са дори :ok:

Излиза ми преди малко това е LinkedIn :mhihi: Българите не е ли време да се усетят,
че покупките на тия коптори ново строителство, са най-голямата им грешка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако имате време, обърнете внимание на разпределението на втората снимка :mhihi: Ебасиму и землянката :mhihi:

P.S. Българите заслужават всичко, което им се случва :!: :mhihi: Някой "инвеститор" май е глътнал тиня с това "жилище" :mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение

То това е на 10 години, не е ново. Точно на тоя блок стените между съседите са от картон с вата :mhihi: Мазетата са до колене у вода. И при всеки дъжд точно за 15 мин влажноста в стаята се качва на 95% :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Апр 2020, 14:16

Само кажете кога да идвам с кангото :mhihi:

Това подземен етаж ли е :shock: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Апр 2020, 14:17

Е ти за 100к евра какво искаш, над земята ли :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2020, 14:20

Първи, ама нагоре е баир и си е дупка. Интересно е, че е с "изцяло южно изложение", а снимката от спалнята е очведивно направена в посока север (Витоша) :mhihi:

Сетих се и за един голям бонус на тоа апартамент. Съседа отсреща е този :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Апр 2020, 14:23

Таксите на месец колко са в този (зоо)парк?
Иначе уникално изложение да гледаш нагоре по баира :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2020, 14:30

На квадрат беше нещо, 5лв май
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Апр 2020, 14:36

bum_bum написа:Сетих се и за един голям бонус на тоа апартамент. Съседа отсреща е този
2005та ходих на оглед на 318ис купе на тази адвокатка :D

Screenshot_2020-04-08 BMW Club Bulgaria - Виж темата - Кога ще е следващия срив в цените на имотите .jpg

В интерес на истината се държа мега приятно и човешки :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Апр 2020, 14:44

bum_bum написа:На квадрат беше нещо, 5лв май

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Вече съм напълно сигурен, че българите са пълни олигофрени :mhihi:

Т.е. за тая землянка освен всичко друго се плащат 390 лева на месец такса поддръжка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :kuku: :kuku: :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2020, 14:55

zAcK написа:
bum_bum написа:На квадрат беше нещо, 5лв май

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Вече съм напълно сигурен, че българите са пълни олигофрени :mhihi:

Т.е. за тая землянка освен всичко друго се плащат 390 лева на месец такса поддръжка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :kuku: :kuku: :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тва е на година. Ма май беше евро и те го вдигаха наскоро. Абе сметай ги 6-700 евра на година :mhihi:

Bogat-Beden написа:2005та ходих на оглед на 318ис купе на тази адвокатка :D

Тя тогава беше дознател.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 08 Апр 2020, 15:13

И аз загледах апартаментчето - хареса ми настилката в кухнята. Това някакъв епоксиден саморазливен под ли е? Готино изглежда и сигурно е лесно за почистване. Нещо такова искам да си направя на терасата...

Вие като говорите за "срив" на имотите - какво точно имате предвид? Тоя няма и 80 квадрата полу-сутерен да се "срине" от 200 на 180 хиляди лева ли? Ако е това - егати "срива" ще бъде... Не знам с колко трябва да се срине това, за да извадя от кеша и да се завра там да живея... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Апр 2020, 15:17

Плочки "Кай" от най-евтините :mhihi: Иначе по обявите ги пишат "испански теракот".
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата