Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Трети сезон с Nokian WD D4 - като ги слагах ми се сториха вече доста твърди, обаче колата върви чудесно.
А тази зима съм и на шпер - като забода втора и ускорява като на сухо
А тази зима съм и на шпер - като забода втора и ускорява като на сухо

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Така са...търкалях едни такива 4 сезона, но се втвърдиха доста и въпреки дълбочина на протектора от 6-7мм. отидоха в кофата. Просто не държаха на софийския асфалт, тракшъна постоянно примигва. Сега заложих на Dunlop winter sport 5, да видим живот и здраве на кой сезон ще се втвърдят.
Аз май вече давах инфо, ама айде пак с повече опит.
В кратце - взех нисък клас китайски гуми с цел да ги сменям с нови всеки сезон. Предвид количеството сняг предни зими избрах тия заради ''лятната'' шарка.

Умишлено качвам снимка на шарката, понеже гумата се продава под 7-8 различни марки, но винаги в модела има S210.
Вече имам над 8 хил км с тях и според мен:
На сух асфалт - гумата държи наистина много добре
На мокър асфалт - също съм доволен, аквапланинг там, където си търся белята от към скорост, изненади не е имало.
На лед - тоя като стъкло е ясен, там 0, но втвърден сняг при -13 - гумата си държи учудващо добре. Пак можеш да си занесеш задницата с газ, ама си караш уверено като за сняг
На сняг - пресен/утъпкан - няма нииикой
Нито може да спира като хората, нито ускорява. Вчера минавах прохода и там, където разни други БМВ-та и малки колички с предно си вървяха на 2-ра/3-та необезпокоявано аз пълзях на втора с минимална газ и пак се носи насам-натам, да ускоря, че да мина на 3-та ми трябваше сума пространство. Това при полу-спрян тракшън, с пълния тракшън от спирачките които си бие почти спира и пъпли с 5 км/ч. Абе отврат
С две гуми, ако гумата е правилно подбрана според условията нещата са много добре, аз живея в Пловдив и за 8 хил км едва вчера стъпих на истински сняг, за следващите 8-10 я стъпя още 2-3 пъти, я не. За мен е напълно окей, догодина с кеф бих купил един нов сет.
Някой от Банско ако се излъже да си ги купи ще страда много обаче...
В кратце - взех нисък клас китайски гуми с цел да ги сменям с нови всеки сезон. Предвид количеството сняг предни зими избрах тия заради ''лятната'' шарка.

Умишлено качвам снимка на шарката, понеже гумата се продава под 7-8 различни марки, но винаги в модела има S210.
Вече имам над 8 хил км с тях и според мен:
На сух асфалт - гумата държи наистина много добре
На мокър асфалт - също съм доволен, аквапланинг там, където си търся белята от към скорост, изненади не е имало.
На лед - тоя като стъкло е ясен, там 0, но втвърден сняг при -13 - гумата си държи учудващо добре. Пак можеш да си занесеш задницата с газ, ама си караш уверено като за сняг
На сняг - пресен/утъпкан - няма нииикой

С две гуми, ако гумата е правилно подбрана според условията нещата са много добре, аз живея в Пловдив и за 8 хил км едва вчера стъпих на истински сняг, за следващите 8-10 я стъпя още 2-3 пъти, я не. За мен е напълно окей, догодина с кеф бих купил един нов сет.
Някой от Банско ако се излъже да си ги купи ще страда много обаче...
Аз съм с тези китайчета от заглавието https://primex-bg.com/255-45r20-105v-at ... lx-xl.html
Карам предимно с китайски гуми, Преди давах по 1500лв за гуми и после рева като срежа някоя или спукам или направя балон. Вече се преродих.
Та от тия Sailun съм доволен от сцепление и от всичко, карам ги от лятото и не съм ги сменял зимата, не се шегувам, но се държат добре на сняг и лед според мен. Все пак и карам 4х4 джип. На сухо са сравнително добре, цената е супер, единствено и само над 120 са по-шумни от другите гуми. Друга забележка нямам. Вече 2-3 000 км и са като нови още.
Други китайчета от който съм много доволен, купих за 2 коли преди няколко години са MOMO, взех зимни 2 комплекта и от тая гуми бях изклучително доволен при всякакви зимни условия.
Въпрос - След като се минат 4-5 000 км, гумата става ли по-тиха или да се примиря, че ще я чувам винаги на магастрала ?
Карам предимно с китайски гуми, Преди давах по 1500лв за гуми и после рева като срежа някоя или спукам или направя балон. Вече се преродих.
Та от тия Sailun съм доволен от сцепление и от всичко, карам ги от лятото и не съм ги сменял зимата, не се шегувам, но се държат добре на сняг и лед според мен. Все пак и карам 4х4 джип. На сухо са сравнително добре, цената е супер, единствено и само над 120 са по-шумни от другите гуми. Друга забележка нямам. Вече 2-3 000 км и са като нови още.
Други китайчета от който съм много доволен, купих за 2 коли преди няколко години са MOMO, взех зимни 2 комплекта и от тая гуми бях изклучително доволен при всякакви зимни условия.
Въпрос - След като се минат 4-5 000 км, гумата става ли по-тиха или да се примиря, че ще я чувам винаги на магастрала ?
Според мен шума е от шарката, не знам дали има връзка с износването.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BaDxBoY написа: не съм ги сменял зимата, не се шегувам, но се държат добре на сняг и лед според мен.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:BaDxBoY написа: не съм ги сменял зимата, не се шегувам, но се държат добре на сняг и лед според мен.как спираш на сняг?
Тая гума на сняг се държи по-добре от 90% от гумите които съм имал

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен ми е трудно да повярвам, че лятна гума може да се държи добре последните дни - поне тук валя доста сняг и температурите паднаха до -13, -15 градуса.

На сняг сцеплението зависи само от грайфера и дълбочината му, ако ще ''гумата'' и от чиста пластмаса да е излята. На студен асфалт обаче е друго... И аз останах малко озадачен от това с лятната гума в зимно време 

Ами аз не мога да разбера тази гума всъщност каква се води. В българските сайтове са я писали лятна, в сайта на производителя е all weather conditions.
http://www.sailuntyre.eu/plt/SVR.html
https://www.tiregom.co.uk/sailun/atrezzo-svr-lx
Но е факт, че карах миналата седмица на пудра и се държеше отлично.
Грайфера не си личи от снимките, но аз по-дълбок грайфер на не офроад гуми, не съм виждал. Над 8мм е.
http://www.sailuntyre.eu/plt/SVR.html
https://www.tiregom.co.uk/sailun/atrezzo-svr-lx
Но е факт, че карах миналата седмица на пудра и се държеше отлично.
Грайфера не си личи от снимките, но аз по-дълбок грайфер на не офроад гуми, не съм виждал. Над 8мм е.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
BaDxBoY написа:Bogat-Beden написа:BaDxBoY написа: не съм ги сменял зимата, не се шегувам, но се държат добре на сняг и лед според мен.как спираш на сняг?
Тая гума на сняг се държи по-добре от 90% от гумите които съм ималНе знам дали е от колата или много си въобразявам, но спира и тръгва доста добре.
Този тип шарка не е за гума от която oчакваш да бъде тиха.
Типичните летни безшумни гуми са основно с прави, поне 4 канала прекарани надлъжно по гумата.
Аз винаги за летни гуми залагам на тази концепция и до сега независимо от макрата шума от този тиш шарка е добре.
Но все пак всичко е субективно спрямо човека, но за мен няма ли прави канали (поне 4) не я купувам за лятна.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
Да има логика. Зимните като цяло май дори нямат надлъжни ленти, ами такива ленти, които да изхвърлят водата настрани.
Явно обаче, за това и тези китайчета копаят така на сняг.

Явно обаче, за това и тези китайчета копаят така на сняг.

Нали ви показах няколко поста по-нагоре ''зимната'' гума с лятна шарка и как точно ''копае'' в сняг 

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
BaDxBoY написа:Аз съм с тези китайчета от заглавието https://primex-bg.com/255-45r20-105v-at ... lx-xl.html
Не мисля, че ще станат по-тихи. Ако искаш тишина при евтина гума NEXEN е твоята марка.
МОМО е изветна марка и не е китайска.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
BaDxBoY написа:Да има логика. Зимните като цяло май дори нямат надлъжни ленти, ами такива ленти, които да изхвърлят водата настрани]
Асиметричните зимни имат по един-два канала, но и те са все на широки размери. Широка гума с шарка с посока на въртене и ще искаш да си отрежеш главата след 3 минути при 100км/ч