Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
TheDriver написа:...
Донякъде си прав. Но само донякъде ... Вярно, че е по-добре за тва отколкото за цигани с барабанчета, бЕло и салфетки ...
Но все пак когато генезиса на дадена дейност не е бизнес ориентирана, а его ориентирана трудно се сменя посоката ...
My point was that they are criminal family and it`s not so hard to build a car when you have enough money to pay somebody else to develop it for you and you just screw few bolts together (He admitted that without father`s money he would`t have done anything). I`m not taking away from them that they are skillful and knowledgeable but they are lying that they made car themselves ( it`s like me buying HDD, processor, etc. and telling everybody I`m a genius who build revolutionary PC and developed everything) . Every few weeks you can read about them crying how they are best and that the goverment doesn`t help them. There was interview with him in which he said : My company and I are like a Superman, we save the world but we can`t talk about it. " Few months ago he wanted unused national castle for a period of 50-100 years to move his company in. Can you believe that? A castle
Съжалявам, че не го пуснах и това преди ...
Както казва и човека, не че е малко това, което са направили, но ако го полвзат като лост да къртят кинти от държавата добре ли е?

Мен не, ме кефи

Да, Мъск е играч и определено насажда мнения и нагласи, но все пак наистина произвежда нещо ...
Ако е балон ще се пукне и толкова ...
Тоя кво е направил? Играчка за милиони с бутикови части ...
Колко такива може да произведе и продаде?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Честно казано с тези неща не бях запознат и не знам за опитите му да получи такава държавна подкрепа.
Ако цялото упражнение е просто да се налапат едни държавни пари, подобно на нашата реалност ....
Но едва ли има чак такава схема.
Мъск също успя да получи държавно финансиране, немските концерни и те получават побутвания. Ако целта е да продължи инвестирането в иновации няма нищо лошо, ако е за изпълнения като това със замъка не е добре.
Между другото за Мъск също се тиражират подобни неща - източвал бюджетни пари, мошеник и т.н., но не мисля че са верни. По същия начин мисля че тези коментари за Мате на моменти са крайни. Всъщност, не мисля че трябва да ги сравняваме двамата, от събсем различна величина са и имат различни хоризонти.
Колкото до Мъск - аз не мисля че е балон и също много харесвам работата му.
Особено идеите му за усвояването на космоса - мисля че частната инициатива е бъдещето.
Струва ми се обаче, че се продаде на "дявола"(който и да е той) преди години след провала с роудстъра. А сега витае около него една аура на независимост от големите корпорации, банки и т.н., бунтарство един вид. Не мисля, че е така и е грешно да му се възлагат такива надежди според мен.
Ако цялото упражнение е просто да се налапат едни държавни пари, подобно на нашата реалност ....

Но едва ли има чак такава схема.
Мъск също успя да получи държавно финансиране, немските концерни и те получават побутвания. Ако целта е да продължи инвестирането в иновации няма нищо лошо, ако е за изпълнения като това със замъка не е добре.
Между другото за Мъск също се тиражират подобни неща - източвал бюджетни пари, мошеник и т.н., но не мисля че са верни. По същия начин мисля че тези коментари за Мате на моменти са крайни. Всъщност, не мисля че трябва да ги сравняваме двамата, от събсем различна величина са и имат различни хоризонти.
Колкото до Мъск - аз не мисля че е балон и също много харесвам работата му.
Особено идеите му за усвояването на космоса - мисля че частната инициатива е бъдещето.
Струва ми се обаче, че се продаде на "дявола"(който и да е той) преди години след провала с роудстъра. А сега витае около него една аура на независимост от големите корпорации, банки и т.н., бунтарство един вид. Не мисля, че е така и е грешно да му се възлагат такива надежди според мен.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И нека по-добрия да победи ....естествено по-добрия в точенето на държавни финанси
Не , не мислете че е окрал държавата , даже напротив - създал е работни места , създал е работа на други доставчици и държавата всъщност е доволна от крайния ефект .
Но това е много далеч от борбата и конкуренция на технологии , иновативните идеи на лидер при електромобилите .
http://www.latimes.com/business/la-fi-h ... story.html

Не , не мислете че е окрал държавата , даже напротив - създал е работни места , създал е работа на други доставчици и държавата всъщност е доволна от крайния ефект .
Но това е много далеч от борбата и конкуренция на технологии , иновативните идеи на лидер при електромобилите .
http://www.latimes.com/business/la-fi-h ... story.html
Последна промяна Jordana на 13 Окт 2016, 2:50, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Jordana написа:И нека по-добрия да победи ....естествено по-добрия в точенето на държавни финанси![]()
http://www.latimes.com/business/
Нали друго си е при блядите които "построиха" 40км път за 9.4 милиарда долара...определено това e след "борбата и конкуренция на технологии , иновативните идеи..."

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Няма нищо общо - едното е публична инфраструктура за ползване от всички и финансирана изцяло с обществени средства . Другото е частна компания финансирана с обществени средства . Частните компании имат за цел реализиране на печалба а не харчене на държавни субсидии в алтруистични проекти като този. Стоят леко рехави високопарните приказки за свободен пазар , конкуренция и иновативни технологии родени след жестока борба на идеи след като държавата те тъпче с милиарди долари .
Понеже в тая тема още от началото се дъвче дъвката колко иновативни и напред в технологиите са тесла моторс . Какъв титаничен сблъсък на идеи и технологии била Тесла срещу ДВГ автомобилите .
Една претоплена 100 годишна идея - кола с акумулатор . Финансирана от американското правителство , което в същото време финансира с милиарди и частните автомобилни гиганти които произвеждат ДВГ автомобили .
Аз не виждам тука нито конкуренция , нито някакъв технологичен пробив нито някакво категорично превъзходство на продукта в сравнение с другите на пазара . Просто американското правителство решава че америка трябва да има електромобил и си плаща за удоволствието да има такъв на американския пазар .
Понеже в тая тема още от началото се дъвче дъвката колко иновативни и напред в технологиите са тесла моторс . Какъв титаничен сблъсък на идеи и технологии била Тесла срещу ДВГ автомобилите .

Една претоплена 100 годишна идея - кола с акумулатор . Финансирана от американското правителство , което в същото време финансира с милиарди и частните автомобилни гиганти които произвеждат ДВГ автомобили .
Аз не виждам тука нито конкуренция , нито някакъв технологичен пробив нито някакво категорично превъзходство на продукта в сравнение с другите на пазара . Просто американското правителство решава че америка трябва да има електромобил и си плаща за удоволствието да има такъв на американския пазар .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jordana написа:Една претоплена 100 годишна идея - кола с акумулатор

Мда, то и последната С класа е претоплена каруца с ДВГ

Аз не виждам проблем ако правителството финансира нещо с дългосрочна идея, която смята за смислена.
Дали е такава е друг въпрос

То и изтрелването на совалки не е много полезно на ниво отделен индивид и от днес за утре ...
Да вземе държавата и там да не дава пари ...
Доколкото започнахме от сравнението с Римак аз мисля, че е по-смислено
да се субсидира производството на масов автомобил отколкото на суперкар за 1 милион

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Така си е , ДВГ също не предлагат нещо революционно но цените им продължават да стават все по-високи . Само до тук мога да се съглася , останалото за NASA - National Aeronautics and Space Administration и финансирането ще ме прощаваш но това е съдбата на всяка национална космическа програма - да бъде държавно субсидирана . Да виждаш някъде в Тесла моторс да пише - национална компания за производство на елктромобили ? С бюджет определен от конгреса ? Всъщност това си е тяхна американска работа , как да си харчат парите на данъкоплатците . Но няма как да мине тоя номер без хората да се запитат защо Тесла ? Защо не някой друг който може би има по-добра технология ? Защо американското правителство ще определя коя технология ще се развива и коя ще бъде стъпкана ?
Как другите производители които имат технология но нямат 5 милиарда държавна субсидия да конкурират Тесла ? Това е уреден мач , и няма как да ме убеди някой че Тесла увеличава пазарния си дял щото има силно конкурентна технология и предлага нещо ново .
Как другите производители които имат технология но нямат 5 милиарда държавна субсидия да конкурират Тесла ? Това е уреден мач , и няма как да ме убеди някой че Тесла увеличава пазарния си дял щото има силно конкурентна технология и предлага нещо ново .
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Jordana написа:Няма нищо общо - едното е публична инфраструктура за ползване от всички и финансирана изцяло с обществени средства . Другото е частна компания финансирана с обществени средства . Частните компании имат за цел реализиране на печалба а не харчене на държавни субсидии в алтруистични проекти като този.
Извинявай, но тази "публична инфраструктура" за година съм убеден че, я ползват по малко хора от колкото технологиите с които Тесла и в частност Мъск са допринесли и са в полза на човечеството. Но за сметка на това пък е скъпа...толкова е скъпа тази инфруструктура, че дори Маглев у китайско дето хвърчи с 400+ км, и струва 1.5 милиарда $ за 30км, изглежда евтино.

Стоят леко рехави високопарните приказки за свободен пазар , конкуренция и иновативни технологии родени след жестока борба на идеи след като държавата те тъпче с милиарди долари .
Пак извинявай

Понеже в тая тема още от началото се дъвче дъвката колко иновативни и напред в технологиите са тесла моторс . Какъв титаничен сблъсък на идеи и технологии била Тесла срещу ДВГ автомобилите .![]()
По спомен ще ти цитирам един високопоставен бляд "ние пък си имаме ракети"

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Даааа.....водки вождове блядове ракети ....наистина един от добре аргументираните коментари относно въпрос за Тесла моторс и държавното и субсидиране .
.

.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Спорите за изначално невъзможни неща - в Русия всичко се контролира от хора с пагони. Без изключение. Там няма развитие без тях. Докато в Америка е обратното - всеки се развива и службите си избират само интересните хора и технологии. От там и разликата в технологичното развитие. Това е като с мафията - в западния сват тя се е развила сама и се опитва да корумпира държавата, за да оцелее. В източния - държавата/службите създадоха мафията и я управляват в идеална симбиоза. Само по медиите се борят с нея. Философията на двете системи по всички въпроси е противоположна. Единственото общо са парите (и властта, де) - те са целта, която оправдава средствата.
Never mistake motion for action...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да не отварям нова тема
Нова мода в хибридите
http://www.dnevnik.bg/na_put/2016/10/25 ... _v_polski/

Нова мода в хибридите

http://www.dnevnik.bg/na_put/2016/10/25 ... _v_polski/

...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
44% от анкетираните биха си купили електоркар, па гледаме нито един даже не пита КАК може да си вземе
То вече има 2ра ръка, но никъде не се споменава. От както е стартирала темата с бъдещето на тия коли, нещо никакви ги няма а момента гледаме вече 2020 като разработка и модели - завладяването на света се забави със 100ина години ...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ммммм тва някъде съм го чувал
Ачка, който иска да си купи нещо нема да седне да те пита тебе как да го направи
В София кажи речи всеки ден се виждат електромобили, и скъпи и евтини, и нови и втора ръка ...
Със сигурност не са тия 44%, но нещата се случват макар и бавно ...
Все едно де - ти имаше да си кажеш, казА си

Ачка, който иска да си купи нещо нема да седне да те пита тебе как да го направи

В София кажи речи всеки ден се виждат електромобили, и скъпи и евтини, и нови и втора ръка ...

...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не знам, е София до сега съм видял поне 6 различни тесли модел С и една модел Х, та на фона на цената им, не е като да ги няма за пазар, където я няма нито инфраструктурата за зареждане, нито официален сервиз...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
K_Ilkov написа:Ммммм тва някъде съм го чувал![]()
Ачка, който иска да си купи нещо нема да седне да те пита тебе как да го направи![]()
Да, де ама поне хибриди да си взима някой - приусите вече са без пари, даже мои познати ги газифицират...и пак са бели лястовици. А това кой какво видял в София - по целия свят за 5 години има произведени по-маалко тесли от 5ци за един месец - при сходни цени и клас, всичко е ясно