Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Абее чисто ремоут трудно се работи, знам за такива фирми ама аз не бих се бутнал там май. Особено след последния месец в който не съм стъпвал в офиса
Приятно е да не тъпуваш до работа, обаче социалната изолация ми идва прекалена. Друго си е сутрин пиеш кафе с някой колега, обядваш с друг...абе човек е социално животно. Даже аз дето минавам за асоциален в очите на много хора не мога да изкарам да бачкам само вкъши. И преди извънредното положение работех един ден седмично от вкъщи, ако няма някакви форсмажорни обстоятелства и се налага да съм в офиса или обратно се налага да съм в къщи няколко дни подред. Преди 2 години работех с англизчани, офиса им в лондоското сити им беше утеснел и политиката им беше - 2 дни седмично задължително от вкъщи. Тийм лийда им беше ирландец и си живееше в ирлания, вторник сутрин самолета и в лондон, четвъртък вечер обратно. Не бих си го причинил и това
Та смятам сме далече от масовото изнасяне от софия заради ремоут работа.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
На мен ми е перфектно да не виждам хора, да не пътувам до работа, да си пия кафето в градината без дървени философи, да си обядвам домашна скара и т.н.
Ама грам не ми липсва офис и подобни, в който не съм стъпвал вече месец
Вярвам, че мога никога да не стъпвам в подобно и няма да ми липсва
Виж, природата, пътуването и т.н. - без тях не мога. 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zAcK написа:На мен ми е перфектно да не виждам хора, да не пътувам до работа, да си пия кафето в градината без дървени философи, да си обядвам домашна скара и т.н.Ама грам не ми липсва офис и подобни, в който не съм стъпвал вече месец
![]()
Вярвам, че мога никога да не стъпвам в подобно и няма да ми липсва
Виж, природата, пътуването и т.н. - без тях не мога.
Значи не съм най-злето от към асоциализация

И аз много-много не обичам да виждам хора, но съм работил от вкъщи около година и не е гот... Без социални контакти (правилните) се затъпява, забавя ти се развитието и ти се стеснява мирогледа...
А нежеланието да виждам хора е породено от това, че 80-90% от хората са дебили. Аз просто не обичам за контактувам с прости хора, като тия от ФБ снимката за църквата, в темата за вирОса

Но в офиса концентрация е по-малка, та си има ползи

Последна промяна drago_pavlov на 11 Апр 2020, 8:58, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
BMW_POWER написа:
Тук не знам с имотите, защото наемите няма да паднат. Много са навързани нещата. Имам пациенти от Торонто, дето наскоро купиха два блока по 250 апартамента тук. Билдинг мениджърката е луда мацка и във вторник имахме работа с нея. Казах и, че този месец е ОК, ама как ще си събере наемите на 1 Май. Изгледа ме доста уплашено. И така са всички рентиери.
Очаквам с интерес решението.
Е, по-добре е да имаш и да не ги събереш от да нямаш и да не ги събереш.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Зависи
като ти виснат разходите по не платените наеми ще се чудиш къде да се завреш 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
drago_pavlov написа:Без социални контакти (правилните) се затъпява, забавя ти се развитието и ти се стеснява мирогледа...
...Но в офиса концентрация е по-малка, та си има ползи
Извинявай, но няма как да се съглася с това в случая с офисите

Годината е 2020 - информация, книги, технологии, знания - всичко е достъпно

Какво точно може да ми даде един офис, освен ограниченията, които поставя

Да не забравяме, че контактите там са с хора, с които сме принудени да се срещаме,
а не с такива, с които искаме да го правим, споделяйки общи интереси, ценности и т.н.

Да, ако нямаш нито едно хоби и живееш, за да работиш, щото има и доста такива, може и да е вярно написаното по-горе, ама за мен не е

P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
zAcK написа:P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира

Последния месец срещите с моя екип са дори по-ефективни, както и работата като цяло, от наживо. Вярно, че постоянно върви един чат в бекграунд или някакво конферентно аудио, където са всички, но така супер бързо се решава какъвто и да било проблем на момента! Липсва малко бялата дъска да си драскаме, ама и за това има сносна алтернатива

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Nickelback написа:zAcK написа:P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира
Пак не виждам проблем и да си стартъп, R&D и т.н.
Последния месец срещите с моя екип са дори по-ефективни, както и работата като цяло, от наживо. Вярно, че постоянно върви един чат в бекграунд или някакво конферентно аудио, където са всички, но така супер бързо се решава какъвто и да било проблем на момента! Липсва малко бялата дъска да си драскаме, ама и за това има сносна алтернатива
Тъй е. И аз съм с такива впечатления. Доста ми е добре! Чуваме се, решаваме бързо и после спокойствиеееее

А не като в офиса. Преди да почне срещатата - бла, бла, бла. По време на срещата - бла. След срещата - бла, бла, бла, бла

barty написа:Зависикато ти виснат разходите по не платените наеми ще се чудиш къде да се завреш
Никоха не правя сметка на чужди пари. Но просто като инфо от въздуха. Много съм убеден, че теглиш някакъв кредит, при покупка на два блока по 250 апартамента плюс
https://www.google.ca/maps/place/Ottawa ... 75.6971931
И няма и шест месеца след това не ти влизат едни 7-800К. На месец. Естествено, скоро няма да си ги видиш, ако и изобщо ги видиш. Това не е кредит, за да редуцираш наема. Имам няколко познати, дето са рентиери. Чакам да започнат оплаквания. Тук от рента се печели единствено, ако си е 100% твой. Идеята я, рентата да го изплаща и като се пенсионираш, да имаш някакъв доход. И като не вкараш един, два или повече наеми, сметките отиват на кино.
Последна промяна BMW_POWER на 11 Апр 2020, 17:25, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тая с стотиците апартаменти не я мисли, надали ще умре от глад.
В най-лошият случай, ще продаде 10-20-30 апартамента и ще покрие сметките за кредита за няколко години , баси трудното нали.
Искаш да кажеш, че само 5% от семействата имат 2 заплати ли? Да не си в някой мюсюлмански район, в който жените не работят и единствената им цел е да има по едно снесено бебе всяка година?
В най-лошият случай, ще продаде 10-20-30 апартамента и ще покрие сметките за кредита за няколко години , баси трудното нали.
Искаш да кажеш, че само 5% от семействата имат 2 заплати ли? Да не си в някой мюсюлмански район, в който жените не работят и единствената им цел е да има по едно снесено бебе всяка година?
alekangg написа:Тая с стотиците апартаменти не я мисли, надали ще умре от глад.
За съжаление, донякъде си прав. Канада се ислямизира със страхотни темпове. Квебек е страшно.
5-те процента са като цяло от работещите. От нашата фирма (офиса ни тук) на работа ходим само трима. Всички други са в неплатена и безсрочна ваканция. Аз познавам само две семейства, където и двамата работят. Или единия, или и двамата са си у дома. Дават по $2000 на човек помощ на месец, ама това е нож с две остриета. Пари, напечатани на принтера. Питай Стинката да ти каже. Говорим за милиони уволнени. Другото, догодина на тези пари ще им се плаща данък и това ще е втори шок.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Няма класации, няма статистика, влизаш в БМВ форума и наш колега надлежно те информира години наред, че най-лошото място за живот на света е къде? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Bogat-Beden написа:Няма класации, няма статистика, влизаш в БМВ форума и наш колега надлежно те информира години наред, че най-лошото място за живот на света е къде?
Хехе, ако искаш може да сменя плочата с песента:
Тук е Рая! Цял живот социал, нито един работен ден и пак имаш всичко!
Това го слушам по местното радио

Ебавайте се, не се връзвам

"Замръзнал. Така изглежда пазарът на имоти по време на извънредното положение. Раздвижване има само при наемите - в посока надолу."
https://offnews.bg/ikonomika/pazarat-na ... oql9gakMNM
https://offnews.bg/ikonomika/pazarat-na ... oql9gakMNM