Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от b_u_b_o » 10 Апр 2020, 23:21

Абее чисто ремоут трудно се работи, знам за такива фирми ама аз не бих се бутнал там май. Особено след последния месец в който не съм стъпвал в офиса :mhihi: Приятно е да не тъпуваш до работа, обаче социалната изолация ми идва прекалена. Друго си е сутрин пиеш кафе с някой колега, обядваш с друг...абе човек е социално животно. Даже аз дето минавам за асоциален в очите на много хора не мога да изкарам да бачкам само вкъши. И преди извънредното положение работех един ден седмично от вкъщи, ако няма някакви форсмажорни обстоятелства и се налага да съм в офиса или обратно се налага да съм в къщи няколко дни подред. Преди 2 години работех с англизчани, офиса им в лондоското сити им беше утеснел и политиката им беше - 2 дни седмично задължително от вкъщи. Тийм лийда им беше ирландец и си живееше в ирлания, вторник сутрин самолета и в лондон, четвъртък вечер обратно. Не бих си го причинил и това :D Та смятам сме далече от масовото изнасяне от софия заради ремоут работа.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Апр 2020, 0:13

На мен ми е перфектно да не виждам хора, да не пътувам до работа, да си пия кафето в градината без дървени философи, да си обядвам домашна скара и т.н. :ok: Ама грам не ми липсва офис и подобни, в който не съм стъпвал вече месец :mhihi: :ok: Вярвам, че мога никога да не стъпвам в подобно и няма да ми липсва :lalala: Виж, природата, пътуването и т.н. - без тях не мога. :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Апр 2020, 8:40

zAcK написа:На мен ми е перфектно да не виждам хора, да не пътувам до работа, да си пия кафето в градината без дървени философи, да си обядвам домашна скара и т.н. :ok: Ама грам не ми липсва офис и подобни, в който не съм стъпвал вече месец :mhihi: :ok: Вярвам, че мога никога да не стъпвам в подобно и няма да ми липсва :lalala: Виж, природата, пътуването и т.н. - без тях не мога. :bchug:

Значи не съм най-злето от към асоциализация :mhihi:
И аз много-много не обичам да виждам хора, но съм работил от вкъщи около година и не е гот... Без социални контакти (правилните) се затъпява, забавя ти се развитието и ти се стеснява мирогледа...
А нежеланието да виждам хора е породено от това, че 80-90% от хората са дебили. Аз просто не обичам за контактувам с прости хора, като тия от ФБ снимката за църквата, в темата за вирОса :mhihi:
Но в офиса концентрация е по-малка, та си има ползи :lol:
Последна промяна drago_pavlov на 11 Апр 2020, 8:58, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Апр 2020, 8:48

BMW_POWER написа:
Тук не знам с имотите, защото наемите няма да паднат. Много са навързани нещата. Имам пациенти от Торонто, дето наскоро купиха два блока по 250 апартамента тук. Билдинг мениджърката е луда мацка и във вторник имахме работа с нея. Казах и, че този месец е ОК, ама как ще си събере наемите на 1 Май. Изгледа ме доста уплашено. И така са всички рентиери.
Очаквам с интерес решението.

Е, по-добре е да имаш и да не ги събереш от да нямаш и да не ги събереш. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Апр 2020, 12:43

Зависи :mhihi: като ти виснат разходите по не платените наеми ще се чудиш къде да се завреш :mhihi:
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Апр 2020, 14:03

drago_pavlov написа:Без социални контакти (правилните) се затъпява, забавя ти се развитието и ти се стеснява мирогледа...
...Но в офиса концентрация е по-малка, та си има ползи

Извинявай, но няма как да се съглася с това в случая с офисите :bchug:
Годината е 2020 - информация, книги, технологии, знания - всичко е достъпно :idea:
Какво точно може да ми даде един офис, освен ограниченията, които поставя :dunno:
Да не забравяме, че контактите там са с хора, с които сме принудени да се срещаме,
а не с такива, с които искаме да го правим, споделяйки общи интереси, ценности и т.н. :bchug:

Да, ако нямаш нито едно хоби и живееш, за да работиш, щото има и доста такива, може и да е вярно написаното по-горе, ама за мен не е :bchug:

P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Апр 2020, 15:00

zAcK написа:P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира :bchug:

:OT: Пак не виждам проблем и да си стартъп, R&D и т.н. :yes:
Последния месец срещите с моя екип са дори по-ефективни, както и работата като цяло, от наживо. Вярно, че постоянно върви един чат в бекграунд или някакво конферентно аудио, където са всички, но така супер бързо се решава какъвто и да било проблем на момента! Липсва малко бялата дъска да си драскаме, ама и за това има сносна алтернатива :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 11 Апр 2020, 15:17

Nickelback написа:
zAcK написа:P.S. Говорим за 99% от офисите. Разни стартъпи, r&d-та и т.н. са друга бира :bchug:

:OT: Пак не виждам проблем и да си стартъп, R&D и т.н. :yes:
Последния месец срещите с моя екип са дори по-ефективни, както и работата като цяло, от наживо. Вярно, че постоянно върви един чат в бекграунд или някакво конферентно аудио, където са всички, но така супер бързо се решава какъвто и да било проблем на момента! Липсва малко бялата дъска да си драскаме, ама и за това има сносна алтернатива :)

Тъй е. И аз съм с такива впечатления. Доста ми е добре! Чуваме се, решаваме бързо и после спокойствиеееее :bowdown: :mrgreen: :ok:
А не като в офиса. Преди да почне срещатата - бла, бла, бла. По време на срещата - бла. След срещата - бла, бла, бла, бла :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Апр 2020, 17:19

barty написа:Зависи :mhihi: като ти виснат разходите по не платените наеми ще се чудиш къде да се завреш :mhihi:

Никоха не правя сметка на чужди пари. Но просто като инфо от въздуха. Много съм убеден, че теглиш някакъв кредит, при покупка на два блока по 250 апартамента плюс

https://www.google.ca/maps/place/Ottawa ... 75.6971931

И няма и шест месеца след това не ти влизат едни 7-800К. На месец. Естествено, скоро няма да си ги видиш, ако и изобщо ги видиш. Това не е кредит, за да редуцираш наема. Имам няколко познати, дето са рентиери. Чакам да започнат оплаквания. Тук от рента се печели единствено, ако си е 100% твой. Идеята я, рентата да го изплаща и като се пенсионираш, да имаш някакъв доход. И като не вкараш един, два или повече наеми, сметките отиват на кино.
Последна промяна BMW_POWER на 11 Апр 2020, 17:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 11 Апр 2020, 17:23

Тая с стотиците апартаменти не я мисли, надали ще умре от глад.
В най-лошият случай, ще продаде 10-20-30 апартамента и ще покрие сметките за кредита за няколко години , баси трудното нали.
Искаш да кажеш, че само 5% от семействата имат 2 заплати ли? Да не си в някой мюсюлмански район, в който жените не работят и единствената им цел е да има по едно снесено бебе всяка година?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Апр 2020, 17:32

alekangg написа:Тая с стотиците апартаменти не я мисли, надали ще умре от глад.
В най-лошият случай, ще продаде 10-20-30 апартамента и ще покрие сметките за кредита за няколко години , баси трудното нали.
Искаш да кажеш, че само 5% от семействата имат 2 заплати ли? Да не си в някой мюсюлмански район, в който жените не работят и единствената им цел е да има по едно снесено бебе всяка година?

За съжаление, донякъде си прав. Канада се ислямизира със страхотни темпове. Квебек е страшно.

5-те процента са като цяло от работещите. От нашата фирма (офиса ни тук) на работа ходим само трима. Всички други са в неплатена и безсрочна ваканция. Аз познавам само две семейства, където и двамата работят. Или единия, или и двамата са си у дома. Дават по $2000 на човек помощ на месец, ама това е нож с две остриета. Пари, напечатани на принтера. Питай Стинката да ти каже. Говорим за милиони уволнени. Другото, догодина на тези пари ще им се плаща данък и това ще е втори шок.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Апр 2020, 19:29

Няма класации, няма статистика, влизаш в БМВ форума и наш колега надлежно те информира години наред, че най-лошото място за живот на света е къде? :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Апр 2020, 20:07

Пусни радиото, пусни, засили :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Апр 2020, 20:34

Bogat-Beden написа:Няма класации, няма статистика, влизаш в БМВ форума и наш колега надлежно те информира години наред, че най-лошото място за живот на света е къде? :lol:

Хехе, ако искаш може да сменя плочата с песента:

Тук е Рая! Цял живот социал, нито един работен ден и пак имаш всичко!

Това го слушам по местното радио :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: По международното пък, най-щастливите хора в Света живеели в Канада.
Ебавайте се, не се връзвам :OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Апр 2020, 17:51

"Замръзнал. Така изглежда пазарът на имоти по време на извънредното положение. Раздвижване има само при наемите - в посока надолу."
https://offnews.bg/ikonomika/pazarat-na ... oql9gakMNM

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата