за студентите
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
за студентите
дойде време за кандидатстуденските изпити, та ако може да питам тези от вас, най вече тези които са в софия какво ще кажете за ТУ-София, УНСС и СУ.
аз кандидатствам в тея трите и в УНСС го усрах изпита по математика(къв съм кух хем беше лесен) в ТУ уж го направих горе-долу (за към 5.50
) а в СУ ми предстоят изпитите..
Въпроса ми е какви са ви впечатленията има ли смисъл човек да си губи времето, каде е най-добре. В кой ще има най-добра възможност да работя, щото аз и без това не съм от най-ученолюбивите даже хич, каде ще мога да мина най-тънко всмисъл с наи-малко време прекарано в учене и наи-лесно ще си взимам изпитите
питам тука щото знам че има доста студенти апък и по-добре да знам от хора които са вътре а не от някви дето ме зарибяват да им плащам за глупости
Моята предварителна настройка беше, че в УНСС е най-добре нещо икономическо ама сигурно нищо няма да ме приемат. Има ли смисъл да се учи информатика като знам на кво ниво са повечето преподаватели да не ме учат на паскал дето аз го знам повече от тях
Мерси предварително, че се чудя каде да ходя да ставам и аз софиянец

аз кандидатствам в тея трите и в УНСС го усрах изпита по математика(къв съм кух хем беше лесен) в ТУ уж го направих горе-долу (за към 5.50

Въпроса ми е какви са ви впечатленията има ли смисъл човек да си губи времето, каде е най-добре. В кой ще има най-добра възможност да работя, щото аз и без това не съм от най-ученолюбивите даже хич, каде ще мога да мина най-тънко всмисъл с наи-малко време прекарано в учене и наи-лесно ще си взимам изпитите

питам тука щото знам че има доста студенти апък и по-добре да знам от хора които са вътре а не от някви дето ме зарибяват да им плащам за глупости

Моята предварителна настройка беше, че в УНСС е най-добре нещо икономическо ама сигурно нищо няма да ме приемат. Има ли смисъл да се учи информатика като знам на кво ниво са повечето преподаватели да не ме учат на паскал дето аз го знам повече от тях

Мерси предварително, че се чудя каде да ходя да ставам и аз софиянец

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ами аз ша ти препоръчам още един, аз съм студент там, незнам дали има инякой друг от форума. НБУ - Нов Български Униоверситет
Платен, ама супер!
Платен, ама супер!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Turboman написа:ТУ-София в никакъв случай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha:
Защо така говориш???
А б2 относно твоето питане... ми каквото те влече ... какво да ти кажа ако се занимаваш с нещо което ти се отдава и ученето и неприсъстването и работата която после евентуално ще си намериш свързана с това което ще учиш ще ти спори

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Представяш ли си аз да ти кажа да влзеш Оптика в Ломоносов в силистра например и ти да ми кажеш " еее супер отивам". Каквото ти е харесва и те влече и където ти позволява бала влизай и тва е пък после каквото става 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Turboman написа:ТУ-София в никакъв случай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ще ни обясниш ли поне защо така реши?

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Engi написа:Turboman написа:ТУ-София в никакъв случай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ще ни обясниш ли поне защо така реши?
уча там от 4 години и нищо добро не сам видял.Изпитите са много тежки,преподажателите никога не са в настроение,равносметката ескасани нерви от висене,чакане и загубено време.Преспективата е никаква или по4ти никакаква.На моита специалност(Транспортна Техника и Технологии) ни предлагат курс и работа единствено за машинисти!
аз кандидатствах миналата година, и то само в тези в които и ти си кандидатствал, и смея да твърдя че имам вече някаква обща представа за всичките.....
също и аз като теб исках специалност която ще ми оставя достатъчно свободно време за да си работя това което ме влече.....и да се самообразовам в необходимите ми свери, тъй като това което ме интересува не го преподават.
ще почна с ТУ, понеже сега уча в него. Ако се набуташ там гледай да е в специалност от стопанския факултет, във всички други се учи стабилно! Има един тъп вътрешен лаф "Стопанския факултет - почивната станциа на ТУ" глупав е но е напълно верен.
Специалностите по степен на лесност са
1. Публична администрация - 2. Стопанско управление (не е ясно коя е по-лесна
3. Индустриален мениджмънт (аз съм тази, също се води много лесна но е малко по трудна от горните две )
Аз почти не съм ходил, и нямах особени проблеми със заверките, само упражненията се водят задължителни (и спорта :> ) но на практика се налага наистина да ходиш само на част от тях и то не винаги.
С изпитите имаше малко проблеми, останаха доста, за септември, но ако си публична или стопанско, там няма математика и физика химия и такива лайна и общо взето до колкото чувам от приятели изпитите са майтап, поне за сега.
Всяка друга специалност която не е от стопанския факултет, иска доста труд и нерви......чертане и т.н.
На спорта трябва да се ходи, но ако ти е проблем се записваш на футбол и накрая носиш някво пиене (един познат мина с ракия и семки :> но по принцип трябва нещо по свестно)
на един друг за 5 присъствия му искаха, уиски за 40лв, но той донесе няква водка за 12лв, и пак мина.
още нещо за ТУ, минус е че около сградите му е пълно с легнали полицаи, и на моменти това става досадно :>
Относно УНСС, там е ясно че може да не се ходи, и много много да не се учи. Относно изпитите, зависи от специалноста, но може да имаш проблеми, още повече че се чува че от догодина, трябва да си взел всички изпити за да запишеш следващата, а до сега можеше с 2-3 невзети да продължиш. Това се прави с цел да се зимат повече подкупи. Един изпит в УНСС върви 200-300лв. Е ти знаеш, но да спомена, ТАМ ИМА МНОГО ПИЧКИ.
Сега за Софийския......ами там супер много зависи от специалността.
Във факултет математика и информатика, се поучва стабилно, има супер ларж специалности също......като цяло нямат заверки......т.е. може да не ходиш, но на изпитите трябва да знаеш нещо......
предполагам че се занимаваш с компютри и имаш като вариант да влезеш някоя компютърна специалност (КСТ в ТУ, Информатика в СФ или УНСС) с идеята това да ти помогне в няква степен...
е и аз тва си мислех, но се радвам че неуспях да вляза някоя от тях....
в КСТ в ТУ, късат гъзове от учене, и то се учат предимно глупости, и малко полезни неща, като Си и т.н. т.е. на практика е по-добре да влезеш нещо лесно, и да си учиш сам това което ти трябва през повечето свободно време което ще имаш
Във информатиката в Софийския, ще излезеш програмист ако учиш...т.е. там преподават стабилно, яко се набляга на Си, после мисля че Java учат и други неща но още незнам какви
а информатиката в УНСС била майтап, учиш паскал, и решаваш някакви икономически задачи на него и т.н.
ако те интересува още нещо питай, или по-добре разгледай сайта от сигнатурата ми, наскоро направих раздел точно за кандидат-студенти. Питай там, ще ти отговорят хора "от мястото на събитието"
също и аз като теб исках специалност която ще ми оставя достатъчно свободно време за да си работя това което ме влече.....и да се самообразовам в необходимите ми свери, тъй като това което ме интересува не го преподават.
ще почна с ТУ, понеже сега уча в него. Ако се набуташ там гледай да е в специалност от стопанския факултет, във всички други се учи стабилно! Има един тъп вътрешен лаф "Стопанския факултет - почивната станциа на ТУ" глупав е но е напълно верен.
Специалностите по степен на лесност са
1. Публична администрация - 2. Стопанско управление (не е ясно коя е по-лесна
3. Индустриален мениджмънт (аз съм тази, също се води много лесна но е малко по трудна от горните две )
Аз почти не съм ходил, и нямах особени проблеми със заверките, само упражненията се водят задължителни (и спорта :> ) но на практика се налага наистина да ходиш само на част от тях и то не винаги.
С изпитите имаше малко проблеми, останаха доста, за септември, но ако си публична или стопанско, там няма математика и физика химия и такива лайна и общо взето до колкото чувам от приятели изпитите са майтап, поне за сега.
Всяка друга специалност която не е от стопанския факултет, иска доста труд и нерви......чертане и т.н.
На спорта трябва да се ходи, но ако ти е проблем се записваш на футбол и накрая носиш някво пиене (един познат мина с ракия и семки :> но по принцип трябва нещо по свестно)
на един друг за 5 присъствия му искаха, уиски за 40лв, но той донесе няква водка за 12лв, и пак мина.
още нещо за ТУ, минус е че около сградите му е пълно с легнали полицаи, и на моменти това става досадно :>
Относно УНСС, там е ясно че може да не се ходи, и много много да не се учи. Относно изпитите, зависи от специалноста, но може да имаш проблеми, още повече че се чува че от догодина, трябва да си взел всички изпити за да запишеш следващата, а до сега можеше с 2-3 невзети да продължиш. Това се прави с цел да се зимат повече подкупи. Един изпит в УНСС върви 200-300лв. Е ти знаеш, но да спомена, ТАМ ИМА МНОГО ПИЧКИ.
Сега за Софийския......ами там супер много зависи от специалността.
Във факултет математика и информатика, се поучва стабилно, има супер ларж специалности също......като цяло нямат заверки......т.е. може да не ходиш, но на изпитите трябва да знаеш нещо......
предполагам че се занимаваш с компютри и имаш като вариант да влезеш някоя компютърна специалност (КСТ в ТУ, Информатика в СФ или УНСС) с идеята това да ти помогне в няква степен...
е и аз тва си мислех, но се радвам че неуспях да вляза някоя от тях....
в КСТ в ТУ, късат гъзове от учене, и то се учат предимно глупости, и малко полезни неща, като Си и т.н. т.е. на практика е по-добре да влезеш нещо лесно, и да си учиш сам това което ти трябва през повечето свободно време което ще имаш
Във информатиката в Софийския, ще излезеш програмист ако учиш...т.е. там преподават стабилно, яко се набляга на Си, после мисля че Java учат и други неща но още незнам какви
а информатиката в УНСС била майтап, учиш паскал, и решаваш някакви икономически задачи на него и т.н.
ако те интересува още нещо питай, или по-добре разгледай сайта от сигнатурата ми, наскоро направих раздел точно за кандидат-студенти. Питай там, ще ти отговорят хора "от мястото на събитието"
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
TУ rulzzzzzzz
Надявам се на есен да съм там ... и да се засичаме с драйвер-а по коридорите ... 

R.I.P Landikar
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Turboman написа: ...
говориш глупости бате

техническите вузове те научават да мислиш! дават ти богата обща култура! карат те сам да търсиш отговора, а не ти го поднасят на тепсия, само с цел чисто запаметяване. освен това ти показват, че живота далеч не е лек и в него има 1000000000 неща, които е добре да се знаят. да беше отишал в УНСС или НБУ и сега щеше да си се научим само как да трескаш карти в Ганчев, да се чудиш как да изврънкаш ваще за някоя стотачка, та да си платиш някой изпит, за който просто те мързи да прочетеш, и накрая като погледнеш назад, какво виждаш? 5 години прекрасен студенски живот, и никаква полза в личното ти и професионално развитие... ебати густото....

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Абе и в меи-то не е голям зор аз на лекции не ходя , на изпитите преписвам и за сга да чукна на дарво варвя напред, изпити се купуват и в меито.
Може би в меито процента на откачените даскали е най голям.
- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
НБУ хонороват едни от най-добрите преподаватели в БГ,
но това не го прави добър университет-ходя само на изпити и имам петици и шестици.
но това не го прави добър университет-ходя само на изпити и имам петици и шестици.
BESSNIA написа:Абе и в меи-то не е голям зор аз на лекции не ходя , на изпитите преписвам и за сга да чукна на дарво варвя напред, изпити се купуват и в меито.
кажи някоя връзка за купуване на изпити в ТУ
май ще ми се наложи да си напазарувам 1-2, че да продължа напред
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3