Оригинални части?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Оригинални части?

Мнение от Exy » 08 Окт 2008, 10:46

Баси тъпото, току що купих един маркуч от Камор, който изглежда като абсолютно менте. Значи историята е следната: преди 2 години и нещо като купих колата ми изпадна късия маркуч от моторчето за празен ход до колектора. Поръчах го от Аутофешън, ама пича ми сбърка поръчката и пристигна дългия маркуч вместо късия. Вика ми че нещо ми било правено по колата и това била правилната част. После видях, че това дето съм купил го има абсолютно същото в колата(изглежда буквално абсолютно същото), ама не ми се разправяше. Купих късия маркуч от Оборище. Дойде някво пълно менте със стърчащи работи отстрани...абе менте си е, не знам точно как да го опиша, а не мога да го снимам сега. Междувременно смених работата и сега съм в младост и пазарувам само от Камор. Реших да го поръчам пак тоя късия маркуч да видя дали ще дойде такъв хубав като този дългия, който взех от Аутофешън. Еми дойде тоя грозния пак. Освен това от Аутофешън частите идват с едни по-други лепенки, пише Original BMW на тях.
Предполагам, че тия части, с които Е36иците са излизали от завода, вече не се правят. Щях да си кажа "еми голяма работа, модел на 20 години, нормално да дадат резервните части на други фирми да ги правят за по-малко пари", ама тогава от Аутофешън от къде ги намират??? Май ще почна пак да пазарувам от там (м/у другото събота дали работи?). Та някой дали е наясно от къде идват тия части, кой ги прави, има ли възможност все още да се купят нови напълно оригинални части?

A, и на всичкото отгоре един, дето се оказа, че май работи в Камор, ми отвори вратата и ми каза, че съм селянин :mhihi: (донякъде оправдано)
Последна промяна Exy на 08 Окт 2008, 10:57, променена общо 1 път
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 08 Окт 2008, 10:56

Ми аз доколкото знам, БМВ са длъжни да произвеждат резервни части 25 години след производството на последния автомобил от дадена серия/модел. Ако греша нещо, моля поправете ме.
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 08 Окт 2008, 11:58

Споерд мен всичко дето се продава тук е боклук! Въпроса е да попаднеш на по-малък боклук! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 08 Окт 2008, 13:49

A_DUNCHEV написа:Споерд мен всичко дето се продава тук е боклук! Въпроса е да попаднеш на по-малък боклук! :winky:

90% от нещата са така както казваш .... :)
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Окт 2008, 13:52

Аз доколкото съм запознат - всеки производител на автомобили е задължен да продължи производството на резервни части 50 години след последния произведен автомобил от модела!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 08 Окт 2008, 13:59

То ясно, че продължават да правят части, въпроса ми е защо от Аутофешън са с едни лепенки и изглеждат 1:1 с тия заводските в колата, а от Камор и Дару и Вари са с други лепенки и изглеждат все едно съм ги купил от арабите???
We love you Ronnie!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 08 Окт 2008, 14:03

Exy написа:То ясно, че продължават да правят части, въпроса ми е защо от Аутофешън са с едни лепенки и изглеждат 1:1 с тия заводските в колата, а от Камор и Дару и Вари са с други лепенки и изглеждат все едно съм ги купил от арабите???

То ако си ги купим от харабите ще е добре,а ма тез май дето си ги купуваме са произведени от незнайния войник,неизвестно къде!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Оригинални части?

Мнение от Apassionata » 08 Окт 2008, 14:08

[i]ама тогава от Аутофешън от къде ги намират??? Май ще почна пак да пазарувам от там (м/у другото събота дали работи?). Та някой дали е наясно от къде идват тия части, кой ги прави, има ли възможност все още да се купят нови напълно оригинални части?[/i]
[/quote]

Ако имаш предвид магазинчето "Аутофешън 3003" на Несторов и България, миналото лято съм го търсила Жоро в събота, не работеше. Струва ми се, че и сега не работи /живея на близо/, но ето ти негов телефон /дано да е актуален/, звънни. 0887 366666
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 08 Окт 2008, 14:09

може да са ментета,но за това пък надценката не им е хич лоша :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 08 Окт 2008, 18:18

Apassionata, мерси за номера :)
Да, не стига, че са ментета, ами и на цени все едно купувам за космически кораб. А от Дару какви боклуци са ми пробутвали...
Всъщност досега не съм имал други оплаквания от Камор, взех една дръжка наскоро, вътрешна, абсолютно никаква разлика няма с оригиналната. И доста други дреболии съм купувал, добре си бяха. Ама това с маркуча много ме изненада, бях почти сигурен, че ще пристигне по-качественият вариянт.
We love you Ronnie!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 09 Окт 2008, 8:54

Exy написа:Apassionata, мерси за номера :)
Да, не стига, че са ментета, ами и на цени все едно купувам за космически кораб. А от Дару какви боклуци са ми пробутвали...
Всъщност досега не съм имал други оплаквания от Камор, взех една дръжка наскоро, вътрешна, абсолютно никаква разлика няма с оригиналната. И доста други дреболии съм купувал, добре си бяха. Ама това с маркуча много ме изненада, бях почти сигурен, че ще пристигне по-качественият вариянт.

Exy,в Бг има 4-ма основни търговци на едро за авточасти и всички доставят чрез тях! Е направи си изводите! :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 09 Окт 2008, 9:36

Apassionata написа:[i]ама тогава от Аутофешън от къде ги намират??? Май ще почна пак да пазарувам от там (м/у другото събота дали работи?). Та някой дали е наясно от къде идват тия части, кой ги прави, има ли възможност все още да се купят нови напълно оригинални части?[/i]

Ако имаш предвид магазинчето "Аутофешън 3003" на Несторов и България, миналото лято съм го търсила Жоро в събота, не работеше. Струва ми се, че и сега не работи /живея на близо/, но ето ти негов телефон /дано да е актуален/, звънни. 0887 366666[/quote]

Тел.-а е актуален. Работи и в събота по принцип (ако на някой му трябва му имам и skype, да ми драсне на Л.С.)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 10 Окт 2008, 16:03

И да не работи, ще пращам жената да пазарува, е.ал съм го и камора, вече 2 седмици чакам за едни релси на шибедаха и сигурно ще си почакам още толкова. Не мога да си сложа тавана заради тия, колата ми отвътре страшно много прилича на тази на Лудия Макс :mhihi:
We love you Ronnie!

Потребител
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от E34201109 » 25 Фев 2010, 14:41

Пазарувайте от ДаруКар. Нямам забележки и чувам все добри отзиви.

http://www.darucar.bg/index.php?show=home

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 01 Мар 2010, 19:28

три седмици чакахме в уж свестен сервиз за части от немско оригиналдъ лагери и накрая се оказа ,че са от турско само ,че били в немско :mhihi:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

Следваща

Назад към Извън Темата