Настройка на монитор ViewSonic PF790

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Настройка на монитор ViewSonic PF790

Мнение от 54321 » 01 Окт 2004, 0:17

Купих си монитор, онзи от заглавието, втора ръка е ама за нов нема.
Та по същество-като го купувах не го гледах много, само дали възпроизвежда задоволително всички основни цветове. Не забелязах, че има една доста дразнеща сянка, но предполагам , че може да се намали ефекта и посредством някои от настройките с които не се справям добре. Монитора е Professional Series което като прочетох първият път се изсмях- звучеше ми като касетофон AIWA 2000W Turbo Power, Mega Bass, после като цъкнах менюто и :

Hourglass / Cupid Bow
Tilt
Viewmeter
Convergence
V.Linearity
Focus
Purity
Viewmatch color
OSD Position
Moire
Degauss
Language
Power Save
Data recall
Zoom
част от тях имат и подменюта
+ стандартните за контрас и светлина, позиция на екрана и т.н.
Та мисълта ми е дали някой може да ми помогне да постигна оптимален баланс на всичките тези настройки, а също и някакво инфо за самия монитор аз разбрах , че бил с мицубиши тръба, това хубаво ли е ? Или хонда са по-добри :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 01 Окт 2004, 8:31

BMW тръбите са най-добри ;)
Колкото до тръбите на Мицубиши - едни от най-добрите са. Единствените по-добри от тях са Нокия, можеби НЕК. Разбирасе не гожориме на марки като Барко, Куато и т.н. дето са си про класа...

За настройките - инсталваш един Фотошоп и там има Гама Лоудер - има си уизард и той ще ти помогне много лесно и безболезнено да си настроиш монитора доста добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Окт 2004, 10:41

А Sony? Mitsubishi са добри, но това е защото тяхната тръба diamondtron е по лиценз на Sony trinitron технологията. Останалото просто не струва... Намери си nokia monitor tester из free-тата го има и си поиграй с настройките :). Започни с геометрията, позиция, тапец, възглавници, бъчви и такива рабти ;). После се заеми със сходимостта на цветовете. След това виж моаре(това е ефекта на изкривяване от изобразяването на екрана на ярки и тъмни точки, които са много близо) и цветна температура. И ако мислиш, че ще се справиш отстрани има два потенциометъра някъде(може и да трябва да се отваря кутията) си оправи вертикалния и хоризонталния фокус. BTW, има някой дефекти, които не могат да се отстранят, като например загуба на фокуса оп ъглите и развалена сходимост на цветовете(convergence).

Е контраста и яркостта май забравих ама те са тривиална задачка ;)

Успех!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 01 Окт 2004, 12:59

Sony последните години са такива дървета че думи нямам.
Един да няма без дефект бе... в бачканто имаме 5. Едва едва единия успях да го настроя да няма моаре.. ама сходимоста на лъчите никва ч няма. Моя крив, балонест Компак вкъщи има 10 пъти по-добра сходимост.
Според мен Мицубиши са далеч по-добри от Сони... долу горе колкото Нокиа са по-добри от Мицубиши :)
Ама да намериш Нокиа в БГ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Настройка на монитор ViewSonic PF790

Мнение от ivantchoG » 01 Окт 2004, 14:24

54321 написа:... има една доста дразнеща сянка ...
Виж дали Degauss няма да оправи нещата. А и близо до него ако има мощен магнит никакви настройки няма да ти помогнат.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2004, 10:37

Всичко на старо си е май късмет яко... Моите конкретни впечатления са, че Нокиа използват кинескопи на Sony и от това което съм виждал по-добре да си правят гумените ботуши, щото електрониката им вътре е от миналия век... Mistsubishi имат добри черти(много добър фокус например и яркост), но имат пропуски. Повечето например нямат стабилно високо напрежение и като се редуват много светли и тъмни картини на екрана и той се разпъва и се свива... срам :oops:. А мен такива малки детайли много ме дразнят. Сходимостта е проблем, наистина, но само на старите монитори, най-вече 17ки. От към новите Sony-та, не мога да намеря никакви забележки, но са адски скъпи :( пък и вече не ги правят. Мисля, че най-малкото в момента е 21". Така или иначе скоро ще се минава на LCD, няма начин :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Назад към Извън Темата