Въпрос:Падат ми токовете
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос:Падат ми токовете
Ще обясня накратко какъв ми е проблема,преди да съм отишъл да ме излъжат някъде:) Значи скоро си купих Калибра 16V,всичко точно,забраих си дългите за 5-6 часа и се скапа акумулатора,ходих да го зареждат,ония вика той не ти се зарежда,дай да праим алтернатор,дай и нов акумулатор,както и да е,прежалих ги.След 1-2 седмици пак взеха да ми падат токовете и всяка сутрин ми писна да се излагам и да ме бутат, като престой повече от 4-5 часа колата и после няма палене.А има само аларма(бордовия едва ли гълта).Ходих от тези дето ми дадоха гаранция на акумулатора и той мери половин час и вика не е акумулатор,немога да ти замеря хубаво токовете и вика ходи на Раковска еди къде си,и аз му викам как ли пък не,пак да ме одерат:)Ще ходя при познат.И вечерта за да пробвам дали е акумулатор или друго го разкачих от кабелите,ако нещо гълта ток да не харчи и сутринта да си запаля,ама пак същото на сутринта, побутнаха ме:) Къде според вас е проблема,за какво да проверя и гледам,дали е самия чисто нов МОНБАТ акумулатор 62А, предното стъкло което е до шофъора също се отваря когато си иска, на него пък кво му е
Мерси предварително на всички, ако можете помогнете

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако са ти поизносени четките на стартера точно такива са симптомите .. провери ги .. и виж все пак дали ти зарежда алтернатора ,на запален мотор трябва да дава 14+ V .Щом акумулатора е нов не е от него.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Пропуснал си най-важното като си чел горния пост... четките на стартера... демек колата си има ток, само че като падне малко напрежението след седене или сутрин и не може да завърти... провери дали имаш ток по принцип в акомулатора... сутрин включи фаровете касетофона или някой консуматор по който да прецениш дали напрежението е ниско или е нормално
Ако ти се отваря шофьорския прозорец напълное възможно нещо и той да бързга системата - да изразходва акомулатора...
Ако си го пробвал това с откачения акумулатор за през нощта и си сигурен че преди да загасиш колата предния ден е бил добре зареден (колата да е карана поне 30 мин / 1 час) и сутринта е бил слаб (не да установиш чрез стартера - с някой от консуматорите както споменях по нагоре) значи няма от какво друго е освен от акумулатора
Ако имаш ток така че нормално ти светят фаровете ( или леко по слабо) чистачките ти се движат нормално, или нещо от тоя сорт пък колата не ще да превърти стартера е така както казва Алекси - четките на стартера
Надявам се да помогнем и като дежурна фраза но на шега разбира се - форума не си объркал но марката май да
Успех
Дилян Пенчев

Ако ти се отваря шофьорския прозорец напълное възможно нещо и той да бързга системата - да изразходва акомулатора...

Ако си го пробвал това с откачения акумулатор за през нощта и си сигурен че преди да загасиш колата предния ден е бил добре зареден (колата да е карана поне 30 мин / 1 час) и сутринта е бил слаб (не да установиш чрез стартера - с някой от консуматорите както споменях по нагоре) значи няма от какво друго е освен от акумулатора

Ако имаш ток така че нормално ти светят фаровете ( или леко по слабо) чистачките ти се движат нормално, или нещо от тоя сорт пък колата не ще да превърти стартера е така както казва Алекси - четките на стартера

Надявам се да помогнем и като дежурна фраза но на шега разбира се - форума не си объркал но марката май да

Успех

Дилян Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
то и но мен ми падат тоците,ама кат минат ден - два ми идват.ама все по рядко 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Пробвай вечер преди да я оставиш да изгасиш всички консуматори,затваряш вратите и вадиш едната клема,допираш я леко няколко пъти,ако не изскри-няма проблем,ако искри имаш оттечка в ел веригата.Откачаш поотделно от бушоните или от клемите всички възможни консуматори,докато спре да изскри-тогава си локализирал проблема и натам се сещаш.Пробвай си с волтметър как зарежда колата-от13,7 до 14,2 май беше/само при свързан акумулатор!!!!/.Пробвай с електролитомер всяка клетка на акумулатора-над 1.26 е добре и значи е читав.Виж си и клемите-да нямат окисление,изчисти ги.Едно от тиа неща е .Успех!
Абе и аз имам подобен проблем.....преди 4-5 дена отивам да паля колата сутринта...врътвам на контакт....всички лампи светват, отварям си ел стъклото, няма проблем...тръгвам да паля при което само нещо изпука/стартера предполагам/ но неиска да зареди....повиках един приятел да ми даде ток и веднага запали......карах я два дена, нямаше никакви проблеми, само се забелязваше че върти малко повече стартера докато запали.....после се прибирах от срещата в Троян като там заредих акумолатора около 1 час.....карах 2 часа и като стигнах в София, спрях да оставя един приятел в тях, свалихме му багажа и после тръгнах да паля същия симтом като оная сутрин....отворих капака, поизчаках 2-3 минути, после с една отверка почукнах стартера, ама лекичко...влезнах вътре и запали, от тогава да чукам на глава нямам проблеми, но пак малко трудно пали....от кво мислите че е, свършил акумолатор или нещо друго

10 мнения
• Страница 1 от 1