Въпрос ?! Относно DVD ...
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Въпрос ?! Относно DVD ...
Така имам DVD което чете Ави и Мпег формати ...
Тегля си филми записвам си ги на RW CD гледам ги ама без субтитри не всичко хващам и понякога губя смисъла на филма ...
Въпроса ми е за субтитрите има ли възможност евентуално с някоя програма да се направи някоя шашма щото излизат на символи
...
Тегля си филми записвам си ги на RW CD гледам ги ама без субтитри не всичко хващам и понякога губя смисъла на филма ...
Въпроса ми е за субтитрите има ли възможност евентуално с някоя програма да се направи някоя шашма щото излизат на символи

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Програмата се казва VirtualDUB ако не се лъжа. А по въпроса с тия новите DVD-та дето четат DivX филми, винаги много съм се чудил как ще им се обновяват кодеците като излезне нова версия (то не, че няма начин
, ама не е толкова просто като на РС-то). И ако ще трябва всеки филм дето ще го пускаш на него - преди това да го обработваш на РС-то, май цялата работа става много тъпа.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми слагаш диска с ъпдейта и го пускаш, какво толкова сложно има в ъпдейтването.
А това DVD явно не чете субтитри на кирилица, по- компетентен отговор на въпроса може да се получи е клуб DVD на дир-а.
А това DVD явно не чете субтитри на кирилица, по- компетентен отговор на въпроса може да се получи е клуб DVD на дир-а.
Може също и с FFdShow да си настроеш субтитрите и после с мпрег енкодер да смениш вида на файла във VCD и после директно пишеш на цд(по начина по който ти го правиш програмата с която записваш диска само сменя формата,но субтитрите немогат да се показват по такъв начин). С mpeg encoder(незнам дали точно така се пише) си вграждаш субтитрите във филма.(затова с ффдшол-а предварително гледаш размера и др. неща на суб. дали ти харесват)
Дано да съм помогнал
Дано да съм помогнал

Не карай с крака и ръце,а с ум и сърце!
кофтито при този подход е, че компресираш филма още веднъж - съответно още веднъж имаш загуба на качество
веднъж когато филма е копресиран до AVI, и още веднъж когато сложиш субтитрито и го компресираш втори път
виж дали DVD-то ти няма начин да чете субтитри от файл на диска - може да иска файла да се казва по определен начин (с името на AVI-то, но със .sub разширение) или нещо такова
...документация, в нета...
това е което ми идва на ум...
веднъж когато филма е копресиран до AVI, и още веднъж когато сложиш субтитрито и го компресираш втори път
виж дали DVD-то ти няма начин да чете субтитри от файл на диска - може да иска файла да се казва по определен начин (с името на AVI-то, но със .sub разширение) или нещо такова
...документация, в нета...
това е което ми идва на ум...
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Ако трябва за един филм да чакам 1500 часа по-добре на компютъра да ги гледам ...
Ще видя вариантите и после ще пиша какво се е получило ...
Мерси на всички ...
Ще видя вариантите и после ще пиша какво се е получило ...
Мерси на всички ...

11 мнения
• Страница 1 от 1