Въпрос ?! Относно DVD ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Въпрос ?! Относно DVD ...

Мнение от BMW-X5 » 04 Окт 2004, 22:05

Така имам DVD което чете Ави и Мпег формати ...
Тегля си филми записвам си ги на RW CD гледам ги ама без субтитри не всичко хващам и понякога губя смисъла на филма ...
Въпроса ми е за субтитрите има ли възможност евентуално с някоя програма да се направи някоя шашма щото излизат на символи :roll: ...

Потребител
Аватар

Мнение от PPP » 04 Окт 2004, 22:37

Има. Утре ще питам как се казваше програмата(субтитрите се вградат във филма) и ако още не си разбрал ше ти кажа :wink:
Изображение

Не карай с крака и ръце,а с ум и сърце!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 05 Окт 2004, 10:26

Програмата се казва VirtualDUB ако не се лъжа. А по въпроса с тия новите DVD-та дето четат DivX филми, винаги много съм се чудил как ще им се обновяват кодеците като излезне нова версия (то не, че няма начин 8) , ама не е толкова просто като на РС-то). И ако ще трябва всеки филм дето ще го пускаш на него - преди това да го обработваш на РС-то, май цялата работа става много тъпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Окт 2004, 11:21

Ми слагаш диска с ъпдейта и го пускаш, какво толкова сложно има в ъпдейтването.
А това DVD явно не чете субтитри на кирилица, по- компетентен отговор на въпроса може да се получи е клуб DVD на дир-а.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 05 Окт 2004, 11:43

да де ама откъде си го взимаш диска с ъпдейта?

казвали са ми че някои (по-добрите) имат LAN или USB и през тях да ъпгредваш
на Елит новите дето излязоха, мисля че не могат да се ъпдейтват изобщо - те затова и не четат повечето филми. ако филма е с по-нов кодек пиеш вода

Потребител
Аватар

Мнение от PPP » 05 Окт 2004, 12:22

Може също и с FFdShow да си настроеш субтитрите и после с мпрег енкодер да смениш вида на файла във VCD и после директно пишеш на цд(по начина по който ти го правиш програмата с която записваш диска само сменя формата,но субтитрите немогат да се показват по такъв начин). С mpeg encoder(незнам дали точно така се пише) си вграждаш субтитрите във филма.(затова с ффдшол-а предварително гледаш размера и др. неща на суб. дали ти харесват)
Дано да съм помогнал :wink:
Изображение

Не карай с крака и ръце,а с ум и сърце!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 05 Окт 2004, 12:32

кофтито при този подход е, че компресираш филма още веднъж - съответно още веднъж имаш загуба на качество
веднъж когато филма е копресиран до AVI, и още веднъж когато сложиш субтитрито и го компресираш втори път

виж дали DVD-то ти няма начин да чете субтитри от файл на диска - може да иска файла да се казва по определен начин (с името на AVI-то, но със .sub разширение) или нещо такова
...документация, в нета...

това е което ми идва на ум...

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 05 Окт 2004, 18:44

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 05 Окт 2004, 18:45

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 05 Окт 2004, 18:46

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Мнение от BMW-X5 » 05 Окт 2004, 19:14

Ако трябва за един филм да чакам 1500 часа по-добре на компютъра да ги гледам ...
Ще видя вариантите и после ще пиша какво се е получило ...

Мерси на всички ... :bchug:

Назад към Извън Темата