Става МНОГО лошо...
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Става МНОГО лошо...
Радвайте се докато можете!Имам официална информация че до края на годината следните сайтове спират да работят: bubu.to, free.evro.net, www.ftbg.com, www.data.bg! Arenabg.com става първия платен сървър у нас от началото на 2005!Информацията е абсолютно сигурна - говорих лично с господин Беличенов собственик на DATA.BG и Reset Computers - това са изискванията от Европейския съюз!
Другото нещо е че наскоро беше приет закон в който се казва че до 2007 година нетрябва да съществуват въздушни кабели - тоест всичко под земя!Това напрактика означава че всички лан доставчици ще фалират защото нямат финансовата възможност да си приберат кабелите под земя!
Другата новина е че преди седмица в кино Арена беше открит гейм клуб с 500 машини IBM, 17" TFT монитори, 1GB RAM, като интересното тук е че самите машини нямат хард дискове и всичко дори операционната система се зарежда чрез специална система по мрежови път.Още по-любопитното е че клуба притежава абсолутно всички игри на Electronic Arts и то напълно легално с 100% платени лицензи!Все още не е известно кой е собственика, но по всичко личи че това е една ограмна пералня за пари, тъй като по не потвърдени данни са инвестирани над 2 500 000 лв., а възвръщаемоста на тези пари не е сигурна - публична тайна е че гейм клубовете умират!
С две думи близкото бъдеще изглежда така:
- без лан
- без безплатни сървъри
- с по-малко гейм клубове
Какво ни остава:
- всички ще минем на интернет от БТК, защото те за момента предлагат невероятен външен интернет, и за сега няма кой да ги бие в това отношение
- започваме да сваляме от вън
Това е действителността!
Това се знаеше, въпросът бе кога ще стане!Пък и хората които не предполагаха трябваше да се замислят над следните неща:
- защо евро.нет от 3 месеца не слагат нови ракове и в еврото няма къде да се ъплоудва!
- защо в датата не е качвани нищо от 1 месец, защо работи толкова зле
- защо и еврото работи зле: от рак 6 сваляи с 17КВ, а от рак 3 с 250КВ?
Всички тези неща говорят едно - всичко се скапва!
Е, това е взето от един форум... Няма нужда да коментирам, ако това е вярно нещата не отиват към добро ...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Хората са казали няма нищо безплатно
до преди шест месеца беше РАЙ - плащах 20 лв Интернет, теглех с 500 кб/сек, ъплоадвах с толкова интернет-а ми беше некъф див, към чужбина имах 25-30 кб/сек... нявсякъде имаше фрий-та - регваш се и веднага хоп 1 Гб, после 10, после 100 всичко беше невероятно .... и после почнаха мизерийте, едно по едно да урязват нещата и да се оскъпяват... и до къде се стигна - плащам 27 лв... имам 64 кб/сек от БГ, 3 кб/сек от чужбина, ъплоадвам с 10-12 кб/сек и няма къде да си кача нищо освен в бол.бг дето е ужасно неудобно и малко местото.. пък и на всичкото отгоре има ужасно гадния банер като отвориш сайт от там
То е ясно че натам са тръгнали нещата
само дето ние в квартала сме си изградили сами мрежата и некъф там сигурно нелегитимен доставчик ни дава нет-а по нея... и да ги въведат тея глупости те ще продължават да си гушат парички и тогава всичко ще остане незаконно
мене в случая ме боли фара, щото важното е да ме устройва продукта който получавам в зависимост от парите който давам
Дилян Пенчев

То е ясно че натам са тръгнали нещата

Дилян Пенчев
Това е нормално да се случи. Колкото повече мамуни на клона - толко по-лесно се чупи той. Сега цяла България дърпа от фриита дето "отвън" уж не се виждат. Мяма как. Но има светлина в тунела
в USA не са успели да спрат това нещо та тук ... дето сме сиромаси и живи дяволи ли ще успеят ? Ха-Ха-Ха ще им кажа аз на тях. От преди месец някъде почти съм спрял да дърпам от БГ. Дърпам предимно от Битторент - подобно на Казаа самоче доста по-добро. Има едни .torrent фаилчета които се търсят по сайтове ... дърпаш си ги на компа и те показват къде можеш да намериш съответния филм, програма и т.н. Яко е. Само дето е бавничко... но за 2 дена се дърпа филм. Ако го имат повече хора и са го шернали. Тъй че, лозунга е "За бога братя, шервайте".
Другото - почти всеки ЛАН оператор ще има нещо подобно на free.techno или free.evro самоче ще се вижда само от вътрешната мрежа. Малко кофти но пиратсвото МНООООГО трудно може да бъде спряно. Ако имаш акъл в главата винаги ще си намериш това дето ти трябва... Поне аз винаги намирам

в USA не са успели да спрат това нещо та тук ... дето сме сиромаси и живи дяволи ли ще успеят ? Ха-Ха-Ха ще им кажа аз на тях. От преди месец някъде почти съм спрял да дърпам от БГ. Дърпам предимно от Битторент - подобно на Казаа самоче доста по-добро. Има едни .torrent фаилчета които се търсят по сайтове ... дърпаш си ги на компа и те показват къде можеш да намериш съответния филм, програма и т.н. Яко е. Само дето е бавничко... но за 2 дена се дърпа филм. Ако го имат повече хора и са го шернали. Тъй че, лозунга е "За бога братя, шервайте".
Другото - почти всеки ЛАН оператор ще има нещо подобно на free.techno или free.evro самоче ще се вижда само от вътрешната мрежа. Малко кофти но пиратсвото МНООООГО трудно може да бъде спряно. Ако имаш акъл в главата винаги ще си намериш това дето ти трябва... Поне аз винаги намирам

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Аз вече се готвя да пускам "партизански" фрии сървър в моята мрежа.За сега имам 20 от най новите филми които се сменят на определено време и кам 20 ГБ музика,това вси4ко за сега с цел да пестя трафик от абонатите си.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
^^^ и в мрежата към която съм се вързал е така....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
пак много изкара. такава свободия няма никъде по цивилизования свят.
истината е че които разбира, винаги ще има откъде да точи. от финансова гледна точка хакерите са шум във системата затова се игнорират- прекалено скъпо е да се преследват отнесено към "повредите" които нанасят на музикалната и филмовата индустрия.
обаче идеята е 95% от юзерите да им бъде отрязан достъпа до филми, музика и тн и да бъдат накарани да ходят да купуват- там са парите.
истината е че които разбира, винаги ще има откъде да точи. от финансова гледна точка хакерите са шум във системата затова се игнорират- прекалено скъпо е да се преследват отнесено към "повредите" които нанасят на музикалната и филмовата индустрия.
обаче идеята е 95% от юзерите да им бъде отрязан достъпа до филми, музика и тн и да бъдат накарани да ходят да купуват- там са парите.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Legba написа:....
Като сме взели да ги прецакваме всичките, дай да направим и нещо по въпроса с тоя BitTorrent, щото и той иска някъкви кинти - crack ли какво ли му трябва и на него, кажи нещо по тоя въпрос като го ползваш вече.
Dimitar написа:Legba написа:....
Като сме взели да ги прецакваме всичките, дай да направим и нещо по въпроса с тоя BitTorrent, щото и той иска някъкви кинти - crack ли какво ли му трябва и на него, кажи нещо по тоя въпрос като го ползваш вече.
Никви кинти не иска бе човек. Довечера ще видя от вкъщи с къв клиент бях и ще пусна от къде може да се изтегли. Повечето сайтове с .torent файлове искат регистрация. тоя от дето дурпах преди го затвориха ама има хиляди други. Пускаш google и ти намира поне 200 свесни сайта.
Ето го клиента дето ползвам аз. Има resume за разлика от нормалния Bittorrent. И въобще е готин...
http://azureus.sourceforge.net/
Иска Jawa ама сичко е автоматик и се инсталва лесно.
това е един от най-големите сайтове за .torrent файлове http://www.suprnova.org/
Има и мноого други.
Ако намеря нещо интересно ще пускам. Ако някой друг намери да пуска също
Успех
http://azureus.sourceforge.net/
Иска Jawa ама сичко е автоматик и се инсталва лесно.
това е един от най-големите сайтове за .torrent файлове http://www.suprnova.org/
Има и мноого други.
Ако намеря нещо интересно ще пускам. Ако някой друг намери да пуска също

Успех
- Subsonic
-
@legba
Прегледах сайта, който си оставил, но смятам, че този който аз ползвам има доста повече неща:
http://isohunt.com/
Бтв. БГ фрий сървърите и на 1/10 от капацитета да си работят ще са 100 пъти по - добри (за БГ) от торентите. Заради скоростта, а и заради качество/БГ субз/БГ музика и т.н.
Дано не се скапе тотално работата.
Прегледах сайта, който си оставил, но смятам, че този който аз ползвам има доста повече неща:
http://isohunt.com/
Бтв. БГ фрий сървърите и на 1/10 от капацитета да си работят ще са 100 пъти по - добри (за БГ) от торентите. Заради скоростта, а и заради качество/БГ субз/БГ музика и т.н.
Дано не се скапе тотално работата.
Re: Става МНОГО лошо...
Много лан доставчици вече вкараха кабелите си под земята....та не ми се вярва да фалират, кабеларките също го направиха.Това не е никак скъпо - те не копаят, а само полагат и изтеглят кабели.
Лесно достъпен пиратски софтуеър винаги ще има
Лесно достъпен пиратски софтуеър винаги ще има

Audi quattro – the ultimate no-nonsense sports car
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Не бе не е никак скъпо,само дето плащат по 18 ст. без ддс на метър
на месец.В БТК са си направили сметката
на месец.В БТК са си направили сметката

14 мнения