Курс за барман

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Курс за барман

Мнение от vlad0 » 11 Окт 2004, 8:46

Някой от тук да е запознат къде се провеждат някакви курсове за бармани? И съответно да ти дават някакъв сертификат, които да удостоверява преминаването на курса?

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 11 Окт 2004, 8:56

ТОХ(Техникум по Обществено Хранене) на Лъвов Мост, издават валидна държавна диплома!
Познавам някои от преподавателите, ако искаш мога да звънна да питам и ще те пратя да си говориш нататък.
May the BMW force be with you!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 11 Окт 2004, 8:59

само ме интересува продължителността на курса колко е, ако имаш някаква представа

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Окт 2004, 9:00

Аз завърших такъв и вярвай ми просто е подигравка. Първо учиш барманство, а не атрактивно барманство!!! За второто няма курсове а чупиш бутилки у вас докато свикнеш. Самият курс мисля че беше около 120лв (виж във вестника обявите) без алкохола за коктейлите (още 10-15 лв) получаваш диплома, която я приемат на всякъде, но знаия уви НЕ! Курсовете се водят за барман-сервитьори и учиш и за двете, после си избираш като какъв ша работиш. Продължителност към 2 седмици, всеки ден по 1-2 часа и се научаваш да сгъваш салфетки по 5-8 начина, да сервираш 7 вида чинии, прибори чаши и т.н. за най-лукс обслужване, дават ти към 50 рецепти на коктейли, които може да си ги купиш и на Славейков за смешни пари вместо да ходиш на курс. Във практиката ша направите 6-7 коктейла, включително пускафе (нищо особено, просто изглежда интересно)!
накрая ша ти кажат че пожелание може да навъртиш 2-3 дни стаж в заведението където преподават курса и ако се съгласиш, ще има да миеш чинии за без пари и да ти пукат ушите и от време на време да наливаш по 1-2 водки или коли и да правиш кафета като луд! Помисли си ако има някъде работа и искаш да работиш, просто отивай няма смисъл да си даваш парите за една диплома! Поне аз съжелявам! :lol:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 11 Окт 2004, 9:10

BMW8 написа:...

Говорим за курс с продължителност 6 месеца и практика в Кемпински-Зографски и подобни, цената е повечко от 120 лв и дипломата се издава от единствения техникум в София които подготвя такива кадри професионално :roll:
Колкото да други фирми които подготвят такива кадри нямам наблюдения но сигурно е така както казваш :roll:
xterminat0r мисля че отговорих на въпроса ти :wink:
May the BMW force be with you!

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bobi » 11 Окт 2004, 20:01

Аз съм завършила ТОХ точно този курс и не ти трябва да го започваш.Моят стаж беше в Кемпински -Зогравски и в Новотел Европа (сега Принцес)и нищо не се научава ,защото барманите там не ти показват всичко,а само най елементарните неща които всяко дете знае.Всичко се учи в процес на работа.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

Назад към Извън Темата