Покупко-продажба на кола с пълномощно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328iT 88' e46 328Ci
Мечтае да кара: e24 M635CSI

Покупко-продажба на кола с пълномощно

Мнение от zoomer » 28 Дек 2008, 14:11

Колеги мисля да взема една кола, но човека който я продава я кара с пълномощно, съответно човека от който я е взел пак е с пълномощно и собственика по документи е живее в другия край на българия.
Та въпроса ми е : може ли да се направи договор за покупко-продажба на автомобила само с последния собственик (този с пълномощното) или ще трябва да се вика човека който е собственик по документи?
Drive fast, drive free but watch out for that tree....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 28 Дек 2008, 14:13

еми то той я кара с генерално пълномощно което му дава право да пряви квото иска с колата, което само по себе си значи че няма проблем с него да направите договора ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 14:17

Зависи какво пише в пълномощното му...
Ако позволява прехвърляне нямаш проблем, но ако е само за каране имаш, провери какво пише :) И отидете заедно при някой нотариус да се консултираш.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 28 Дек 2008, 14:29

:lol: :lol: :lol: :lol: Колеги "генерални пълномощни" не същесвтвуват отдавна. Не говорете глупости ;)

Колега zoomer мисля,че и сам се сещаш че дори и на пълномощното да пише че има право освен да я кара и да я продава, което ме съмнява, но дори и да го пише, първо за продажбата ти трябват декларации валидни за настоящата година от собственика по талон, второ всички документи като талони, платени данъци, граждански, прегледи и т.н. Т.е. тръгни от там дали изобщо това пълномощно дава право на човека, който в момента кара колата да я продава. Ако не му дава такова право, значи няма никакъв начин да я продаде той и ще ви трябва собственика.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 14:36

За прехвърляне е необходимо само плащане на данъка за колата и оценка, как се изкарва без собственика по талон, сигурно и сама знаеш :winky:
Ако пише в пълномощното както казах, може да си я прехвърли без проблем ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 28 Дек 2008, 14:37

Често се случва при такива покупко-проджби предните совственици да не плащат данъци.И в комбинация със "съвестен" нотариус може да береш ядове при регистрирането после.

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 28 Дек 2008, 14:41

///peter ти пък предполагам знаеш за какво са декларациите и също предполагам знаеш, че без тях не може... Но, всъщност аз говоря на човека от законова гледна точка какво и как може да направи, защото го правя по цял ден. По третите и петите начини сигурно и айфеловата кула може да се купи/продаде в БГ ;)
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 14:44

:zzz:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 28 Дек 2008, 14:44

kOnPuBkA написа::lol: :lol: :lol: :lol: Колеги "генерални пълномощни" не същесвтвуват отдавна. Не говорете глупости ;)

А това "отдавна" може ли да го конкретизираш,защото до преди два месеца си беше валидно.

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 28 Дек 2008, 14:47

не ми се чати и спами в темата на човека, ако имате въпроси на Л.С.

;)
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 28 Дек 2008, 15:07

Тук намерих някаки неща http://www.notariusbg.com/index2.php?pa ... php&lan=Bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 28 Дек 2008, 15:20

Моята кола я продадох преди 2 години с покупко-продажба(договор Нотариус),така преди няколко дни идваха някакви които са я купили преди 2 месеца от някакъв,който този някакъв не се знае от кого я купил докато се стигне до този на който я продадохме....така и те дошли до нас по адреса на талона,което ще рече че никой не е сменявал талона(казват че колата не е прехвърляна-а аз гледам :shock: и го питам имаш ли договор за покупко-продажба от Нотариус,а тоя вика не знам само това имам/стария талон/)...така че когато имаш договор на покупко-продажба няма какво да те притеснява,но както казваш е пълномощно има риск където собственика да си я прибера обратно и още нещо ако някой дължи данъци няма право да прехвърля докато не си ги изплати,затова е популярно това пълномощно което носи 2 варианта-единия който е че собственика може да си прибере обратно колата(ако я намери,ако ли не да я обяви за крадена) за да си изплати дължимите данъци като си я продаде повторно или не дай боже ако стане някаква беля да блъснат някого и шофьора да избяга тогава е много зле за собственика!!!

Така,че най-добрия вариант е да си купиш законна кола на твое име!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 28 Дек 2008, 15:42

колега от мен дин савет-като чуещ за такава кола бягай на далеч 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 28 Дек 2008, 15:44

1)генерално пълномощно существува в него пише че .... има право да препродава колата дори и сам на себе си
2)много глупусти се изписаха в тази тема и нищо полезно
3)немаш грижи да купиш колата -прехвърляте я нотарялно и си ти с документите у кат ако искаш след това си я препродаваш сам на себе си и с пълномощното си бършеш г.за ставаш си пълноправен собственик без да те е.е кои какво преди ... само дето ще си се набутал малка такса да си я прехвърлиш сам на себе си
4) предишния шнорхел треа да е платил ГО и данък мани форумните специалисти какво ти пишат и плашат те още не знаят точно къде се намира кат сомо отбивката им е известна :mhihi: :mhihi:
5)иначе не искат да спамят па се изказват неподготвени чули от татко как уж ставало ма татко дал документите на комшията милиционер и тои го е направил и им ракзазва пеиказки от 1100 нощи да си оправдае комисионната

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 15:56

Мишу написа:1)генерално пълномощно существува в него пише че .... има право да препродава колата дори и сам на себе си
2)много глупусти се изписаха в тази тема и нищо полезно
3)немаш грижи да купиш колата -прехвърляте я нотарялно и си ти с документите у кат ако искаш след това си я препродаваш сам на себе си и с пълномощното си бършеш г.за ставаш си пълноправен собственик без да те е.е кои какво преди ... само дето ще си се набутал малка такса да си я прехвърлиш сам на себе си
4) предишния шнорхел треа да е платил ГО и данък мани форумните специалисти какво ти пишат и плашат те още не знаят точно къде се намира кат сомо отбивката им е известна :mhihi: :mhihi:
5)иначе не искат да спамят па се изказват неподготвени чули от татко как уж ставало ма татко дал документите на комшията милиционер и тои го е направил и им ракзазва пеиказки от 1100 нощи да си оправдае комисионната

Те това исках да кажа, само да допълня, че не ми искаха в КАТ ГО и данък :) Но и аз бях чувал че ги искат :)

Следваща

Назад към Извън Темата