Маршрут до Кицбюел-Австрия...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Маршрут до Кицбюел-Австрия...

Мнение от SKISA » 28 Дек 2008, 22:38

моля пътувалите през австрия -особенно зимните дни да ме посъветват за маршрут до австрия-кицбюел...!! ще пътувам до там и съм минавал само през вилах и от там по магистралата през залцбург към германия. интересува ме пътя през Зеел ам зее и от там през някакъв тунел до Сейнт Йохан дали става през зимата и дали не е много изкачване. отделно минаването през унгария ли да го направя или през словения и хърватско!???? дилемата ми е най-вече дали да се кача до залцбург и от там да сляза до кицбюел или да карам по най-прекият път през планината...!? пътя е 1200км и от ниш нататък си е все магистрала ,та мисля да го взема на един дъх. има и хора от групата ,които смятат да спят в любляна ,но аз съм се прибирал от мюнхен ,а и от по-нагоре на един дъх и не смятам да спя.
дайте съвети.....

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2008, 22:46

пътуваш Сърбия-Унгария-Австрия
там отиваш до Salzburg и оттам по B20 и после по B21 към Kitzbühel! Няма тунели и всичко е спокойно!

ето ти го участъка от Salzburg:

http://maps.google.de/maps?f=d&saddr=Sa ... 57812&z=10

всички пътища са прекрасни, пък и Австрийците са майстори на зимното почистване!

Друга алтернатива е пътя през Хърватска и Словения, който е с около 60 ЕУР по скъп и има тунели, но пък с около 80 км по къс - ти си решаваш!

Един съвет - почини си и се наспи преди Виена на Парндорф около 2-3 часа докато жена ти се разходи из магазините!

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Дек 2008, 22:53

унгария имаш впредвид през будапеща или отдолу през марибор ?
интересува ме най-бързият път ,а не най-прекият като километри...!
от сърбия хващам нагоре през суботица и будапеща и виена,залцбург и надолу ли....!?
пандорф някакъв квартал ли е във виена!?
не вярвам да мога да дремна -един ред бул ще ме оправи. карал съм коли на обратно и мисля ,че най-далечното беше от йена да се прибера до софия....!!

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2008, 22:59

SKISA написа:унгария имаш впредвид през будапеща или отдолу през марибор ?

Budapest разбира се - караш царския път - само магистрала и само гаааааз!
SKISA написа:интересува ме най-бързият път ,а не най-прекият като километри...!
от сърбия хващам нагоре през сегед и будапеща и виена,залцбург и надолу ли....!?

това е точно най-бързият път ако караш "добре" :lol: на магистралата, защото е САМО магистрала, няма граници,няма бутки за плащане на магистралата и няма тунели както е "отдолу". Това са все рискове за задръствания и чакане!
SKISA написа:пандорф някакъв квартал ли е във виена!?

не питай братко ... значи по-добре да не знаеш какво е ... пък така и жена ти :mhihi:
SKISA написа:не вярвам да мога да дремна -един ред бул ще ме оправи. карал съм коли на обратно и мисля ,че най-далечното беше от йена да се прибера до софия....!!

Ако караш деца, недей да рискуваш - карай си бързо, но когато ти се доспи, спираш и дремваш! Няма да стигнеш много по бързо ако клюмаш на волана !

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Дек 2008, 23:04

абсолютно си прав за клюмането...!! имам опита от поне 60 коли докарани от германия и усещам кога става зор. колата е с печка и мога да дремна ако видя проблем. карал съм само по пътя на джамбазите и отклонения не съм правил никога....!
кажи са за тоя пандорф ,че жената и без тва ски нема да кара и да я разведря малко по пътя....!?!? :mhihi:
през будапеща разликата е 160км повече ,отколкото през вилах и зеел ам зее....!!! със сигурност предпочитам без граници и сигурно тия 160км ще ги спестя през унгария като време щом казваш....
още едно питане -понеже ми трябва фотоапарат - никон там в австрия дали са по-евтини от тука !? в германия как е с техниката!?

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2008, 23:09

SKISA написа:кажи са за тоя пандорф ,че жената и без тва ски нема да кара и да я разведря малко по пътя....!?!? :mhihi:

http://www.designeroutletroermond.com

SKISA написа:още едно питане -понеже ми трябва фотоапарат - никон там в австрия дали са по-евтини от тука !? в германия как е с техниката!?

навсякъде по Европа е по-евтино от БГ когато става дума за маркова мултимедия ;)
Последна промяна CheGevara на 28 Дек 2008, 23:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 28 Дек 2008, 23:12

Тфа Парндорф е Outlet център..! Има над 150 магазина..! Аз всяка година по два пъти ходя там да си напазарувам дрехи..! Всичко е намалено- тази годна всичко беше, нз дали още е, -10%, защото Пандорф има 10 годишнина..! :mhihi: Ето ти сайт да видиш..! А тфа е пълния сайт..! Ама е на немски..! Аз като ходя с жената, после не мога да накарам да си тръгнем..! Ако имаш въпроси, може и на Л.С :)

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Дек 2008, 23:23

жената ше треа да ви черпи.....!! ше му дам на жипиеса парндорф да ме закара до там,5цата има печка и докато дремвам по съвета на Че,жената ше напълни торбите....!!! а ако има и магазини за техника и специално никон ще стана и аз за 10мин ....!!аз немам кво да избирам,вада елката ,сметам и ако е по-евтино купувам.
всъщност крайната точка е сейнт йохан ,но тва е на 8км от кицбюел и предполагам се кара по едни и същи писти там......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 28 Дек 2008, 23:32

Ето тфа тук е план на всичките 150 магазина- къде какво се намира, и как може да стигнеш до Парндорф..! Всичко си пише :)

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2008, 23:34

SKISA написа:всъщност крайната точка е сейнт йохан ,но тва е на 8км от кицбюел и предполагам се кара по едни и същи писти там......

да, всичко е една "писта" :mhihi: с една карта ползваш всичко в района! Аз ходя от другата страна на склона Saalbach-Hinterglemm щото са повече писти и е леко по-достъпно като квартири и цени. А пък ако тръгнете към Мюнхен звънни един тел ...

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Дек 2008, 23:52

няма да имам време за мюнхен...!
и аз бих потърсил някъде по-евтинко ,но има две "но"-та...!! първото е ,че мечтата ми да мина по последният скок на финала в кицбюел за спускането е просто от десетки години....!! там са минавали всички мои кумири скиори...!!второто е ,че нямах право на избор-заявката е на приятел и му отпада в последният момент и аз се включих...!!! и пак не е непосилно скъпо . да мина през кицбюел и като да пришпоря през раскас или на фибата в монте карло некое кабрио...!!! или да натисна доколкото ми стига шубето на "червената вода" на СПА с некоя алпина....!!! тва ми еоще като сън....!!! хода като нахилен идиот...!!
благодарско ,братко Че,.......благодарско ,весо...... ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Дек 2008, 0:22

А защо не опиташ вариантите за маршрут в www.viamichelin.com :roll: Иначе ако си се наспал добре,опрделено без никакъв проблем с такава кола ще стигнеш без спане :) Аз лятоска се прибирах от Оденсе,Дания -2200 км до Сф ,с 1 час сън,а пътувах 30 часа...(3 часа опашка на границата Унгария -Сърбия заради гастарбайтерите) и средна скорост около 65...Максимално съм вдигал не повече от 120.. :) И аз ти препоръчвам през Унгария :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Дек 2008, 7:21

Ако не те интересуваше бързината другия път е истината ;)

Той е само за завивачи - там кви ретропаради съм виждал и кво каране просто не е истина!

Иначе ЧеГевара е написал най-магистралното -бързото и евтино пътуване
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 29 Дек 2008, 10:41

Скиса,

нали имаш нави :) даваш китцбул и си готов :) Най-бърз е пъто по магистралата :)

Пс. Миналата година карахме там, и останах много доволен, има 1-2 писти с наклон над 70градуса... И като цяло са доста пистите :)

Ако не ви мързи минете през Милано за един бърз шопинг :)

Аватар

Мнение от SKISA » 29 Дек 2008, 10:49

нямам никакво време...!!зиам сина от последното класно и паля....!!!
жената още се дърпа ,щото тя ски не кара ,ма с тия кукички за парндорф и картата у джеба в градчето мислим да я склоним без бой...!! даже още умувам как ше кажа на началника ,че нема да ме има цела седмица.
имам нави ,ма навито дава и през любляна ,а па да не говорим ,че и-гоуто даде през румъния,щото явно сърбия не я брои за страна...!!! аз за тва разчитам на старият изпитан метод :"обади се на приятел". със сигурност нема да се загеба-търсех нито най-ветният ,нито най-късият ,а най-бързият път.
говори ,говори ми за 70 градуса!! ма тва са 70% на 70 градуса нема как да се спуснеш...!!! ;)
аз за тва съм наточил зъби и кантове и съм се подпрел на щеките от една седмица...!!!!

Следваща

Назад към Извън Темата