Разкодиране на micro SD

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Разкодиране на micro SD

Мнение от ///sasho » 02 Яну 2009, 16:41

Понеже знам , че в този форум има хора , които рабират технически от мобилни телефони реших да потърся съет тук.
Кодирах си картата с памет и сега. незнам как да я разкодирам. Вчера , пуснах кодиране на картата памет на телефона ми и като започна да я кодира и да отброява проценти изключих телефона и като го включих картата беше кодирана без да се запише ключа в телефона. След няколко опита да я разкодирам картата се блокира. Та въпроса ми е ако някой знае как може да я разкодирам , защото имам важно неща в нея. Знам , че ако я форматирам , ще стане , но ще се изтрие всичко в нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Яну 2009, 17:42

Пробвай да я вържеш към PC, кодирането би трябвало да е само на телефона, тия карти нямат софтуерно кодиране, имат хардуерно ключе само.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Яну 2009, 18:20

Като я сложа на компютъра и ми излиза да я форматирам , а аз искам информацията в нея да се запази.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 02 Яну 2009, 18:47

///sasho написа:Като я сложа на компютъра и ми излиза да я форматирам , а аз искам информацията в нея да се запази.

Преди време имаше една програма, с която се разкодираха карти(JAF или нещо подобно),за съжаление вече нямам идея къде може да се намери,а и аз я нямам.Единствения вариант сам си го посочил :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 02 Яну 2009, 18:57

ТОВА което ми идва на ум е да пробваш със стандартния код 12345...
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Яну 2009, 19:12

vectra написа:ТОВА което ми идва на ум е да пробваш със стандартния код 12345...

Ами то въобще не ми иска код , а направо ми пише , че е кодирана и няма ключ в телефона , който да я отключи. Търся някакъв начин само да извлеча инфото от нея на PC-то , и после да я форматирам и да го кача обратно на нея. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 02 Яну 2009, 19:21

///sasho написа:
vectra написа:ТОВА което ми идва на ум е да пробваш със стандартния код 12345...

Ами то въобще не ми иска код , а направо ми пише , че е кодирана и няма ключ в телефона , който да я отключи. Търся някакъв начин само да извлеча инфото от нея на PC-то , и после да я форматирам и да го кача обратно на нея. :roll:

А пробва ли на друг телефон(смартфон) какво ще стане?Някъде видях,че с Treo може да се отвори кодирана micro sd карта
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Яну 2009, 19:32

Brat mu написа:
А пробва ли на друг телефон(смартфон) какво ще стане?Някъде видях,че с Treo може да се отвори кодирана micro sd карта

Пробвах го и на Nokia Е51 и нестава , излиза , че картата е блокирана и пита дали да я форматира.
А какво е това Treo ? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 02 Яну 2009, 19:40

Да не би да е ТРИО по принцип повечето от сд микро картите се водят трио (защото е самата микро карта плюс още два накрайника)
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 02 Яну 2009, 22:21

Ако си с Нокия Симбиян е лесно .... пиши ми и ще ти кажа как става ...Има и готова програма за декодиране,ноо има и по лесен начин през експлолера се влиза в паметта на телефона после се търси един файл там я има :) или просто делваш файла :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 03 Яну 2009, 20:49

TUZara` написа:Ако си с Нокия Симбиян е лесно .... пиши ми и ще ти кажа как става ...Има и готова програма за декодиране,ноо има и по лесен начин през експлолера се влиза в паметта на телефона после се търси един файл там я има :) или просто делваш файла :)

С Nokia със Symbian съм Колега , ще ми кажеш ли как става? :roll:

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Яну 2009, 21:48

Инсталваш си ФеЕкслолер и след това влизаш в

C: => System => mmcstore е твоя файл ... качваш го на ПЦ и от там го отваряш с програма за текстови документи,там я има паролата ти.Другия варият е с програмата MMCPwd .... намираш я инсталираш я пускаш я и тя ти вади паролата.Кажи си телефона да ти я извадя ако =я нямаш.... с нея става още по-лесно,че няма кво да прехвърляш и да търсиш.Само я пускаш казва ти паса изписва ГОТОВО и вече знаеш паса :)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Яну 2009, 23:12

Не е от значение кой точно файлов експлорер ще сложиш. Ако нямаш: този ми върши идеална работа Ползвай версията 1.22, че в архива са 2 версии...

Инсталираш, стартираш го, натискаш 0 (нула) за влизане в настройките и маркираш 1-та и 4-та опция: Show hidden files + Show system files/folders иначе няма да видиш папката System .
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 04 Яну 2009, 14:18

Телефона е Nokia E66. :D
Ще пробвам с тези програми , които сте ми дали . Благодаря Колеги!!! :D

ms написа:Не е от значение кой точно файлов експлорер ще сложиш. Ако нямаш: този ми върши идеална работа Ползвай версията 1.22, че в архива са 2 версии...

Инсталираш, стартираш го, натискаш 0 (нула) за влизане в настройките и маркираш 1-та и 4-та опция: Show hidden files + Show system files/folders иначе няма да видиш папката System .

Колега , като пусна да инсталирам програмата на телефона и ми дава , че има някаква грешка и неможе да се инсталира. :roll:

Назад към Извън Темата