Въпрос за навигация на телефон...
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Въпрос за навигация на телефон...
Имам един въпрос който сигурно сте го разисквали ама на мене не ми е много ясно за кво иде реч, тъй като не съм ползвал такива неща... Става въпрос за това че си взех Нокиа Е71 и има няква GPS навигация... Която грам не я отбирам... Някой може ли да ми даде акъл от къде да си дръпна карта ли незнам какво се прави... И по възможност да обясни как става работата стъпка по стъпка... Мерси много предварително...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
SpLiT написа:Разрови се малко ТУК и ще намериш всичко нужно
Добре де коя тема е точно за тоя телефон... Има някви операционни системи които примерно не ги знам кви са на тоя телефон... Моя предния си беше 6233 и беше простичък телефон имаш си да си набираш клавиатура и това е ... Принципно съм поддръжник на обикновенните телефони ама тоя ми е подарък... И сега се налага да го ползвам та затова моля някой да каже евентуално коя тема да зяпам за него и коя карта е най-добра за момента... Другото което е говори ли му навигацията на тоя телефон или е няма като риба

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Принципно Нокиа ползват Symbian v9.2 (S60) операционна система. За картите, незнам... въпрос на вкус казало кучето
Аз лично съм със СониЕриксон П1и и ползвам Гармин навигация, лятото я тествах от гръцката граница до Пирея... заведе си ме перфектно, говореше ми една "дама", казва "Търн раит" и точно след 10 секунди ти идва момента за завиване. Аз бях очарован от ГПС-а в гръцко. Обаче веднъж го ползвах в София... ми... добре че не си изхвърлих телефона през джама...
П.П: Пак ти казвам разрови се из темите от линка дето ти дадох и ще намериш всичко нужно, особено сега като знаеш вече с кой Симбиан си

Аз лично съм със СониЕриксон П1и и ползвам Гармин навигация, лятото я тествах от гръцката граница до Пирея... заведе си ме перфектно, говореше ми една "дама", казва "Търн раит" и точно след 10 секунди ти идва момента за завиване. Аз бях очарован от ГПС-а в гръцко. Обаче веднъж го ползвах в София... ми... добре че не си изхвърлих телефона през джама...

П.П: Пак ти казвам разрови се из темите от линка дето ти дадох и ще намериш всичко нужно, особено сега като знаеш вече с кой Симбиан си

[quote="SaSo"][/quote]
Като за начало честито 2000-но мнение
После,аз на моя телефон ми казаха вообще да не се захващам да правим такова нещо,отидох дадох го и ми качиха карти на цяла европа,и до сега си бачкат безотказно
п.п не го отбирам много много,с е90 comunicator съм.
Като за начало честито 2000-но мнение

п.п не го отбирам много много,с е90 comunicator съм.
Последна промяна ///vlado на 07 Яну 2009, 18:01, променена общо 2 пъти
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Принципно Нокиа E71 ползва Symbian v9.2 (S60) операционна система. За картите, незнам... въпрос на вкус казало кучето

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Томтом е най-точна мисля но като цяло навигация за Symbian (NOKIA) Е само и единствено тормоз , тормоз и пак тормоз истината е под Windiws mobile в лицето на IGO ... Супер добър интерфейс както лесен така и красив програмата е на български както и картите са на български за БГ картата е много подробна и я ъпдейтват постоянно Говори ти дори на български кеф ти мъж кеф ти жена даже 2 жени имаш за избор
по-извесните згради ги има в 3д варянт както и релеф абе перфектната навигационна програма е ...

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Аз на моята Нокия N82 съм с ГарминХТ, и безплатна карта, взета от pocketbulgaria.com (Гармина с БГ дамски глас също можеш да го намериш там...).
Ползвам също и GoogleMaps. Изисква GPRS връзка, защото маршрутите и картите (на видимата част на екрана) си ги смъква от там.
Можеш да насложиш и GoogleEarth изображенията. Освен това първоначалното положение го определя за под 10 сек (дава ти местоположението на клетката, към която си вързан, и чак след това търси GPS).Дава ти точни инструкции къде да завиеш, но май засега не ти приказва....
Затова си ги държа и двете...
П.С. Преди това имах PDA - Windows Mobile 6, с вграден GPS, Wifi и т.н. и т.н. Да - по удобен е като GPS и всичко останало - голям тъчскрий дисплей, обаче като телефон бе доста зле. Батерията при моето говорене не издържаше един ден. Накрая не издържах и подарих ПДА-то на сина, а аз се върнах към Нокия
Нокията си е малка, компактна, удобна за говорене и батерията и държи почти два дена сериозно говорене (а се зарежда за под 1ч)...
А GPS и WIFI и e-mail клиентите ги ползвам сравнително рядко...
Ползвам също и GoogleMaps. Изисква GPRS връзка, защото маршрутите и картите (на видимата част на екрана) си ги смъква от там.
Можеш да насложиш и GoogleEarth изображенията. Освен това първоначалното положение го определя за под 10 сек (дава ти местоположението на клетката, към която си вързан, и чак след това търси GPS).Дава ти точни инструкции къде да завиеш, но май засега не ти приказва....
Затова си ги държа и двете...
П.С. Преди това имах PDA - Windows Mobile 6, с вграден GPS, Wifi и т.н. и т.н. Да - по удобен е като GPS и всичко останало - голям тъчскрий дисплей, обаче като телефон бе доста зле. Батерията при моето говорене не издържаше един ден. Накрая не издържах и подарих ПДА-то на сина, а аз се върнах към Нокия
Нокията си е малка, компактна, удобна за говорене и батерията и държи почти два дена сериозно говорене (а се зарежда за под 1ч)...
А GPS и WIFI и e-mail клиентите ги ползвам сравнително рядко...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Да съм малко по точен
http://www.all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?t=31548
Значи като цяло Нокия залагат на свой собствен софтуер за навигация Nokia Maps,може да си го изтеглия от сайта им напълно безплатно.
Той обаче не е достатъчно пълен и точен като карти,така че за момента Garmin e по добра като навигация.
Имай предвид че всички Нокии ползват за GPS модул A-GPS,който е далеч по калпав от Sirf Star III,слаган в смартфони с Windows mobile.
Така че не очаквай големи чудеса и точности дори с Garmin-a.
Ако нещо друго те интересува пиши
http://www.all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?t=31548
Значи като цяло Нокия залагат на свой собствен софтуер за навигация Nokia Maps,може да си го изтеглия от сайта им напълно безплатно.
Той обаче не е достатъчно пълен и точен като карти,така че за момента Garmin e по добра като навигация.
Имай предвид че всички Нокии ползват за GPS модул A-GPS,който е далеч по калпав от Sirf Star III,слаган в смартфони с Windows mobile.
Така че не очаквай големи чудеса и точности дори с Garmin-a.
Ако нещо друго те интересува пиши

- GPower
- Потребител
-
- Кара: С вратите на пред.
- Мечтае да кара: ///М Самолет
- Детайли за колата: E61 530i Touring
http://www.smartphones-world.com/forum/ ... php?t=9505
Това в което трябва да направиш ако имаш някакви въпроси може да ме потърсиш.
Това в което трябва да направиш ако имаш някакви въпроси може да ме потърсиш.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Ако инсталираш гармина, пиши да ти пратя доста добра рутираща карта 

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
аз съм с нокия Н95 - бачка си гармина, имам рутираща карта, обаче ме дразни това, че докато засече сателитите се минава поне 5 мин откакто съм включил навигацията. някой да се е преборил с този проблем?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
И при мене намира бавно сателит... Успях да го инсталирам Гармин... Готин е спор няма... Но едно немога да разбера как става... Добре като търся адрес и немога да пиша на кирилица зада го намеря...Някой има ли идея как мога да почна да пиша на кирилица зада намирам адреса... Отделно с това нещо не ми е ясно как се увеличава и намалява картата... Пише че със звезда и диес...Ама телефона ми е Е71 и е с QWERTY клавиатура и тия неща са на някои от копчетата... Моля някой който знае как става това да обясни... Мерси предварително...
SaSo написа:И при мене намира бавно сателит... Успях да го инсталирам Гармин... Готин е спор няма... Но едно немога да разбера как става... Добре като търся адрес и немога да пиша на кирилица зада го намеря...Някой има ли идея как мога да почна да пиша на кирилица зада намирам адреса... Отделно с това нещо не ми е ясно как се увеличава и намалява картата... Пише че със звезда и диес...Ама телефона ми е Е71 и е с QWERTY клавиатура и тия неща са на някои от копчетата... Моля някой който знае как става това да обясни... Мерси предварително...
Задържаш копчето, което е най-долу, най вляво на клавиатурата - едно квадратче, на което едната му страна е празна, а другата пълна, и докато го държиш натискаш звезда/диез:)
Колко се мъчих докато го намеря просто не е истина..
Поздрави.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3