Какво става ако...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Какво става ако...

Мнение от Metallium » 19 Окт 2004, 16:03

... си пиля колата а тя още не е загряла. Например на 1вото кръстовище което е на 20метра от вкъщи я изцедя..и така 2-3 пъти? Какви са последствията за двигателя или други части при такова експлатиране :?: Знам че е доста вредно ама как точно от техническа гледна точка :?:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Окт 2004, 16:26

маслото не се е разляло още из двигателя както трябва и може да пуснеш стружки горе долу отвсякъде - да надереш цилиндри, да "изпилиш" разпределитени валове, всички лагери...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 19 Окт 2004, 16:31

а маслото кога горе-долу се разлива добре-когато и температурата стигне оптималната (средата)? Изобщо имат ли връзка. Е сигурно имат щото вискозитета на маслото май също е различен при различна температура.. Щото и аз ръчкам от време на време ама примерно след 15-20мин каране още не е съвсем загряла а е примерно 1деление преди средата и се притеснявам ама не ми се чака :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Окт 2004, 16:52

След 15-20 минути каране колата да не ти е загряла?????
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Окт 2004, 17:21

това дето го имаш на таблото е темп на водата (освен ако не си със нова м-ка при които е темп. на маслото)- та водата загрява бързо- за 15-20 минути през зимата най-много. маслото обаче достига работната си температура много бавно. случва се дори след 30 минути каране още да не е горещо. ма не трябва да го жалиш чак докато ти стане горещо маслото- ако се съди по това как са направени новите м-ки при които червеното на оборотите започва от 4000 като е студена и постепенно се вдига до червената линия за около 15 минути каране- трябва да пазиш колата около 15 минути след като си я запалил (от напълно студена).

та така- 10тина минути за водата да се вдигне (освен ако не е мнгоо студено навън) и 10-20 минути за маслото да се загрее толкова че да може да го ръчкаш..
алекс
трабант 601с
разни други возила

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 19 Окт 2004, 21:10

Ами ако е лятото и е 30 градуса и може да си изпържиш яйце на капака на колата, дали ще е от значение кога я пилиш, аз мисля че 1 минута и е достатъчна да разкара маслото! :?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 19 Окт 2004, 21:16

Стрелката на темп. като излезе от синьото вече е спокойно. Преди това е кофти. Летят стружки, а особенно вредно е при теб щото гледам че си TDS

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 19 Окт 2004, 23:02

alx написа:....

Не е задължително да е нова и на Е30 М3 (та даже и на 320ис) има температура на маслото на мястото на уреда за моментния разход.. :wink:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 20 Окт 2004, 8:01

alx, човек ти така ми ги нареди че аз повече докато е студена няма да вдигна над 2500 оборота :(
Иначе на мене на борд коммютъра ми изписва температура на маслото..ама иска 20ина мин да стигне оптималната... :oops:
А наистина TDS-a иска повече пазене, че нали все пак е печка.

Пс: alx, мерси...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 20 Окт 2004, 21:34

Предполагам караш с добро масълце. Значи: Щом запалиш тръгваш, без да се боиш. Добрите масла имат добавки(подобрители), които го позволяват. Обаче се старай, докато не влезеш в що-годе нормална температура да форсираш яко двигателя. Така пишат всички спецове. Предполагам до този момент "маслото все още се намества някъде".
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 20 Окт 2004, 23:45

добре де.
за това, че маслото загрява по-бавно, ок.
а по въпроса как истива някой наясно ли е ?
в смисъл, често се случва лятно време, примерно, не си си палил колата от 30 мин. , палиш а температурата на водата е пощти по средата. обаче в какво състояние е маслото тогава? то по-бавно ли истива, или по-бързо?!
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 21 Окт 2004, 10:51

Алекс, ти изби рибата бе човече. Че аз от нас до бачкането пътувам 10 мин. Водата ми загрява чак на гарата. И сега какво? Да се влача като пенсионер-неделен шофьор? Бах маа му, за кво я купих тая фурия. за да не вдигам повече от 2500? Ей хора, я си карайте колите и не ги жалете. Че ще заприличате на онязи дядовци пред блоковете дето имат Москвич 407 от времето когато аз още не съм бил раждан.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 22 Окт 2004, 8:55

Значи аз карам с Кастрол РС синтетика....вчера бях за редовна смяна на 10 000 км и ги питах онези всезнайковци по този въпрос и казаха че специално за РС са нужни около 5мин да си влезе в нормален режим двигателя./"останалите на Кастрол около 10ина"/ Не знам дали се опитаха да правят реклама или наистина е така... :roll:

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 22 Окт 2004, 9:20

Engi написа:добре де.
за това, че маслото загрява по-бавно, ок.
а по въпроса как истива някой наясно ли е ?
в смисъл, често се случва лятно време, примерно, не си си палил колата от 30 мин. , палиш а температурата на водата е пощти по средата. обаче в какво състояние е маслото тогава? то по-бавно ли истива, или по-бързо?!

Според мен би трябвало да истива по-бавно, защото е с по-голяма гъстота от водата :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 22 Окт 2004, 10:12

джордж ако разцепиш баварката готов съм да я купя срещу четристин леа! :lol: като гледаш температурата че не е стигнала необходимата температура ти що му е*еш мамата на добичето?? Грешник такъв! :lol:
:dummy:

Назад към Извън Темата