България - турска тоалетна на изложба в Брюксел!
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
България - турска тоалетна на изложба в Брюксел!
България е представена като една голяма "турска тоалетна" в подготвена за откриване изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.
Наименованието на експозицията е "Ентропия". Тя е обявена от чешкото председателство на Европейския съюз като "модерна инсталация", която ще оживее на 15 януари, когато ще бъде официалното й откриване.
Замисълът на изложбата е всяка страна в ЕС да бъде представена по шеговит, но добронамерен и типичен за нея начин, след като съюзът обединява различни страни, а силата му е именно в това многообразие. Така Италия е показана като един голям футболен терен, а малка Словения - като една голяма планина. Националният символ на тази страна е високият алпийски връх Триглав, който се намира на нейна територия.
Всеки от макетите е изготвен от художник или скулптор от съответната страна. Това, което ще видят посетителите на изложбата като България, е творба на българката Елена Джелебова.
В подготвената във връзка с откриването на изложбата книжка се цитират мнения на художниците, подготвили макетите на своите държави. Елена Джелебова е цитирана: "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен".
Постоянното представителство на България към европейските институции протестира официално срещу вече окачения макет в Съвета на ЕС.
В протеста се отбелязва, че проектът е нелеп и е обида за българското национално достойнство, че е недопустимо страна членка на ЕС да бъде представяна по такъв начин и че трябва да бъде махнат. България ще предприеме необходимите дипломатически стъпки за това, се посочва в протеста.
Редица акредитирани в Брюксел чужди кореспонденти, видели подготвената изложба, запитаха кореспондента на БТА какво всъщност изразява макетът на България.
От Министерството на културата заявиха, че проявата не е обсъждана по никакъв начин с тях, че не са запознати с източника на покана и процедурата за избор на авторката Елена Джелебова, съобщи Медиапул.
http://dnes.dir.bg/2009/01/13/news38441 ... #sepultura
Просто нямам думи! До къде може да стигнат някой хора!
Наименованието на експозицията е "Ентропия". Тя е обявена от чешкото председателство на Европейския съюз като "модерна инсталация", която ще оживее на 15 януари, когато ще бъде официалното й откриване.
Замисълът на изложбата е всяка страна в ЕС да бъде представена по шеговит, но добронамерен и типичен за нея начин, след като съюзът обединява различни страни, а силата му е именно в това многообразие. Така Италия е показана като един голям футболен терен, а малка Словения - като една голяма планина. Националният символ на тази страна е високият алпийски връх Триглав, който се намира на нейна територия.
Всеки от макетите е изготвен от художник или скулптор от съответната страна. Това, което ще видят посетителите на изложбата като България, е творба на българката Елена Джелебова.
В подготвената във връзка с откриването на изложбата книжка се цитират мнения на художниците, подготвили макетите на своите държави. Елена Джелебова е цитирана: "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен".
Постоянното представителство на България към европейските институции протестира официално срещу вече окачения макет в Съвета на ЕС.
В протеста се отбелязва, че проектът е нелеп и е обида за българското национално достойнство, че е недопустимо страна членка на ЕС да бъде представяна по такъв начин и че трябва да бъде махнат. България ще предприеме необходимите дипломатически стъпки за това, се посочва в протеста.
Редица акредитирани в Брюксел чужди кореспонденти, видели подготвената изложба, запитаха кореспондента на БТА какво всъщност изразява макетът на България.
От Министерството на културата заявиха, че проявата не е обсъждана по никакъв начин с тях, че не са запознати с източника на покана и процедурата за избор на авторката Елена Джелебова, съобщи Медиапул.
http://dnes.dir.bg/2009/01/13/news38441 ... #sepultura

Просто нямам думи! До къде може да стигнат някой хора!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Защо да е недопустимо.Самоирония се казва.А и май някой трябва да ни свали на земята,щото много популярно стана да сме "най-умните,най-спосбните,най-интелигентни,най-работливите,най-можещите" по Европа и света.Може и да е така,ама когата на трима свестни българи се пада един автобус роми(ще го напиша културно) по Европа не за кенеф ми не знам на какво им приличаме на ония.
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
аман от малоумници...
таз мома сеа търси слава пак на наш гръб..е сега станахме за смях отново...
много ме е яд на такива творци-толко е неграмотно това...

таз мома сеа търси слава пак на наш гръб..е сега станахме за смях отново...
много ме е яд на такива творци-толко е неграмотно това...

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Ние българите май сме най-добри сами да се правим за смях! Само сифона липсва! Аман от тъпаци! 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
страхотно е направено и не доза а е цяла ситина аз ако можех да направя тоия проект стях да направя българия в формата на 4ове4е което се надупило с свалени гашти и европа като друго 4ове4е което ме заврело кур от зад и му подава 5 евро щото по к**ва държава на дали ще има някога нас ние бат за си4ко за пари и за без пари

Re: България - турска тоалетна на изложба в Брюксел!
Елена Джелебова написа:За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен.
Тя мацката поне си е казала, че точно това цели. Аз в първия момент си помислих че нещо и хлопа дъската, ама евалата и права след тия думи. Не всеки може да направи нещо подобно, вярно че е доста екстремно...
Но на мен по-ми хареса ей това изявление
Еми как ше знаят като са "турския нужник" явно не само авторката мисли така, те сами си го признават.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
///Vasko написа:Евала на Елена Джелебова, проекта и е много сполучлив и точен, няма нищо прекалено, напълно отразява истината за държавата ни.
В началото ме хвана яд на дамата,но като се замисля май е права!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Аз мисля, че това преминава всякаква, дори и най далечната граница на добрия вкус.
Просто авторката Елена Джелебова е отишла в сградата на Съвета на ЕС и се е изсрала!
Много неща мога да кажа, но не ми се казват...
Писна ми от нихилизъм!
Просто авторката Елена Джелебова е отишла в сградата на Съвета на ЕС и се е изсрала!
Много неща мога да кажа, но не ми се казват...
Писна ми от нихилизъм!
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Абе, хора, стига говорили глупости, бе! Начинът да подобриш положението в дадена страна определено не е като на големи форуми я дискредитираш по този начин!!! Затова сме на тоя хал, защото българина винаги най-много е обичал да плюе по страната си, по народа си, по всичко!
Този феномен най-ясно го видях, когато живеех в Германия. Всеки там мрънка "Тука е ебаси гадното, не я понасям тая страна, искам си в България". Искаш си в България, там било най-добре...ама всъщност що ли не й е*еш пут*ата майчина на тая България.
Начинът да изразиш протеста си е не като се подиграеш публично със страната си. Първо показва ниска култура, второ е просташко, но най-вече прави лошо впечатление. Крайно време е българинът да разбере, че ЕС си има далеч по-важни дейности и задължения от това да ни оправят бъркотиите. Ние сами трябва да си ги оправим, защото техния метод вече го видяхме - кръц фондовете и да си гледаме работата!
Този феномен най-ясно го видях, когато живеех в Германия. Всеки там мрънка "Тука е ебаси гадното, не я понасям тая страна, искам си в България". Искаш си в България, там било най-добре...ама всъщност що ли не й е*еш пут*ата майчина на тая България.
Начинът да изразиш протеста си е не като се подиграеш публично със страната си. Първо показва ниска култура, второ е просташко, но най-вече прави лошо впечатление. Крайно време е българинът да разбере, че ЕС си има далеч по-важни дейности и задължения от това да ни оправят бъркотиите. Ние сами трябва да си ги оправим, защото техния метод вече го видяхме - кръц фондовете и да си гледаме работата!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Мишел написа:Доста е просташко.....Не го одобрявам и не е това начина да се предизвика патриотизъм!!! След като ние самите се оприличаваме на тоалетна, не виждам как ще очакваме Европа да ни приема по друг начин......
И аз съм на това мнение.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3