Въпрос : За лаптопите и безжичния интернет...
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Въпрос : За лаптопите и безжичния интернет...
Кои лаптопи могат да имат безжичен интернет? чух че се продава нещо като сим карта за около 450 лева и се сляга някъде в лаптоп-а и после не се плащат никакви такси. Някой може ли да ми разясни малко повече за безжичния интернет при лап топите и как се казва тази функция?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Wireless Lan карта се казва това чудо
карта се купува и за notebook и за РС. Трябва разбира се да имаш и Wireless Lan Point (Router) - тоест мрежа в която ще се включиш.
Разбира се, че не е безплатно - Router-a трябва отнякъде да смуче интернет ... който от своя страна се плаща (освен ако не се плаща
)

карта се купува и за notebook и за РС. Трябва разбира се да имаш и Wireless Lan Point (Router) - тоест мрежа в която ще се включиш.
Разбира се, че не е безплатно - Router-a трябва отнякъде да смуче интернет ... който от своя страна се плаща (освен ако не се плаща

в уважаващите себе кафенета и заведения
има WiFi пойнтс
седиш си в макдоналдс с лаптопера и сърфираш
там продават и карти за достъп, които са като картите за интернет - нещо като username/password и имаш определен брой минути
по всички летища има такива, mcdonalds, starbucks, и навсякъде където видиш табелка WiFi
в българия за съжаление са малко местата, някъде бях гледал карта със заведения който го предлагат, но не мога да я намеря
основно макдоналдс мисля че беше
а картата е PCMCIA, голяма е колкото кредитна карта и се мушка в слотовете отстрани на лаптопа
някой (по скорошните модели) си го имат вградено
гледай спецификациите на лаптопа, ако има ще си го пише
другия вариант е с ифраред-а през джиесема и мтел
аз съм така, поне докато вкарат масово WiFi

седиш си в макдоналдс с лаптопера и сърфираш

там продават и карти за достъп, които са като картите за интернет - нещо като username/password и имаш определен брой минути
по всички летища има такива, mcdonalds, starbucks, и навсякъде където видиш табелка WiFi
в българия за съжаление са малко местата, някъде бях гледал карта със заведения който го предлагат, но не мога да я намеря
основно макдоналдс мисля че беше

а картата е PCMCIA, голяма е колкото кредитна карта и се мушка в слотовете отстрани на лаптопа
някой (по скорошните модели) си го имат вградено
гледай спецификациите на лаптопа, ако има ще си го пише
другия вариант е с ифраред-а през джиесема и мтел

аз съм така, поне докато вкарат масово WiFi

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Ясно, значи с тоя Уайърлес лан трябва да съм в точка в която се предава тоя сигнал. Това не е много оферта
другите начини значи са през гсм, с нокиа 7250и ще стане ли работата
Също искам да ми кажете. Кои са всичките функции по които трябва да търся лап-топ за да имам всички възможности за безжичен интернет. Ако може да ми ги изредите, защото от ПЦ технологии не разбирам
А няма ли вариант за непрекъснат безжичен достъп до интернет?

другите начини значи са през гсм, с нокиа 7250и ще стане ли работата

Също искам да ми кажете. Кои са всичките функции по които трябва да търся лап-топ за да имам всички възможности за безжичен интернет. Ако може да ми ги изредите, защото от ПЦ технологии не разбирам

- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
чух че се продава нещо като сим карта за около 450 лева и се сляга някъде в лаптоп-а и после не се плащат никакви такси
така....
продава се GPRS модул за лаптопи в който се слага сим карта на Мтел или Глобул и ползваш интернет през GPRS навсякаде кадето мобилния оператор има покритие..... цената не мога да кажа дали е актуална но мога да проверя!
относно таксите.... няма такъв филм за без пари

Потребление в рамките на един таксуващ период Цена на 1 MB за всяко ниво
в лева (без ДДС)
До 2 MB 4,00
От 2 до 5 MB 3,00
От 5 до 10 MB 2,00
От 10 до 25 MB 1,50
От 25 до 50 MB 1,25
Над 50 MB 1,00
тва са цените на Мтел.... качеството е добро... отлично в сравнение с на Глобул......
Иначе въпросният GPRS модул се продава от Алфа Фоне и е с марката Нокиа

другия вариант за безжичен интернет го е обяснил cokey при това доста добре... няма какво да добавя.....
Иначе всеки Лаптоп над 200 мегахерца и 32 рам можеш да му пуснеш интернет..... е сега друг е въпроса че въпросния GPRS модул май искаше поне 1GHz за процесор...... а относно WiFi не съм запознат с минималните изискваня към компютъра но и тва лесно може да провери

2 Hard 4 You
Значи може би ти трябва GPRS-PCM карта, тя прилича и се включва също като PCMCIA карта, но представлява GSM телефон с поддръжка на GPRS,SIM картата сев слага вътре и има антенка, която стърчи отвън. Достъпът се плаща на МВ трафик, питай GSM операторите за тарифата. GPRS осигурява до 161 kbps теоретично, на практика до 44 kbps.
Ползваш интернет навсякъде с покритието на съответния оператор.
Хубавото е, че се плаща на трафик и ако я ползваш за мейл или нещо такова не е скъпо.
П.С.
Сори, ZealoT
май писахме по едно и също време...
Ползваш интернет навсякъде с покритието на съответния оператор.
Хубавото е, че се плаща на трафик и ако я ползваш за мейл или нещо такова не е скъпо.
П.С.
Сори, ZealoT
май писахме по едно и също време...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
ZealoT написа:.............Иначе всеки Лаптоп над 200 мегахерца и 32 рам можеш да му пуснеш интернет.....
Хехехеееееееееееее, 486DX4/75 mHz 20 MB RAM, 300MB HDD, PCMCIA LAN or modem, Opera 6.0 = убийствен ИНет. Ползвам го от 1995 год. до сега. На всичкото отгоре е с WIN95 и нямам грижи с вирусите понеже отдавна никой не пише вируси за FAT16

GPRS е супер скъпо, на всичкото отгоре неоправдано скъпо
ше плащам аз 50 кинта за 50мб, е аре нема нужда
WAP-а е 3 лева на час
верно скоростта е ниска, но пък никой не е седнал да смуче филми през WAP/GPRS
за един час (през GSM-а с WAP)мога да си проверя всичките пощи във всичките мейл сървъри дето ги имам, да напиша 100 отговора, също така да посетя още 10 форума и да изакам там 20 поста
и това за 5 лева, с кафето и колата
м-машината, всички телефони които имат инфрачервен (infrared) порт ше станат, трябва само да им инсталираш софтуерчето, което ти идва с телефона на едно сиди
ако няма сд - теглиш от сайта на производителя
тоз "непрекъснат" безжичен интернет за у вас ли си го искаш или докато пътуваш?
щот за у вас вариантите са други...
пък он-да-роуд май са тез само, поне в бг
ше плащам аз 50 кинта за 50мб, е аре нема нужда

WAP-а е 3 лева на час
за един час (през GSM-а с WAP)мога да си проверя всичките пощи във всичките мейл сървъри дето ги имам, да напиша 100 отговора, също така да посетя още 10 форума и да изакам там 20 поста

м-машината, всички телефони които имат инфрачервен (infrared) порт ше станат, трябва само да им инсталираш софтуерчето, което ти идва с телефона на едно сиди

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
BMW///M-ma6inata написа:...Кои са всичките функции по които трябва да търся лап-топ за да имам всички възможности за безжичен интернет. Ако може да ми ги изредите, защото от ПЦ технологии не разбирам
Това получих скоро след регистрация за нещо /:dunno:/ в дир-а. Тогава www.wifi.dir.bg работеше, сега нещо не ще. Там имаше сигурно всичко за wifi - местата, където е достъпно, цените, необходим хардуер. Запомнил съм само, че Centrino си има всичко необходимо вградено.To: "wifi card" <ххх@хххmail.com>
Subject: wifi card
Date: Thu, 07 Oct 2004 16:29:19 +0300
Благодарим Ви, че се възползвахте от услугите на PayDir
Активационен код за WiFi :
email: ххх@хххmail.com
cardcode: ххххххххх
За да използвате номера е необходимо да се намирате в WiFi зона. Във всички WiFi зони на Dir достъпът до www.dir.bg, www.wifi.dir.bg е безплатен. За да получите пълен Интернет достъп когато сте в зона отворете един от посочените сайтове и в активационното поле на www.wifi.dir.bg или в www.dir.bg въведете полученият десет цифрен номер.
Активационният номер дава възможност за многократно ползване. За да можете да го използвате допълнително е необходимо да прекратите сесията си на адрес www.wifi.dir.bg като натиснете бутон ИЗХОД.
Напомняме Ви, че достъпът и до Pay Dir е безплатен в WiFi зоните на Dir , и можете по всяко време да закупите активационен номер ( номер за WiFi достъп).
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Как да няма безплатен интернет.
Намираш некой бизнес с WiFi връзка и смотан администратор, сядаш на около и си смучеш като луд. Оня ден имах 5Мбит връзка от нас. Неква нова фирма се нанесоха в съседния блок и бяха забравили да си включат енкрипцията на връзката. Цяла нощ смуках с 130+Кб/с и на сутринта като станах вече беше с енкрипция. Но пак си поднових колекцията на флмчета с коли, музика и подобни.
А в Брисбейн (И доста други градове) в центъра на града има безплатен безжичен нет за всички които искат да го ползват. Не е от най бързите но става.
Намираш некой бизнес с WiFi връзка и смотан администратор, сядаш на около и си смучеш като луд. Оня ден имах 5Мбит връзка от нас. Неква нова фирма се нанесоха в съседния блок и бяха забравили да си включат енкрипцията на връзката. Цяла нощ смуках с 130+Кб/с и на сутринта като станах вече беше с енкрипция. Но пак си поднових колекцията на флмчета с коли, музика и подобни.
А в Брисбейн (И доста други градове) в центъра на града има безплатен безжичен нет за всички които искат да го ползват. Не е от най бързите но става.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
cokey написа:GPRS е супер скъпо, на всичкото отгоре неоправдано скъпо
ше плащам аз 50 кинта за 50мб, е аре нема нужда![]()
WAP-а е 3 лева на час
за един час (през GSM-а с WAP)мога да си проверя всичките пощи във всичките мейл сървъри дето ги имам, да напиша 100 отговора, също така да посетя още 10 форума и да изакам там 20 поста![]()
виж сега ... не сам казал че е евтино.. човека просто попита какви са вариантите.... и аз споделих.... чесно да си кажа и аз така като теб ползвам нет у нас като лана не бачка.... но мисля че е хубаво да се знаят всички варианти... както WAP така и GPRS i WiFi
а и всеки разполага с различни средства и има хора за които 50 кинта не са нищо.... на фона на лаптоп за 4000 лева

сори за офтопика

2 Hard 4 You
даве и аз споделих, не ми е била идеята да се заяждам, сори ако е прозвучало така
бтв, верно 50 лева не са нищо на фона на 4000, ама са си 1%
ако си точи редовно по толкова, току виж че подарил на мтел още половин лаптоп
в тая тема вече се събраха мнения за общо взето всички варианти - WAP, GPRS, WiFi...надявам се да е полезна за някой
само за WLAN още нямаме подробности, ако някой има впечатления да напише
във форума на data.bg някой продаваше AccessPoint за в къщи за смешни пари

бтв, верно 50 лева не са нищо на фона на 4000, ама са си 1%
ако си точи редовно по толкова, току виж че подарил на мтел още половин лаптоп

в тая тема вече се събраха мнения за общо взето всички варианти - WAP, GPRS, WiFi...надявам се да е полезна за някой
само за WLAN още нямаме подробности, ако някой има впечатления да напише
във форума на data.bg някой продаваше AccessPoint за в къщи за смешни пари

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2