чл.20 ал.2 ЗДП
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
чл.20 ал.2 ЗДП
Някой може ли да ми каже каква е глобата за това нарушение, защото целия гугъл прерових и не намерих нищо конкретно.
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.
А за глобата не пише, явно се определя в зависимост от обстоятелствата.
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.
А за глобата не пише, явно се определя в зависимост от обстоятелствата.
Последна промяна nikolai_v на 18 Яну 2009, 2:19, променена общо 1 път
Чл.20 , ал.2 (Изм. - ДВ, бр.51 от 2007г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.
Това е колега
Упс, колегата nikolai_v ме е изпреварил със секундите, понеже го писах ръчно
Това е колега

Упс, колегата nikolai_v ме е изпреварил със секундите, понеже го писах ръчно

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
:)
Колега,явно имаш АКТ написан по 'НЕСЪОБРАЗИЕЛНОСТ' което е в твоя полза.Казвам така,защото 1-ми АКТ бе6е по НЕСЪОБРАЗИТЕЛНСОТ правя ПТП,след 6-7 месеца пак правя но този път ми писаха по 'НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ' с което двата АКТА се разминават и нетисе отнема книжката,а само точки и глобата по АКТА.Съответно несе удължава срока и по-бързо си възстановяваш точките.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
Мда за катастрофа е акта и ми беше чудно каква е глобата, защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
BMWALPINA написа:защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.
Те винаги така казват за да почерпиш 20 лева и после пак си пишат едно и също дееба и мародерите

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
X-citer написа:BMWALPINA написа:защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.
Те винаги така казват за да почерпиш 20 лева и после пак си пишат едно и също дееба и мародерите
Педерасчета

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Педерасчета са ,че не пишат актове наред ....но това време ще мине .BMWALPINA написа:X-citer написа:BMWALPINA написа:защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.
Педерасчета
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Ся си прочетох Акта, точно тоя Член е цитиран - Чл.20/2/- предл.3. "Поради двежение със скорост, несъобразена със състоянието на пътя /заледен и обработен с пясък/... бля-бля"...излетях от пътя.
Ченгето ми каза: "Понеже са ти големи щетите, това пиша- по тоя член, глобата ще е 100 лева, но няма да ти вземат точки". Това е май като няма други пострадали. Ако ми били по-малки щетите, Акта щял да е за 20 лева...
явно си същия случай като мен, кажи каква ти е била катастрофата

Ченгето ми каза: "Понеже са ти големи щетите, това пиша- по тоя член, глобата ще е 100 лева, но няма да ти вземат точки". Това е май като няма други пострадали. Ако ми били по-малки щетите, Акта щял да е за 20 лева...

BMWALPINA написа:Мда за катастрофа е акта и ми беше чудно каква е глобата, защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
На жълтите павета се загледах в Е36цата на ///Марто и като погледнах пак напред се оказа, че всички са спрели...и аз спрях в един бакшиш

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
klintan66 написа:Педерасчета са ,че не пишат актове наред ....но това време ще мине .BMWALPINA написа:X-citer написа:BMWALPINA написа:.............................
.........................................
Педерасчета

Apassionata написа:Ся си прочетох Акта, точно тоя Член е цитиран - Чл.20/2/- предл.3. "Поради двежение със скорост, несъобразена със състоянието на пътя /заледен и обработен с пясък/... бля-бля"...излетях от пътя.![]()
![]()
BMWALPINA написа:Мда за катастрофа е акта и ми беше чудно каква е глобата, защото ми казаха, че ще ми пишат, така че да не ми вземат точки.
+1 глоба 100 лева, но при мен на постановлението пише и
С влизане в сила на нп 139668 се отнемат 4 контр.точки
Към датата на издаване на наказателното постановление нямате отнети контролни точки с влезли в сила нак. постановления.
Остават ви 39 контролни точки.
Нали максималния брой точки е 39?! Не са ми взели точки или са се объркали нещо ? Ако искате мога да го сканирам но пише точно така.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2