Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг
Гледам около нас доста народ са си сложили по една верига м/у две колчета на тротоара и си я заключват с катинар. Става дума за идеалния център в София. Не мисля че може да се търпи подобно нещо, като това е 100% антизаконно според мен, Става само ако е пред гараж или вход за заден двор, ама ей така някой си байчо да реши че това си е неговото място и да си го заключва е меко казано нагло.
Та сега си купих 5 катинара и довечера минавам на обиколка ще заключвам наред. С два катинара все пак ще е по-сигурно, че някой няма да му паркира на мястото. Пък ако иска може да ми се обади да му дам ключа.
Само не знам дали ще се осъзнаят, че това с веригите и катинарите не е "хубаво"
Та сега си купих 5 катинара и довечера минавам на обиколка ще заключвам наред. С два катинара все пак ще е по-сигурно, че някой няма да му паркира на мястото. Пък ако иска може да ми се обади да му дам ключа.

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Е то на някои места и бариери си слагат, например на "Люботрън" в Лозенец, тия от блок 63 май беше са си сложили бариера пред паркинга на блока, то по скоро е задъдената уличка де.....и си стоят там 5-6 коли, чиито собственици живеят в блока явно и така....се едно улицата си е тяхна 

F**k them all!
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Съгласен съм, че не е "хубаво", ама па и като си навре некой колата във входа ми пак не съм "много щастлив". (темата сега ще стане като за майката, 'дет драскаше колите).
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
България затова е на тоя хал всеки си прави каквото си иска .Закони има ама никой не ги спазва.Пълна АНАРХИЯ си е.Не ги заключвай ами закачай ги за колата и газ .Всички такива вериги,бариери закачаш ги и газ до изкореняването им.Виж някой приятел с джип ,че е по лесно.
Защо ли в Европа няма такива заграждения а ? 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Добър вариант или му срежи винтилите на колата! 

Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там 

the project is ready....

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Евала на тия хора
щото то нема оправия иначе
Напълно съм за
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира
Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата им
щото разбираш ли те тея антики трябва да седят тука да си ги наглеждат, нищо че не ги карат
(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит
)

И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира

Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата им

(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- AGT
- старши ентусиаст
-
Dido_stz написа:тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там
Айде сега пък ти се замисли защо това го има само в БГ.
P.S.Лятото като си идвах до БГ си спирах колата пред съседния блок защото само там имаше място.Там има там спирам това е положението колкото и да ми е неприятно.Въпрос на култура.
Съвет от КАТ !
Колега, не само в центъра го има. И в младост го има... една вечер спрях на место с катинар и верига, която беше свалена, нямаше други места и реших, че просто човека го няма за дълго време и няма да е проблем да спра.
На сутринта колата ми беше заключена с веригата... реших да се разправям но като слязах вече беше свалена...
Идеята с катинарите е чудна
На сутринта колата ми беше заключена с веригата... реших да се разправям но като слязах вече беше свалена...
Идеята с катинарите е чудна

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
M2PR написа:....
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира![]()
Абе не знам дали тряя да се слагат вериги, но една сутрин миналата седмица излизаме от нас с Мъжот... и той като по- наблюдателен разправя: Погледни, я ми покажи една кола със Софийска регистрация в 10 метра диаметър... и Вярно, какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца... Сега ще се засагнат някои тука, но преди няколко вечери се прибрах в нас с 5 / пет/ листа А4 / за всеки случай/, прилежно сложени във джоб и два от тях бяха сложени с голяма любов на чистачките на две коли... Едната червена кошница виси точно пред блока отпреди да завали снега, тоест преди Нова Година, грам не е мърдана, имаше още сняг на предното стъкло. Другата, и тя е там от поне 1 месец... Няма да казвам какво бях написала на табелките, но явно съм била доста категорична и тази сутрин и двете ги нямаше...
А тук в Центъра, един колега ряза веднъж побеснял няква верига... След три дни имаше нова... Няма оправия...

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
AGT написа:Dido_stz написа:тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там
Айде сега пък ти се замисли защо това го има само в БГ.
P.S.Лятото като си идвах до БГ си спирах колата пред съседния блок защото само там имаше място.Там има там спирам това е положението колкото и да ми е неприятно.Въпрос на култура.
трудно ще те разберат...а който иска да паркира пред къщи да си купи гараж.....нито тротоарът, нито улицата принадлежат на някой друг освен на общината....това май само в БГ го има, още от соц време е важно москала да е паркиран пред блока и ако някой ти вземе мястото пирон, пукане на гуми, счупени чистачки....зле зле...

- AGT
- старши ентусиаст
-
Apassionata написа:..................... какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца...
Почти във всяка столица е така..........само дето няма вериги и катинари и стари трошки дето никой не ги кара

Съвет от КАТ !
AGT написа:Apassionata написа:..................... какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца...
Почти във всяка столица е така..........само дето няма вериги и катинари и стари трошки дето никой не ги кара
Тука малко може да се разсъждава и в едната и в другата посока.... да, не е редно такива "чужди" коли да висят със седмици пред жилищна кооперация и хората, които живеят там да не могат да спрат. Но пък последните не мисля, че имат право да правят такива ограждения

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4