Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг

Мнение от penio » 23 Яну 2009, 15:39

Гледам около нас доста народ са си сложили по една верига м/у две колчета на тротоара и си я заключват с катинар. Става дума за идеалния център в София. Не мисля че може да се търпи подобно нещо, като това е 100% антизаконно според мен, Става само ако е пред гараж или вход за заден двор, ама ей така някой си байчо да реши че това си е неговото място и да си го заключва е меко казано нагло.
Та сега си купих 5 катинара и довечера минавам на обиколка ще заключвам наред. С два катинара все пак ще е по-сигурно, че някой няма да му паркира на мястото. Пък ако иска може да ми се обади да му дам ключа. :twisted: :twisted: :twisted: Само не знам дали ще се осъзнаят, че това с веригите и катинарите не е "хубаво"

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 23 Яну 2009, 15:44

жалко че я спряха иконката която беше най - подходяща :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 23 Яну 2009, 15:44

Изображение

накажи гиии Изображение

Ей, няма такъв тарикат като българина Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 23 Яну 2009, 15:51

Е то на някои места и бариери си слагат, например на "Люботрън" в Лозенец, тия от блок 63 май беше са си сложили бариера пред паркинга на блока, то по скоро е задъдената уличка де.....и си стоят там 5-6 коли, чиито собственици живеят в блока явно и така....се едно улицата си е тяхна :roll:
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 23 Яну 2009, 16:00

Съгласен съм, че не е "хубаво", ама па и като си навре некой колата във входа ми пак не съм "много щастлив". (темата сега ще стане като за майката, 'дет драскаше колите).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 16:05

България затова е на тоя хал всеки си прави каквото си иска .Закони има ама никой не ги спазва.Пълна АНАРХИЯ си е.Не ги заключвай ами закачай ги за колата и газ .Всички такива вериги,бариери закачаш ги и газ до изкореняването им.Виж някой приятел с джип ,че е по лесно. ;) Защо ли в Европа няма такива заграждения а ? ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 23 Яну 2009, 16:19

Добър вариант или му срежи винтилите на колата! :lol:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 23 Яну 2009, 16:21

тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там :?:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 23 Яну 2009, 16:31

Евала на тия хора :idea: щото то нема оправия иначе :evil: Напълно съм за :idea: :!: :!: :!:
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира :evil:
Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата им :evil: щото разбираш ли те тея антики трябва да седят тука да си ги наглеждат, нищо че не ги карат :evil: :evil: :evil:
(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит :evil: :evil: :evil: )
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 16:34

Dido_stz написа:тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там :?:

Айде сега пък ти се замисли защо това го има само в БГ.

P.S.Лятото като си идвах до БГ си спирах колата пред съседния блок защото само там имаше място.Там има там спирам това е положението колкото и да ми е неприятно.Въпрос на култура.
Съвет от КАТ !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 23 Яну 2009, 16:40

Колега, не само в центъра го има. И в младост го има... една вечер спрях на место с катинар и верига, която беше свалена, нямаше други места и реших, че просто човека го няма за дълго време и няма да е проблем да спра.

На сутринта колата ми беше заключена с веригата... реших да се разправям но като слязах вече беше свалена...

Идеята с катинарите е чудна :lol:
:yes:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 23 Яну 2009, 16:45

M2PR написа:....
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира :evil:

Абе не знам дали тряя да се слагат вериги, но една сутрин миналата седмица излизаме от нас с Мъжот... и той като по- наблюдателен разправя: Погледни, я ми покажи една кола със Софийска регистрация в 10 метра диаметър... и Вярно, какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца... Сега ще се засагнат някои тука, но преди няколко вечери се прибрах в нас с 5 / пет/ листа А4 / за всеки случай/, прилежно сложени във джоб и два от тях бяха сложени с голяма любов на чистачките на две коли... Едната червена кошница виси точно пред блока отпреди да завали снега, тоест преди Нова Година, грам не е мърдана, имаше още сняг на предното стъкло. Другата, и тя е там от поне 1 месец... Няма да казвам какво бях написала на табелките, но явно съм била доста категорична и тази сутрин и двете ги нямаше...
А тук в Центъра, един колега ряза веднъж побеснял няква верига... След три дни имаше нова... Няма оправия... :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 23 Яну 2009, 16:46

AGT написа:
Dido_stz написа:тъй си мислите вие, ай си представете че вие си живеете там и няма къде да си оставите колата, щот някой постоянно има движение и коли там :?:

Айде сега пък ти се замисли защо това го има само в БГ.

P.S.Лятото като си идвах до БГ си спирах колата пред съседния блок защото само там имаше място.Там има там спирам това е положението колкото и да ми е неприятно.Въпрос на култура.

трудно ще те разберат...а който иска да паркира пред къщи да си купи гараж.....нито тротоарът, нито улицата принадлежат на някой друг освен на общината....това май само в БГ го има, още от соц време е важно москала да е паркиран пред блока и ако някой ти вземе мястото пирон, пукане на гуми, счупени чистачки....зле зле...
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 16:49

Apassionata написа:..................... какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца...

Почти във всяка столица е така..........само дето няма вериги и катинари и стари трошки дето никой не ги кара ;)
Съвет от КАТ !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Яну 2009, 16:56

AGT написа:
Apassionata написа:..................... какви ле не имаше - Благоевград, Перник, Стара Загора, Враца...

Почти във всяка столица е така..........само дето няма вериги и катинари и стари трошки дето никой не ги кара ;)

Тука малко може да се разсъждава и в едната и в другата посока.... да, не е редно такива "чужди" коли да висят със седмици пред жилищна кооперация и хората, които живеят там да не могат да спрат. Но пък последните не мисля, че имат право да правят такива ограждения :roll: Кой им дава право да спират само те там? Тези 3 кв.м. са собственост на общината, някой нито си е платил за това "паркомясто", нито нищо. Сега, друг е случая, с винетните стикери, които уж си плащаш, уж не ти осигуряват място, това е другия абсурд. Но като се замисли човек, казвате за гаражи....къде кооперациите в центъра са с гаражи към тях? Къде има място да се посторят такива? Никъде....блок до блок!!!! И да искаш да си платиш и направиш гараж, то просто няма къде :confused: И всичко става една борба, кой е по-бърз и кой по-добър маневрист, от там идва отмъщението на Пиронената Лейди, от там почваме да се вардим в тъмното зад ъгъла , за да хванем "художника" и така...една голяяяяяяяма неуредица!!!!! :evil:

Следваща

Назад към Извън Темата