Въпрос за epay.bg?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Въпрос за epay.bg?

Мнение от Иво » 26 Яну 2009, 18:42

Някой може ли с думи прости да ми разясни що е то микросметка и какви са ползите и негативите. И да речем в дебитната си карта имам 1000лв. и заредя микросметката с тези 1000лв., това значи ли че след това ще седя пред банкомата като кретен и в картата ми няма да има налични пари? Благодаря ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 26 Яну 2009, 20:08

Да, точно така, парите отиват в сметката в сайта, за интернет плащания и в картата се отчита тази транзакция. :)

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 26 Яну 2009, 20:14

Аз лично полза не виждам.
Фактите обаче са, че системата им е така направена, че има два вида плащания, които не могат да бъдат направени директно чрез банковата ти карта, а само чрез мисросметката - местните данъци и такси и плащане по банкова сметка чрез платежно нареждане. Твърдят, че е така от съображения за сигурност, в което обаче според мен няма логика. Друго е, че таксите им при плащане през микросметката са по-високи.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 26 Яну 2009, 21:29

Berboo написа:Да, точно така, парите отиват в сметката в сайта, за интернет плащания и в картата се отчита тази транзакция. :)

Не те разбрах добре ще поясниш ли? Демек ако пренеса пари в тази сметка, всичките направо от картата, то като искам да си изтегля от банкомат ще има ли пари в картата ми или само в тази микросметка? Много объркано са го написали и затова задавам въпроси тук.
Изображение
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 26 Яну 2009, 21:37

Прехвърлят се реално от картата по микросметката. Парите в картата ти намаляват.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 26 Яну 2009, 21:49

someone написа:Прехвърлят се реално от картата по микросметката. Парите в картата ти намаляват.

Значи никакви микросметки :)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 27 Яну 2009, 3:56

Иво написа:
someone написа:Прехвърлят се реално от картата по микросметката. Парите в картата ти намаляват.

Значи никакви микросметки :)

Мда, ако имаш 1000 лв. в картата и ги прехвърлиш в микросметката, нямаш пари в картата после, нещо такова се получава.
Мисля, че си разбрал вече за кво става въпрос ама и аз да ти отговоря все пак ;)

Правилно, мани ги тия микросметки, аз в кви филми съм се вкарвал с тях, отдавна не се занимавам да плащам каквото и да било през тях...

Назад към Извън Темата