Въпрос за epay.bg?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Въпрос за epay.bg?
Някой може ли с думи прости да ми разясни що е то микросметка и какви са ползите и негативите. И да речем в дебитната си карта имам 1000лв. и заредя микросметката с тези 1000лв., това значи ли че след това ще седя пред банкомата като кретен и в картата ми няма да има налични пари? Благодаря 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Аз лично полза не виждам.
Фактите обаче са, че системата им е така направена, че има два вида плащания, които не могат да бъдат направени директно чрез банковата ти карта, а само чрез мисросметката - местните данъци и такси и плащане по банкова сметка чрез платежно нареждане. Твърдят, че е така от съображения за сигурност, в което обаче според мен няма логика. Друго е, че таксите им при плащане през микросметката са по-високи.
Фактите обаче са, че системата им е така направена, че има два вида плащания, които не могат да бъдат направени директно чрез банковата ти карта, а само чрез мисросметката - местните данъци и такси и плащане по банкова сметка чрез платежно нареждане. Твърдят, че е така от съображения за сигурност, в което обаче според мен няма логика. Друго е, че таксите им при плащане през микросметката са по-високи.
- Иво
- шПерко
-
Berboo написа:Да, точно така, парите отиват в сметката в сайта, за интернет плащания и в картата се отчита тази транзакция.
Не те разбрах добре ще поясниш ли? Демек ако пренеса пари в тази сметка, всичките направо от картата, то като искам да си изтегля от банкомат ще има ли пари в картата ми или само в тази микросметка? Много объркано са го написали и затова задавам въпроси тук.

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- Иво
- шПерко
-
someone написа:Прехвърлят се реално от картата по микросметката. Парите в картата ти намаляват.
Значи никакви микросметки

Иво написа:someone написа:Прехвърлят се реално от картата по микросметката. Парите в картата ти намаляват.
Значи никакви микросметки
Мда, ако имаш 1000 лв. в картата и ги прехвърлиш в микросметката, нямаш пари в картата после, нещо такова се получава.
Мисля, че си разбрал вече за кво става въпрос ама и аз да ти отговоря все пак

Правилно, мани ги тия микросметки, аз в кви филми съм се вкарвал с тях, отдавна не се занимавам да плащам каквото и да било през тях...
7 мнения
• Страница 1 от 1