Въпрос за бензин 95 ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Въпрос за бензин 95 ?
Има ли различни цветове на бензин 95 или всички са едни и същи ?
Днес случката е такава, едно момче си купи кит за скутера 70цц и ме помоли да отида с колата до "Зелената"(имат вериги зелени бензиностанции) бензиностанция и сипвам в шишето и прозрачно като вода, чак служителя на ОМВ вика "абе ти какво сипваш" и се смее. Не меришеше на бензин нито беше мазно като бензин. Казвам си аз двигател ще разработвам с вода
Дойде управителя и му казах дойдох за бензин а сипвам вода:D a той, "това е бензин" и го тръска такъв и вика, ако искаш на мойта кола ще си го сложа, викам му няма смисал аз секи ден сипвам от тука. И почна да се заяжда и викам айде ще го взема, той нещо се притесни и почна, ама знаеш ли, че в шише е забранено да се сипва, аз му отговарям е служителите бяха при мене
вика взимам си бензина и се заяжда. Отивам на друга бензиностанция зареждам 95 и си е жълт както го помня и мисля, че това е нормалният цвят ? После ми разправя искаш ли да го запаля с запалката да видиш, че ще гори
И аз му споделих, че то и ракия първак гори
Имали различни цветове 95 или ?
Днес случката е такава, едно момче си купи кит за скутера 70цц и ме помоли да отида с колата до "Зелената"(имат вериги зелени бензиностанции) бензиностанция и сипвам в шишето и прозрачно като вода, чак служителя на ОМВ вика "абе ти какво сипваш" и се смее. Не меришеше на бензин нито беше мазно като бензин. Казвам си аз двигател ще разработвам с вода

Имали различни цветове 95 или ?
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
plradev написа:Ама той бензина по принцип се оцветява,за да се различава...Тоя може да са го пропуснали леко
Просто е бил отнесен преди да бъде оцветен! Защо ли?
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Има бензин 100 октана който е като водица
има такъв 100 октана който е и жълт(на ЕКО) Спомням си,когато имаше още 92 той беше зелен.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Totogada написа:Има бензин 100 октана който е като водицаима такъв който е и жълт(на ЕКО) Спомням си,когато имаше още 92 той беше зелен.
Тоя заления 92Н всъщност е жълт 95Н,но преди излизаше по-евтино да се купи 95 от Гърция,вместо от Нефтохим и да се оцвети със синьо....Друг е въпроса,че се получаваше зеленикъв цвят

POL_Starshi написа:plradev написа:Ама той бензина по принцип се оцветява,за да се различава...Тоя може да са го пропуснали леко
Ами защото,най-вероятно е контрабанден...

plradev написа:Totogada написа:Има бензин 100 октана който е като водицаима такъв който е и жълт(на ЕКО) Спомням си,когато имаше още 92 той беше зелен.
Тоя заления 92Н всъщност е жълт 95Н,но преди излизаше по-евтино да се купи 95 от Гърция,вместо от Нефтохим и да се оцвети със синьо....Друг е въпроса,че се получаваше зеленикъв цвятPOL_Starshi написа:plradev написа:Ама той бензина по принцип се оцветява,за да се различава...Тоя може да са го пропуснали леко
Ами защото,най-вероятно е контрабанден...Ако все още има канали...
Че има канали има!За цвета,че са различни различни са.
Всяка фирма прозводител си решава какъв да е.Ако искат и лилав ше го направят.Относно това,че не се сипва в шише,да има такава политика на бензиностанциите.
И ще ви кажа защо е така.Първо защото има риск от искра и......
Второ защото мога да сипя 5 литра в туба,а да ми отчете 2.
Въпрос на ръка е.Не за друго ми защото при минимално натискане на спусъка на пистолета имаме течащ бензин,а реално разходомера неможе да се завърти да го отчете.
И такива ми ти работи.Вие да не си мислите че 95 на еко е по различен от 95+ нещо,защото има разлика в цвета а!

Има една прекрасна добавка дето я носят в туби и всеки управител на бензиностанция си я сипва.Ама ще я сипе ли,няма ли божа работа.
А и сичко е на око там.И един път може да върви по добре колата втори може да си е точно както и нормален 95.
А относно това,че бензина е бил прозрачен и е приличал на вода,то можеш да го боцнеш в едно шише и да го оставиш 12 часа да преседи.
После пусни снимки да видиме какво има отдолу и каква е истината!
- plradev
- старши ентусиаст
-
slatanic написа:plradev написа:Totogada написа:.......POL_Starshi написа:plradev написа:............
.............
..................
Всяка фирма прозводител си решава какъв да е.Ако искат и лилав ше го направят.Относно това,че не се сипва в шише,да има такава политика на бензиностанциите.
Въпрос на ръка е.Не за друго ми защото при минимално натискане на спусъка на пистолета имаме течащ бензин,а реално разходомера неможе да се завърти да го отчете.
И такива ми ти работи.Вие да не си мислите че 95 на еко е по различен от 95+ нещо,защото има разлика в цвета а!![]()
Има една прекрасна добавка дето я носят в туби и всеки управител на бензиностанция си я сипва.Ама ще я сипе ли,няма ли божа работа.
А и сичко е на око там.И един път може да върви по добре колата втори може да си е точно както и нормален 95.
А относно това,че бензина е бил прозрачен и е приличал на вода,то можеш да го боцнеш в едно шише и да го оставиш 12 часа да преседи.
Такааам,айде сега аз да ти обясня

И за да не мислиш ,че си смуча думите от пръстите ще ти кажа ,че съм бил управител на бензиностанция и съм наясно с тея процедури.И още едно уточнение...допустимото отклонение по БДС за точност на колконката е +-100мл на 20л гориво.Разбира си никога не е на +....
И те така...

plradev написа:slatanic написа:plradev написа:Totogada написа:.......POL_Starshi написа:plradev написа:............
.............
..................
И такива ми ти работи.Вие да не си мислите че 95 на еко е по различен от 95+ нещо,защото има разлика в цвета а!![]()
Такааам,айде сега аз да ти обясня.За цвета на бензина,не може да е "бенбен" щото има БДС и там малко или много са определени нещата
За наливането в шишета забраната е от съображения за съгурност при транспортиране и опастност от разливи при наливането...Наливането на 5л и отчитане на 2 са митове и легенди от времето на колонките с механичен брояч.На съвременна колонка да налееш нещо без да отчете е възможно само при манипулация на самата колконка или източване на няколко милилитра останал бензин в маркуча.5л. ше ги точиш 2 седмици
.Това за добавките е вярно(само че са в тенекий или варелчета най-често,не в туби),има точна дозировка,ама колко се спазва е друг въпрос.
И за да не мислиш ,че си смуча думите от пръстите ще ти кажа ,че съм бил управител на бензиностанция и съм наясно с тея процедури.И още едно уточнение...допустимото отклонение по БДС за точност на колконката е +-100мл на 20л гориво.Разбира си никога не е на +....
И те така...
Такаам викаш от времето на механичния брояч,а.Ми честно да ти кажа аз и сега съм подръжка на бензиностанции на една така доста голяма верига и обикалям доста по бензиностанции и всекидневно съответно.
За стандарта,че има такъв има,това за лилавия бензин беше просто сравнение за цвета.Както вече казах може да си оцветят бензина както искат друг е въпроса за стандарта и това,че го правят в точно определен цвят.За добавките и как идват няма да спорим тъй като лично ги виждам как им ги карат в туби.Имат си техен химик който им ги прави явно.Съотношенията както вече казах се спазват единствено и само по преценка на упревителя.А да кажа сега и за механичния брояч и наливането на едно количество,а отчитането на друго.
Да наитина трябва да се налива бавно,но да може да се лъже брояча.
Дали с 1 литър или повече зависи от ръка и времето за което се сипва.
А относно допустимото количество да то е +- 100мл на 20литра и винаги е -,но дали се спазва е това оставям да прецените вие.
Има се метрологични проверки,знаят се кога са и т.н. та ако искам и 1 на 20 ще бие колонката въпрос на желание.
А повечето малки частни бензиностанции именно там лъжат и в качеството на бензина де.Щото ми се е случвало на такъв бензин да попадна дето химика който го е бъркал сигурно е искал нитроглицерин да направи,ама нещо не му се е отдало.
И те така!

- plradev
- старши ентусиаст
-
slatanic написа:..........
Еми начи по различно време сме били от една и съща страна на барикадата

- peshopetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всеки ден
извинявам се за
, обаче искам да кажа една случка : отивам аз на една бензиностанция(няма да кажа коя е) с 10 литрова метална туба и бебзинджията ми сипа 11,250 литра . е къде ги хвана незнам и после дали не бият в литража

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
95 е жълт по принцип а да кажем 100 октановия .. той става по светъл та до прозрачен
А за литража лъжат да .... с едно приятелче с колата му по книжка резервоара 90 литра ... напълнихме го до горе ... събра 100
А и имаше
как стават тия работи незнам
...На скоро имах достъп до едни книжки на бензиностанции Шел .. за бенизна '95' и за бензина "В-Пауър Рейсинг" По късно ще пусна тема с снимки от тези книжки да видите... какъв бензин сипвате и за каква цена
и колко октана си мислите че е 

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Garribaldi написа: ...На скоро имах достъп до едни книжки на бензиностанции Шел .. за бенизна '95' и за бензина "В-Пауър Рейсинг" По късно ще пусна тема с снимки от тези книжки да видите... какъв бензин сипвате и за каква ценаи колко октана си мислите че е
Няма да е зле, от години сипвам предимно на Шел и ми е интересно какво пише за техните бензини! Не казвам, че съм доволен, или недоволен от Шел, просто ми е най удобна една тяхна бензиностанция и затова сипвам там.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3