Служебен абонамент
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Служебен абонамент
Здравейте,
Имам един въпрос за табелите служебен абонамент. Според вас валидно ли е загражедние служебен абонамент без да има съответния знак. Аз доста силно се съмнявам. Още повече въпросните субекти си пазят още едно място на наща улица със павета, камъни и други подръчни материали. Интересувам се също към кого мога да се обърна за такива нарушения - КАТ, Общината ? Прилагам една картинка за по голяма яснота. На нея всичко е коректно според мен. При мен липсва знака паркирането забранено и табелката, на която пише кога важи служебния абонамент.
http://store.picbg.net/pubpic/35/E0/1bd ... dc35e0.jpg[/img]
Имам един въпрос за табелите служебен абонамент. Според вас валидно ли е загражедние служебен абонамент без да има съответния знак. Аз доста силно се съмнявам. Още повече въпросните субекти си пазят още едно място на наща улица със павета, камъни и други подръчни материали. Интересувам се също към кого мога да се обърна за такива нарушения - КАТ, Общината ? Прилагам една картинка за по голяма яснота. На нея всичко е коректно според мен. При мен липсва знака паркирането забранено и табелката, на която пише кога важи служебния абонамент.
http://store.picbg.net/pubpic/35/E0/1bd ... dc35e0.jpg[/img]
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
има си табела за забранено паркиране и за служ. абонамент, не виждам нищо нередовно
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Nasti написа:има си табела за забранено паркиране и за служ. абонамент, не виждам нищо нередовно
Не четеш колега. Това на снимката го дадох като пример за коректно. При мен го има само заграждението без никакъв знак.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- b_velev
- младши ентусиаст
-
///peter написа:Служебния абонамент се плаща към общината.
Може и без горната табелка пак да си плащат
Да де ама така не се знае кога важи. Обикновено важи само в делнични дни от 7.30 до 19.30, но ако има само заграждение може само да се гадае.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Но все пак не трябва ли да има знак и маркировка? По тая логика мога да отида да си открадна едно заграждениение и вече имам денонощен служебен абонамент.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Темата тръгна в малко различна посока от тая която ми се искаше. Не съм тръгнал да крада знаци и табели. Просто исках да попитам дали няма да ви е малко съмнително, ако видитие на улицата само едно заграждени "служебен абонамент" без нищо друго? Писнало ми е от разни тарикати, които се оптиват да си осигурят място за паркиране в центъра с такива приоми и искам да разбера да ли наистина е така. И ако е така какво мога да направя?
Ходи в общината и питай и ако не са си платили им кажи "там и там, еди какво си..." и би трябвало да отидат и да ги махнат тия работи каквито и да са (дори и истински табели). Пък дали ще си направят труда не е ясно, но поне ако нямат, спокойно можеш и ти да ги махнеш (стига да ти се разправя с хората).
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Колега по принцип трябва да имат освен подвижния знак, който загражда самото място и "забит" знак, който оказва точното място на абонамента, както и часовете за който той важи....
В Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, където е указан редът за служебния абонамент се казва само това :
Раздел 2.2.
Режим на платено паркиране на ППС – „Служебен абонамент”
Чл.50. /1/На улици, площади и паркинги – общинска собственост, на специално обозначени за това места, може да се въвежда режим на платено паркиране „Служебен абонамент”.
/2/Редът и условията за определяне на местата с режим на платено паркиране „Служебен абонамент” се утвърждава със заповед на кмета на Столична община.
/3/Административни и обслужващи звена, които изцяло се издържат от столичния общински бюджет, ползват за служебни нужди безплатно места за паркиране, означени по съответния начин.
/4/ /Изменена с Решение № 301 по Протокол № 14 от 12.06.2008/
Редът и условията за използване на местата за служебни нужди, посочени в ал. 3 се определят със заповед на кмета на Столична община.
/5/ Временно закриване на места за паркиране в режим „Служебен абонамент”, с цел провеждането на заявени по съответния ред в Столична община мероприятия от частен характер, се допуска единствено в неработни дни, а в работни дни за времето след 19.30 часа, но не по-късно от 08.30 часа.
/6/ Режимът на паркиране по ал.1 е валиден само в работни
дни в часовия диапазон от 08.30 до 19.30 часа.
Значи можеш да попиташ в съответната община за този адрес или човек ако го познаваш дали има издадена такава заповед, и ако няма те знаят вече какво да си го правят... Но по принцип сигурно има нещо гнило щом няма вторият знак....
В Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, където е указан редът за служебния абонамент се казва само това :
Раздел 2.2.
Режим на платено паркиране на ППС – „Служебен абонамент”
Чл.50. /1/На улици, площади и паркинги – общинска собственост, на специално обозначени за това места, може да се въвежда режим на платено паркиране „Служебен абонамент”.
/2/Редът и условията за определяне на местата с режим на платено паркиране „Служебен абонамент” се утвърждава със заповед на кмета на Столична община.
/3/Административни и обслужващи звена, които изцяло се издържат от столичния общински бюджет, ползват за служебни нужди безплатно места за паркиране, означени по съответния начин.
/4/ /Изменена с Решение № 301 по Протокол № 14 от 12.06.2008/
Редът и условията за използване на местата за служебни нужди, посочени в ал. 3 се определят със заповед на кмета на Столична община.
/5/ Временно закриване на места за паркиране в режим „Служебен абонамент”, с цел провеждането на заявени по съответния ред в Столична община мероприятия от частен характер, се допуска единствено в неработни дни, а в работни дни за времето след 19.30 часа, но не по-късно от 08.30 часа.
/6/ Режимът на паркиране по ал.1 е валиден само в работни
дни в часовия диапазон от 08.30 до 19.30 часа.
Значи можеш да попиташ в съответната община за този адрес или човек ако го познаваш дали има издадена такава заповед, и ако няма те знаят вече какво да си го правят... Но по принцип сигурно има нещо гнило щом няма вторият знак....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър