Служебен абонамент

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Служебен абонамент

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 10:30

Здравейте,

Имам един въпрос за табелите служебен абонамент. Според вас валидно ли е загражедние служебен абонамент без да има съответния знак. Аз доста силно се съмнявам. Още повече въпросните субекти си пазят още едно място на наща улица със павета, камъни и други подръчни материали. Интересувам се също към кого мога да се обърна за такива нарушения - КАТ, Общината ? Прилагам една картинка за по голяма яснота. На нея всичко е коректно според мен. При мен липсва знака паркирането забранено и табелката, на която пише кога важи служебния абонамент.

http://store.picbg.net/pubpic/35/E0/1bd ... dc35e0.jpg[/img]

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 27 Яну 2009, 10:47

има си табела за забранено паркиране и за служ. абонамент, не виждам нищо нередовно
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 10:53

Nasti написа:има си табела за забранено паркиране и за служ. абонамент, не виждам нищо нередовно

Не четеш колега. Това на снимката го дадох като пример за коректно. При мен го има само заграждението без никакъв знак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 27 Яну 2009, 11:04

И на мен ми е интересно към кого трябва да се обърна за да проверя дали се плаща наистина такъв абонамент. Имам време да пиша за цяла София, че ми писна от селски тарикати :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2009, 11:10

Служебния абонамент се плаща към общината.
Може и без горната табелка пак да си плащат :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 11:14

///peter написа:Служебния абонамент се плаща към общината.
Може и без горната табелка пак да си плащат :)

Да де ама така не се знае кога важи. Обикновено важи само в делнични дни от 7.30 до 19.30, но ако има само заграждение може само да се гадае.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2009, 11:18

Служебния абонамент може да е денонощен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 11:23

Но все пак не трябва ли да има знак и маркировка? По тая логика мога да отида да си открадна едно заграждениение и вече имам денонощен служебен абонамент.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Яну 2009, 11:25

voodoo_child написа:Но все пак не трябва ли да има знак и маркировка? По тая логика мога да отида да си открадна едно заграждениение и вече имам денонощен служебен абонамент.

Да но ако ти спре някой на него не можеш се оплака нито на паяка нито на варана и там другите животни.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2009, 11:28

Ти и знак можеш да си откраднеш ако питаш мен, ама колегата ти каза... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 11:35

Темата тръгна в малко различна посока от тая която ми се искаше. Не съм тръгнал да крада знаци и табели. Просто исках да попитам дали няма да ви е малко съмнително, ако видитие на улицата само едно заграждени "служебен абонамент" без нищо друго? Писнало ми е от разни тарикати, които се оптиват да си осигурят място за паркиране в центъра с такива приоми и искам да разбера да ли наистина е така. И ако е така какво мога да направя?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Яну 2009, 11:38

Ходи в общината и питай и ако не са си платили им кажи "там и там, еди какво си..." и би трябвало да отидат и да ги махнат тия работи каквито и да са (дори и истински табели). Пък дали ще си направят труда не е ясно, но поне ако нямат, спокойно можеш и ти да ги махнеш (стига да ти се разправя с хората).

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 27 Яну 2009, 12:27

Колега по принцип трябва да имат освен подвижния знак, който загражда самото място и "забит" знак, който оказва точното място на абонамента, както и часовете за който той важи....

В Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, където е указан редът за служебния абонамент се казва само това :

Раздел 2.2.
Режим на платено паркиране на ППС – „Служебен абонамент”

Чл.50. /1/На улици, площади и паркинги – общинска собственост, на специално обозначени за това места, може да се въвежда режим на платено паркиране „Служебен абонамент”.
/2/Редът и условията за определяне на местата с режим на платено паркиране „Служебен абонамент” се утвърждава със заповед на кмета на Столична община.
/3/Административни и обслужващи звена, които изцяло се издържат от столичния общински бюджет, ползват за служебни нужди безплатно места за паркиране, означени по съответния начин.
/4/ /Изменена с Решение № 301 по Протокол № 14 от 12.06.2008/
Редът и условията за използване на местата за служебни нужди, посочени в ал. 3 се определят със заповед на кмета на Столична община.
/5/ Временно закриване на места за паркиране в режим „Служебен абонамент”, с цел провеждането на заявени по съответния ред в Столична община мероприятия от частен характер, се допуска единствено в неработни дни, а в работни дни за времето след 19.30 часа, но не по-късно от 08.30 часа.
/6/ Режимът на паркиране по ал.1 е валиден само в работни
дни в часовия диапазон от 08.30 до 19.30 часа.

Значи можеш да попиташ в съответната община за този адрес или човек ако го познаваш дали има издадена такава заповед, и ако няма те знаят вече какво да си го правят... Но по принцип сигурно има нещо гнило щом няма вторият знак....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 27 Яну 2009, 12:40

Мерси много. Ще проуча нещата. :twisted: А с табелките тип павета и други подобни същата ли е процедурата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Яну 2009, 12:55

Тьй като паркирам всеки ден в центъра и наблюденията ми са че:
1. За служ. абонамент винаги има знак, както писа колежката "забит"
2. Винаги пише за колко коли е!
3. Пише до колко часа важи!

Разни тарикати слагат столове, каси и др подръчни материали :confused: но те са нелегални.

А снимката немога да я отворя :(

Следваща

Назад към Извън Темата