Проверка дали е платен акциза !
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Проверка дали е платен акциза !
Колеги как и къде мога да проверя дали на една акцизна кола, регистрирана с български номера и е платен акциза ?
Защото ми казаха че в момента закона бил такъв, че ако си купиш кола с бг номера, на която не и е платен акциза, но по някакъв начин е регистрирана. И се направи проверка на колата, ти вече новия собственик си длъжен да платиш акциза !
Моля само запознати хора да пишат, излишните коментари слабо ме интересуват
Защото ми казаха че в момента закона бил такъв, че ако си купиш кола с бг номера, на която не и е платен акциза, но по някакъв начин е регистрирана. И се направи проверка на колата, ти вече новия собственик си длъжен да платиш акциза !
Моля само запознати хора да пишат, излишните коментари слабо ме интересуват

Re: Проверка дали е платен акциза !
tZv3t0zAr написа:И се направи проверка на колата, ти вече новия собственик си длъжен да платиш акциза !
Правилно си разбрал!

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
aygofan написа:tZv3t0zAr написа:Да де, ама аз питам къде мога да проверя, дали е платен на дадената кола акциза !
Ако не е твоя собственост колата няма как да провериш....
п.с.Иначе кола може да е с БГ номера - вече регната и пак да не е платен ак......
Да де знам че може да има варянт да е на бг номера, а акциза да не е платен ! И взема ли я тази кола без да съм проверил после при пререгистрацията най-вероятно ще си го получа топъл топъл

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
а ако колата е внесена преди като нямаше акциз и сега я купиш пак ли плащаш акциза ?! ако е така е неземна простотия ...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Мисля че след като е регистрирана, тежеста на акциза пада в/у 1вия собственик. Все пак трябва да се провери
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
hemicharger написа:Мисля че след като е регистрирана, тежеста на акциза пада в/у 1вия собственик. Все пак трябва да се провери
До скоро е било така, и според мене това е правилното !
Обаче сега май моментния собственик го гризва !

tZv3t0zAr написа:hemicharger написа:Мисля че след като е регистрирана, тежеста на акциза пада в/у 1вия собственик. Все пак трябва да се провери
До скоро е било така, и според мене това е правилното !
Обаче сега май моментния собственик го гризва !
К'во означава "МОМЕНТЕН СОБСТВЕНИК?"
Или си собственик или не си....

Малко литература:
1.Закон за акцизите и данъчните складове - http://www.customs.bg/bg/page/77
2.Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове - http://www.customs.bg/bg/page/77
3.....има много други....

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
Имам предвид, отиваш, купуваш си една кола която има регистрация в БГ и е над 163 коня ! Минавате нотариус, сички документи са готови и отиваш да я прегистрираш на твое име ! В кат правят няква справка и ти казват че на тази кола не е платен акциз едиколко си лева, и понеже вече ти си реално собственика на колата трябва да го платиш !?>

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
кат не ги интересува дали е платен акциза,от митницата издирват собственика на колата да си заплати,в противен слу4ей ти слагат някаква лихва и си те гонят да им дадеш парите,ако и тогава не ги варнеш ве4е незнам какво е развитиетоtZv3t0zAr написа:Имам предвид, отиваш, купуваш си една кола която има регистрация в БГ и е над 163 коня ! Минавате нотариус, сички документи са готови и отиваш да я прегистрираш на твое име ! В кат правят няква справка и ти казват че на тази кола не е платен акциз едиколко си лева, и понеже вече ти си реално собственика на колата трябва да го платиш !?>
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
bavareca_86 написа:кат не ги интересува дали е платен акциза,от митницата издирват собственика на колата да си заплати,в противен слу4ей ти слагат някаква лихва и си те гонят да им дадеш парите,ако и тогава не ги варнеш ве4е незнам какво е развитиетоtZv3t0zAr написа:Имам предвид, отиваш, купуваш си една кола която има регистрация в БГ и е над 163 коня ! Минавате нотариус, сички документи са готови и отиваш да я прегистрираш на твое име ! В кат правят няква справка и ти казват че на тази кола не е платен акциз едиколко си лева, и понеже вече ти си реално собственика на колата трябва да го платиш !?>
Аз знам какво е развитието....Грозна картинка....

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Alexi написа:а ако колата е внесена преди като нямаше акциз и сега я купиш пак ли плащаш акциза ?! ако е така е неземна простотия ...
Кога не е имало акциз ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
15 мнения
• Страница 1 от 1