Има ли смисъл...
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Има ли смисъл...
Здрасти на всички.
Не знам защо съм опрял точно до съвет от форума, но може би защото голяма част от тук са зрели хора и предполагам мислят трезво над нещата.
Бихте ли заминали да работите и живеете в чужбина? Просто ей така. Да зарежете приятелите си тук и родното място на цената на по-добър живот. Пред избор съм, но за жалост е много голям и важен. Преди всичко това зависи от мен, не очаквам някой друг да ми каже какво да правя, но ще се радвам на мнения и съвети. След месеци завършвам 12 клас. Поради стечение на обстоятелствата си затворих почти напълно вратичките да кандидатствам за желаните от мен специалности. Не виждам и смисъл да влеза да уча нещо което изобщо не ми е интересно и не ме влече... Офф няма смисъл да разтягам лукуми за това директно на въпроса.
Бихте ли останали в България с минимален шанс за мечтаното образование и предвид обстоятелствата в страната - мафия, некадърни оправници, некадърни работодатели, нищожен шанс за реализация.
Или бихте загърбили всичко и бихте заминали в друга страна да започнете от нула и да си търсите късмета там?
Не знам защо съм опрял точно до съвет от форума, но може би защото голяма част от тук са зрели хора и предполагам мислят трезво над нещата.
Бихте ли заминали да работите и живеете в чужбина? Просто ей така. Да зарежете приятелите си тук и родното място на цената на по-добър живот. Пред избор съм, но за жалост е много голям и важен. Преди всичко това зависи от мен, не очаквам някой друг да ми каже какво да правя, но ще се радвам на мнения и съвети. След месеци завършвам 12 клас. Поради стечение на обстоятелствата си затворих почти напълно вратичките да кандидатствам за желаните от мен специалности. Не виждам и смисъл да влеза да уча нещо което изобщо не ми е интересно и не ме влече... Офф няма смисъл да разтягам лукуми за това директно на въпроса.
Бихте ли останали в България с минимален шанс за мечтаното образование и предвид обстоятелствата в страната - мафия, некадърни оправници, некадърни работодатели, нищожен шанс за реализация.
Или бихте загърбили всичко и бихте заминали в друга страна да започнете от нула и да си търсите късмета там?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Аз бих те посъветвала да останеш и да се бориш със живота тук!!
Не си мисли, че някой някъде те чака с отворена кесия, и като отидеш там ставаш "бял човек". Няма да те питам защо смяташ, че не можеш да учиш желаната специалност тук, ти си знаеш.....но опитай другата година примерно
Трудно е навсякъде, но тук си сред свои.....бори се, спечели и иди да разгледаш останалия свят, но като човек, а не като роб.....
Не си мисли, че някой някъде те чака с отворена кесия, и като отидеш там ставаш "бял човек". Няма да те питам защо смяташ, че не можеш да учиш желаната специалност тук, ти си знаеш.....но опитай другата година примерно

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
Re: Има ли смисъл...
Spit-Fire написа:...
кажи къде в чужбина за какво ще се бориш там и т.нат. това е от голямо значение ... има чужбина и чужбина

Мишел написа:Аз бих те посъветвала да останеш и да се бориш със живота тук!!
Не си мисли, че някой някъде те чака с отворена кесия, и като отидеш там ставаш "бял човек". Няма да те питам защо смяташ, че не можеш да учиш желаната специалност тук, ти си знаеш.....но опитай другата година примерноТрудно е навсякъде, но тук си сред свои.....бори се, спечели и иди да разгледаш останалия свят, но като човек, а не като роб.....
И аз съм на същото мнение..
Не си мисли ,че в чужбина е по-лесно..
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Не знам защо всички сте с убеждението, че в чужбина отиваш и ставаш роб. Това зависи от теб. Както можеш да бъдеш уважаван човек, така можеш да бъдеш и утрепка. Честно да ти кажа в момента се чувствам като роб в БЪЛГАРИЯ, човек 2-ра ръка. Не очаквам да ме чакат с отворени обятия. И и тук и там се успява, там цената е по-висока, но тук е почти невъзможно..
П.С. става въпрос за Мадрид, Испания. Ако избера да замина това ще стане при баща ми, който живее там от 7 години.
П.С. става въпрос за Мадрид, Испания. Ако избера да замина това ще стане при баща ми, който живее там от 7 години.
Последна промяна Spit-Fire на 29 Яну 2009, 12:11, променена общо 1 път
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Ми лично аз съм имала възможност да се махна от България, ама не мога да си представя че ще оставя всичко тук - приятели, родители и т.н. А там си САМ!!! Не мисля, че бих се чуствала добре сама дори и с добри финанси в джоба!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Не знам защо мислиш че не можеш да учиш желаното тук, заради успех може би или ? ....
Аз съм на принципа че човек си тежи на мястото, където са корените му. Не поставям под съмнение това, че би успял ако отидеш в чужбина, но колкото и да си успял ще си останеш чужденец, без рода, без приятели, без подкрепа, каквато може да имаш само тук. Да сигурно ще имаш нови приятели, сигурно ще имаш много неща, които не си имал тук, но все пак...
Според мен е хубаво младите хора да остават тук и да се борят, за да може да ни стане държавата по приятна за живеене. А това до голяма степен си зависи от нас. Колкото повече умни, образовани хора с хъс и желание има тук, толкова по-добре.
Ако се потрудиш тук, съм убедена че можеш да имаш живота, който би ти харесал. Труд му е майката. Не е лесно да. Мен баща ми казваше че "труд" идвало от "трудно". Така че трудно е навсякъде където се бачка, ама друго си е да знаеш че ти е трудно сред свой...
Решението ще си е твое, аз лично мисля че и тук би се справил...
Аз съм на принципа че човек си тежи на мястото, където са корените му. Не поставям под съмнение това, че би успял ако отидеш в чужбина, но колкото и да си успял ще си останеш чужденец, без рода, без приятели, без подкрепа, каквато може да имаш само тук. Да сигурно ще имаш нови приятели, сигурно ще имаш много неща, които не си имал тук, но все пак...
Според мен е хубаво младите хора да остават тук и да се борят, за да може да ни стане държавата по приятна за живеене. А това до голяма степен си зависи от нас. Колкото повече умни, образовани хора с хъс и желание има тук, толкова по-добре.
Ако се потрудиш тук, съм убедена че можеш да имаш живота, който би ти харесал. Труд му е майката. Не е лесно да. Мен баща ми казваше че "труд" идвало от "трудно". Така че трудно е навсякъде където се бачка, ама друго си е да знаеш че ти е трудно сред свой...
Решението ще си е твое, аз лично мисля че и тук би се справил...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
Re: Има ли смисъл...
Spit-Fire написа:.... Не виждам и смисъл да влеза да уча нещо което изобщо не ми е интересно и не ме влече..
ами ти сам си отговаряш...щом си на 18кво...отиди разходи се,а ако не ти ареса се връщаш да си доучиш в БГ....

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Аз също имам възможност да отида в Австрия да живея и да работя,но точно това е-немога и неискам да зарежа всичко тук. 

[quote="Spit-Fire"][/quote]
Никой не може да реши вместо теб ,какво да правиш.Както и там се успява ,така и тук се успява.Млад си...живота е пред теб.Аз бих се хванала да уча..тук в България и бих се борила до последно...,но това е защото не мога без приятелите си.Всеки си има различни приоритети и сам трябва да реши,кое е по-важно за него.
Никой не може да реши вместо теб ,какво да правиш.Както и там се успява ,така и тук се успява.Млад си...живота е пред теб.Аз бих се хванала да уча..тук в България и бих се борила до последно...,но това е защото не мога без приятелите си.Всеки си има различни приоритети и сам трябва да реши,кое е по-важно за него.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
на мен ли4но последно време толкова ми е писвало от цялата ситуация в България,4е аха да трагна и пак си оставам тука.Имам вазможност за много по добър живот от тука предви това което може да ми осигури приател в Испания,но по хубаво от вкъщи си няма.Колкото и мизерна даржавица да сме заедно сас си4ки простотии тука аз ли4но не бих заминал или ако замина ще е за няколко месеца просто да изкарам някой лев и да се варна тука 

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4