Проблем с инсталиране на Windows XP на лаптоп Asus F80Q
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с инсталиране на Windows XP на лаптоп Asus F80Q
Здравейте колеги,
знам, че сред вас има много опитни и разбиращи колеги в тази област. От няколко часа се опитвам да инсталирам на чисто нов лаптоп Asus F80Q Windows XP, успях след като дадох режим на IDE през BIOS "Compatibility".
Инсталирах го но четох в интернет че под този режим харда не работи както трябва и наистина има проблеми, лаптопа насича, звукът също... трябва да се качат някаки драйвери но не разбирам какви и от къде и как да ги кача?
Някой ако е запознат нека помогне!
Благодаря предварително!
знам, че сред вас има много опитни и разбиращи колеги в тази област. От няколко часа се опитвам да инсталирам на чисто нов лаптоп Asus F80Q Windows XP, успях след като дадох режим на IDE през BIOS "Compatibility".
Инсталирах го но четох в интернет че под този режим харда не работи както трябва и наистина има проблеми, лаптопа насича, звукът също... трябва да се качат някаки драйвери но не разбирам какви и от къде и как да ги кача?
Някой ако е запознат нека помогне!
Благодаря предварително!

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Просто всички нови машини ги правят само за Виста
С много мъки и търсене на драйвери за XP може и да тръгне нещо.Абе да не те разочаровам ама съм почти сигурен ,че след безсънна нощ(и) ще си качиш Виста.

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
На Кутията пише Windows XPAGT написа:Просто всички нови машини ги правят само за ВистаС много мъки и търсене на драйвери за XP може и да тръгне нещо.Абе да не те разочаровам ама съм почти сигурен ,че след безсънна нощ(и) ще си качиш Виста.

Има варианти някакви пичове от хардуер.бг са обяснили но при мен нещо не става /т.е аз нещо не успявам да го направя като хората/...

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Гледаш си марката и модела на компа отдолу (с всичките му букви и цифри), и търсиш в чичко Гугъл драйвери. Трябва да си свалиш драйвери за всичко - аудио, видео, тъчпад, дъно...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Отиваш в Device Manager,отваряш Display Adapters и копираш това в чичко google като написваш наименованието заедно с driver и ще откриеш подходящите му драйвери за видеото ти!!!
Или тук можеш да ги видиш стига да ги имаш..
надявам се да чатнеш до някъде...

Или тук можеш да ги видиш стига да ги имаш..
надявам се да чатнеш до някъде...
Последна промяна cucko на 31 Яну 2009, 4:20, променена общо 1 път
Проблемът не е в дисплей адаптера, имам драйвери за всичко.. трябват ми някакви AHCI или SATA драйвери или нещо таковаcucko написа:Отиваш в Device Manager,отваряш Display Adapters и копираш това в чичко google като написваш наименованието заедно с driver и ще откриеш подходящите му драйвери за видеото ти!!!

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
я пробвай и кажи уиндоуса дали ще буутне от харда след като го върнеш в биоса както е било. Щото предполагам, че си сложил диск с експи, на който е нямало драйвери за сата хдд-то, затова си цъкнал да се вижда като ата, ама сега трябва да е ок. пробвай, макар да се съмнявам, че ще се оправи
не ставаEnimEn написа:я пробвай и кажи уиндоуса дали ще буутне от харда след като го върнеш в биоса както е било. Щото предполагам, че си сложил диск с експи, на който е нямало драйвери за сата хдд-то, затова си цъкнал да се вижда като ата, ама сега трябва да е ок. пробвай, макар да се съмнявам, че ще се оправи

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Търси драйвери по руските сайтове! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Цъкни долния линк.
http://support.asus.com/download/Downlo ... uage=en-us
Има 3 падащи менюта, в най-горното избираш Notebook,
В следващото F80 Series, в последното си избираш модела F80Q.
Изскача ти прозорец за избор на операционна система, пак в падащо меню, избираш Win XP, трябва да ти се появи страничката с всички драйвери за лаптопа.
При избор на режим на работа на контролера на диска в биоса, няма как да ти се появят проблемите, които описваш. Те са свързани единствено с липсата на драйвери. В compatibility mode просто ограничаваш Sata трансфера към IDE такъв, и AHCI контролера си работи като IDE и не му трябват драйвери. Ако имаш въпроси питай.
http://support.asus.com/download/Downlo ... uage=en-us
Има 3 падащи менюта, в най-горното избираш Notebook,
В следващото F80 Series, в последното си избираш модела F80Q.
Изскача ти прозорец за избор на операционна система, пак в падащо меню, избираш Win XP, трябва да ти се появи страничката с всички драйвери за лаптопа.
При избор на режим на работа на контролера на диска в биоса, няма как да ти се появят проблемите, които описваш. Те са свързани единствено с липсата на драйвери. В compatibility mode просто ограничаваш Sata трансфера към IDE такъв, и AHCI контролера си работи като IDE и не му трябват драйвери. Ако имаш въпроси питай.
- Новини
-
Вариантите са:
1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш
2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.
Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно
Или при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".
1. Отиваш в произволно избран торент тракер. Пускаш търсене за Windows XP и в инфото на торентите четеш коя от версиите е с вградени SATA драйвери.
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш

2. Ако случайно имаш флопи - Дърпаш само драйверите за SATA и ги мяташ на една дискета. В началото на инсталацията на уиндоуса докато копира другите драйвери блъскаш F2 за да зареди тия за САТА-та от флопито.
Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократно

- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
F6 се натиска за да ти зареди драйверите при инсталацията от дискета. Има начини за обръщане на режима на контролера, като изисква предварителна подготовка на ОС, т.е. ръчно да сложиш драйверите в необходимата папка и познания в регистрите на операционната система, но това не му е необходимо. Производителността в IDE и AHCI режим за обикновения потребител не е толкова осезаема. Той вече си е инсталирал XP-то, просто са му необходими драйвери за устройствата за да работи всико. Това е.
Edit: вариант 1. Ще му е необходимо USB флопи и дискета с драйверите.
вариант 2. Драйверите могат да се вградят в инсталацията на Windows-a чрез примерно програмата nLite, прави ти едно iso, записваш си го и инсталираш от него.
Edit: вариант 1. Ще му е необходимо USB флопи и дискета с драйверите.
вариант 2. Драйверите могат да се вградят в инсталацията на Windows-a чрез примерно програмата nLite, прави ти едно iso, записваш си го и инсталираш от него.
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
100% гаранция, че този лаптоп работи прекрасно и под XP
Номера е да се инсталират всички подходящи драйвери.

SP3 е последната версия, 1.2009 уж ... звука насича на моменти.!!Asen_X написа:Вариантите са:
По-скоро пуснатите релиизи са не само с вградени в инсталацията SATA драйвери, но и с импортнат СП3 така че ето ти още една основателна причина да си го изтеглиш![]()
Няма вариант да инсталираш уиндоус на "Compatibility" и след инсталацията да го обърнеш или да търсиш драйвъри. Вярвай ми - опитвал съм многократноИли при инсталацията трябва да си ги намери, или ще си седиш на "Compatibility".
Върви де, не съм казал, че не върви но насича звука...mastorpetko написа:100% гаранция, че този лаптоп работи прекрасно и под XP![]()

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2